načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Nejste bezmocní - Co můžete dělat proti rakovině - Kelly A. Turnerová

Nejste bezmocní - Co můžete dělat proti rakovině
-14%
sleva

Kniha: Nejste bezmocní
Autor: Kelly A. Turnerová
Podtitul: Co můžete dělat proti rakovině

Jsou „zázračná“ uzdravení z rakoviny skutečně zázračná? Převezměte odpovědnost za vlastní zdraví! Snad každý už slyšel o někom, kdo se nečekaně uzdravil z rakoviny, přestože ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  279 Kč 240
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 89.9%hodnoceni - 89.9%hodnoceni - 89.9%hodnoceni - 89.9%hodnoceni - 89.9% 100%   celkové hodnocení
4 hodnocení + 1 recenze

Specifikace
Nakladatelství: TRITON
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2015
Počet stran: 248
Rozměr: 200 x 141 x 17 mm
Vydání: 1. vydání
Spolupracovali: přeložila Eva Klimentová
Skupina třídění: Hygiena. Lidské zdraví
Vazba: Vázaný
Datum vydání: 25. 9. 2015
ISBN: 978-80-7387-888-7
EAN: 9788073878887
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Autorka prozkoumala velké množství případů radikální remise a objevila celkem sedmdesát pět činitelů, které účastníci této studie považovali za důležité. Devět z nich však jmenoval skoro každý. Kniha je uspořádána do devíti kapitol, které popisují každý z těchto devíti faktorů více do hloubky. V každé kapitole jsou nejprve probrány hlavní body určitého faktoru a je zde zmíněn i výsledek nejnovějšího vědeckého výzkumu v této oblasti. Posléze je prozkoumán jako celek jeden příběh radikální remise, který nejlépe vysvětluje určitý faktor. Každá kapitola je uzavřena jednoduchým seznamem jednotlivých praktických kroků, prostřednictvím kterých, pokud budete chtít, můžete začlenit tyto klíčové faktory radikální remise do svého života. Devět činitelů, které hrají klíčovou úlohu při radikální remisi zhoubných nádorových onemocněních.

Popis nakladatele

Jsou „zázračná“ uzdravení z rakoviny skutečně zázračná? Převezměte odpovědnost za vlastní zdraví! Snad každý už slyšel o někom, kdo se nečekaně uzdravil z rakoviny, přestože mu lékaři nedávali žádnou šanci. Autorka Kelly A. Turnerová prozkoumala přes tisíc případů radikální remise a objevila celkem sedmdesát pět faktorů, které respondenti považovali za důležité. Devět z nich zmínil téměř každý účastník její studie: je to změna stravování, převzetí odpovědnosti za vlastní zdraví, naslouchání intuici, užívání bylin a doplňků stravy, uvolnění potlačených emocí, prožívání pozitivních emocí, přijetí podpory od druhých, prohloubení spirituality a pádné důvody, proč žít. Výsledkem je tato kniha, která nedává pacientům falešnou naději ani zaručený návod na uzdravení, ale nabízí reálné možnosti, jak něco smysluplného dělat v situaci, kdy si člověk připadá zcela bezmocný. (co můžete dělat proti rakovině)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Kelly A. Turnerová - další tituly autora:
 (e-book)
Nejste bezmocní Nejste bezmocní
 
Recenze a komentáře k titulu



2018-07-15 hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%
Úžasná kniha, která mi pomohla najít naději po dignoze mnohačetné metastáze v kostech a uzlinách. Do přečtení této knihy jsem byla v depresi a připravovala se na smrt. Po přečtení této knihy jsem začala aktivně hledat, co mohu udělat pro své uzdravení.
 


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

21

1

Radikální změna stravování

Nechť je strava tvým lékem a lék tvou stravou.

– H®ÖÖʻكãÝ

Hippokratés, řecký lékař, považovaný za otce moderní medicíny, byl hluboce přesvědčen, že strava má schopnost napravovat, harmonizovat a léčit tělo. Představte si tedy, jaké by bylo jeho zklamání, kdyby zjistil, že dnešní američtí lékaři mají během čtyřletého studia medicíny vyhrazen pouze jeden týden na nutriční vzdělání.

