načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) – Jana Pattynová; Lenka Suchánková; Jiří Černý; Miroslav Růžička

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
-11%
sleva

Kniha: Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Autor: Jana Pattynová; Lenka Suchánková; Jiří Černý; Miroslav Růžička

Zákon o zpracování osobních údajů. Komentář
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  1 190 Kč 1 059
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
35,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Leges
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2019
Počet stran: 751
Rozměr: 209,0x155,0x48,0 mm
Vydání: 2. aktualizované a doplněné vydání
Spolupracovali: Zákon o zpracování osobních údajů : komentář / Jana Pattynová, Lenka Suchánková, Jiří Černý, Miroslav Růžička a kolektiv
Skupina třídění: Ústavní právo. Správní právo
Hmotnost: 0,969kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201912
ISBN: 978-80-7502-396-4
EAN: 9788075023964
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Druhé vydání úspěšné publikace zohledňuje především výstupy rozsáhlé praxe dozorových orgánů a reaguje na přijetí adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., který zajišťuje soulad české úpravy s GDPR, ale zároveň zavádí specifické národní výjimky. (komentář)

Další popis

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, GDPR, je jedním z nejvýznamnějších legislativních počinů posledních let. Stalo se globálním standardem pro ochranu dat a představuje také první komplexnější regulaci umělé inteligence. Druhé vydání komentáře reaguje na rozsáhlou rozhodovací praxi dozorových orgánů a zejména na přijetí adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Adaptační zákon jednak zajišťuje soulad českého právního řádu s GDPR, jednak zavádí některé specifické národní výjimky, např. pro oblast zpracování pro novinářské účely nebo pro účely akademického, uměleckého nebo literárního projevu nebo v oblasti pokutování orgánů veřejné moci a veřejných subjektů. Adaptační zákon rovněž samostatně upravuje oblast zpracování osobních údajů při zajišťování obranných a bezpečnostních zájmů České republiky, která je z působnosti GDPR zcela vyňata, a dále implementuje směrnici 2016/680 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů. Komentář sestavil autorský kolektiv vedený zkušenými právníky s dlouholetou praxí v oblasti ochrany osobních údajů a práva informačních technologií. Jeho cílem je představit problematiku ochrany osobních údajů nejen v rovině teoretické, ale zejména praktické. Komentář je tak na vhodných místech doplněn i konkrétními příklady. Publikace tedy představuje komplexní vhled do komplikované právní oblasti ochrany osobních údajů, jež v dnešní digitální době představuje zcela zásadní právní odvětví, jehož důležitost bude s ohledem na rychlý rozvoj nových technologií dále narůstat.


Obecné nařízení o ochraně osobních údajů, GDPR, je jedním z nejvýznamnějších legislativních počinů posledních let. Stalo se globálním standardem pro ochranu dat a představuje také první komplexnější regulaci umělé inteligence.

Druhé vydání komentáře reaguje na rozsáhlou rozhodovací praxi dozorových orgánů a zejména na přijetí adaptačního zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů. Adaptační zákon jednak zajišťuje soulad českého právního řádu s GDPR, jednak zavádí některé specifické národní výjimky, např. pro oblast zpracování pro novinářské účely nebo pro účely akademického, uměleckého nebo literárního projevu nebo v oblasti pokutování orgánů veřejné moci a veřejných subjektů.

Adaptační zákon rovněž samostatně upravuje oblast zpracování osobních údajů při zajišťování obranných a bezpečnostních zájmů České republiky, která je z působnosti GDPR zcela vyňata, a dále implementuje směrnici 2016/680 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů.

Komentář sestavil autorský kolektiv vedený zkušenými právníky s dlouholetou praxí v oblasti ochrany osobních údajů a práva informačních technologií. Jeho cílem je představit problematiku ochrany osobních údajů nejen v rovině teoretické, ale zejména praktické. Komentář je tak na vhodných místech doplněn i konkrétními příklady.

Publikace tedy představuje komplexní vhled do komplikované právní oblasti ochrany osobních údajů, jež v dnešní digitální době představuje zcela zásadní právní odvětví, jehož důležitost bude s ohledem na rychlý rozvoj nových technologií dále narůstat.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Jana Pattynová; Lenka Suchánková; Jiří Černý; Miroslav Růžička - další tituly autora:
Pověsti z Čech a Moravy I Pověsti z Čech a Moravy I
Pověsti z Čech a Moravy II Pověsti z Čech a Moravy II
Určitá míra facky -- Komentáře z let 2001-2008 Určitá míra facky
Zákon o státním zastupitelství s komentářem a judikaturou Zákon o státním zastupitelství s komentářem a judikaturou
Moderní hotel Moderní hotel
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist