

sleva
Kniha:
Nová pizza
Autor:
Stefano Manfredi
Podtitul: Nová éra světově populárního jídla

Nakladatelství: | » Omega |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2018 |
Počet stran: | 247 |
Rozměr: | 255,0x262,0x28,0 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Spolupracovali: | překlad Anna Jančíková |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Hmotnost: | 1,275kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Novinka týdne: | 2018-47 |
Datum vydání: | 201811 |
ISBN: | 978-80-7390-755-6 |
EAN: | 9788073907556 |
Zpátky ke kořenům a do světa nových příchutí. Přestože pravým domovem pizzy je Itálie, přesněji řečeno Neapol, můžeme ji s jistotou označit za jeden z nejoblíbenějších pokrmů světa.
Pizzu najdeme v mnoha provedeních – kulatou, hranatou, s průměrem metr a víc, tenkou, silnou, plněnou, smaženou nebo sladkou, s vyšším i nižším, měkkým i křupavým základem. Její kvalitu určuje kvalita mouky, těsta a dochucovacích ingrediencí. Oceněný šéfkuchař Stefano Manfredi nás ve své knize New Pizza vezme zpátky ke kořenům. Sám používá nebělenou celozrnnou mouku mletou kamenným mlýnem a osvědčené metody hnětení a kynutí těsta, se kterými v jednotlivých krocích stvoříte ty nejzdravější a nejchutnější základy pro vaši pizzu. Dále je tu neuvěřitelná škála příchutí – klasiky jako Margherita nebo Mořské plody, i lahodný výběr nových stylů, například Jehněčí plec, ricotta a středomořské bylinky, Nakládaný salát, kapary, olivy a rajčata, Římská pizza s fíky, prosciuttem a balzámovým octem, úžasné Závitky z pekingské kachny, Smažená pizza s vepřovou plecí, ricottou a provolou, a zákusková čokoládová pizza s roztomilým názvem Snový polštář.
Napříč celou knihou najdete také bonusy s pěti nejlepšími pizzovými šéfkuchaři v Neapoli, stejně jako okouzlující fotografie tohoto krásného města, místních farmářů a plodin.
New Pizza Stefana Manfrediho nás přenese zpět do dob, kdy byla pizza zdravým, vynikajícím a rychlým pokrmem pro všechny.
(nová éra světově populárního jídla)