1

Dokonce i já jsem na nedávné lékařské prohlíd

ce musela lékařce vysvětlovat, že jako vegetariánka získávám spoustu vápníku ze zelené listové zeleniny (doporučila mi pouze mléko) a spoustu železa z luštěnin a mořských řas (doporučila mi pouze tmavé maso). Obecně řečeno, nejde o to, že by lékaři léčivé síle stravy nevěřili, ale spíš o ní prostě nikdy neslyšeli.

Kdyby lékaři důkladněji studovali výživu, zjistili by, že skutečně jsme to, co jíme, protože buňky stravy, kterou sníme, se chemicky rozkládají a transformují na buňky našeho těla. Navíc to, co jíme, má přímý vliv na cévy a tkáně, které jsou podle druhu přijímané potravy buď více, nebo méně zanícené. Pro lepší pochopení této myšlenky si představte, že pětiletému dítěti dáte vypít šálek kávy. Po zhruba deseti minutách nebudete pochybovat o tom, že jídlo a pití přímo ovlivňuje naše zdraví.

Lidské zdraví – a vlastně i celý lidský život – lze chápat jako souhrn našich momentálních rozhodnutí, včetně toho, jak se jakéhokoli dne rozhodneme jíst a pít, myslet a cítit, jednat a reagovat i pohybovat se a odpočívat. Strava má tak závažný dopad, protože se jedná o velmi vědomé rozhodnutí. Rozhodnu se pro přeslazené cereálie, nebo pro ovesnou kaši s ovocem? Bude to rychlý chleba s kusem salámu, nebo salát z quinoy, jehož příprava trvá o něco déle? Většině lidí se při tomto každodenním rozhodování o  jídle vtírají na mysl neodbytné pochybnosti: „Není to vlastně jedno? Opravdu to, co jím, tak výrazně ovlivňuje mé zdraví?“ Lidé, kteří prodělali radikální remisi – a jimž jde o život –, tuto otázku posouvají do jiné roviny. Ptají se sami sebe: „Může mi to, co jím, pomoci, abych se uzdravil/a z rakoviny?“ Mnozí z nich zjišťují, že odpověď zní ano.

Analyzovala jsem stovky případů radikální remise a jedním z devíti opakovaně se vyskytujících klíčových faktorů je změna jídelníčku, která má napomáhat uzdravení z rakoviny. Ba co víc, většina těchto lidí inklinuje k těmto čtyřem změnám ve složení stravy:  značné omezení nebo úplné vyřazení cukru, masa, mléčných výrobků

a zpracovaných potravin;  značné zvýšení konzumace zeleniny a ovoce;  konzumace bio potravin;  pití fi ltrované vody.

Nejprve podrobně rozeberu každou z těchto změn a poté vás seznámím s  příběhy dvou lidí, kteří radikálně změnili své stravování, aby se vyléčili z rakoviny prsu (Ginni) a prostaty (John). Nakonec probereme pár jednoduchých kroků, které můžete učinit, abyste začali jíst protirakovinnou stravu.

Strava bez sladkosơ , masa, mléčných výrobků

či zpracovaných potravin

Naprostá většina účastníků studie Radikální remise hovoří o tom, jak v zájmu uzdravení omezili nebo zcela vyřadili z  jídelníčku sladkosti (cukr), maso, mléčné výrobky a zpracované potraviny. Začněme cukrem. O cukru a rakovině se hodně hovořilo, a  oprávněně. Je nesporným faktem, že rakovinné buňky konzumují (tj. metabolizují) cukr – glukózu – mnohem rychleji než normální buňky. Přesně tak funguje vyšetření pozitronovou emisní tomografi í (PET): nejprve vypijete sklenici glukózy a přístroj potom zjišťuje, kde v  těle se tato glukóza nejrychleji metabolizuje. Glukózová „ohniska“ jsou oblasti, kde je nepravděpodobnější výskyt rakoviny. Vědci sice stále ještě přesně nevědí, jestli strava s vysokým obsahem cukru způsobuje rakovinu, zato však vědí, že jakmile se v organismu objeví rakovinné buňky, konzumují desetkrát až padesátkrát více glukózy než normální buňky.

2

Proto logicky

dává smysl, aby onkologičtí pacienti co nejvíce omezili příjem rafi novaného cukru a „nekrmili“ rakovinné buňky, a místo toho přijímali pouze glukózu, která se přirozeně vyskytuje v zelenině a ovoci. Jelikož průměrný Američan denně sní ekvivalent dvaadvaceti čajových lžiček cukru – přičemž bychom měli jíst nanejvýš šest až devět lžiček

3

 –, znamená to, že opravdu je co zlep

šovat, ať už se v současnosti potýkáme s rakovinou, nebo ne.

Spojení mezi rakovinnými buňkami a cukrem objevil ve 20. letech 20. sto- letí lékař Otto Warburg. Obdržel Nobelovu cenu za objev, že rakovinné buňky získávají energii a  dýchají (tj. respirují) jinak než zdravé. Konkrétně si všiml, že rakovinné buňky štěpí neobvykle velké množství glukózy a dýchají bez kyslíku (takzvaná „anaerobní respirace“). Zdravé buňky naproti tomu rozkládají mnohem menší množství glukózy a dýchají za přítomnosti kyslíku (takzvaná „aerobní respirace“). Zajímavé je, že rakovinné buňky dýchají anaerobně dokonce i tehdy, když je v okolí dostatek kyslíku. Tato skutečnost vedla Warburga k  hypotéze, že rakovinné buňky musejí mít v  nepořádku mitochondrie, neboť v této části probíhá u zdravých buněk aerobní dýchání. Pokud se marně snažíte rozpomenout se na středoškolské učivo z biologie, buďte bez obav – výstupní sdělení je jednoduché: rakovinné buňky se chovají jinak než zdravé a mezi klíčové rozdíly patří, že pro své fungování vyžadují spoustu cukru. Proto vyřazení rafi novaného cukru z  jídelníčku může klíčově přispět k „vyhladovění“ rakovinných buněk.

Muž jménem „Ron“ patří mezi ty účastníky studie Radikální remise, kteří změnili složení své stravy – konkrétně úplně vysadil cukr. Když mu bylo čtyřiapadesát let, lékaři mu zjistili karcinom prostaty (Gleasonovo skóre 6 a hladina PSA 5,2) a dva ze dvanácti bioptických vzorků byly pozitivní na rakovinu. Proto mu lékaři doporučili okamžité operativní odstranění prostaty. Ron se však nedávno doslechl o někom, kdo se vyléčil z rakoviny pomocí výživy, a proto chtěl nejprve prozkoumat tuto možnost. V jeho odlehlém městečku neordinoval integrační onkolog (integrační medicína kombinuje poznatky konvenční medicíny a alternativních metod) ani nutriční poradce, s nimiž by si mohl promluvit, a  proto začal číst knihy a  články, které vysvětlovaly, jak rakovinné buňky spotřebovávají spoustu cukru a jak ho obsahuje řada typicky amerických potravin, například bělomasé brambory a bílý chléb. Po několika týdnech intenzivního výzkumu se Ron rozhodl operaci na krátký čas odložit a místo ní vyzkoušet radikální změnu stravování:

Rakovina byla pravděpodobně ta nejlepší věc, jaká se mi kdy přihodila,

protože jsem se vždycky dost snažil, abych byl v dobré fyzické kondici, ale

moc dobře jsem nejedl. Byl jsem fakt těžký závislák na cukru. ... [Abych

se zbavil rakoviny,] přestal jsem jíst cukr a všechny bílé potraviny. Žádné

bělomasé brambory ani bílý chléb  – tak nějak. Jedl jsem spoustu listové

zeleniny a hodně jsem si připravoval čerstvou zelnou šťávu, což dělám stá

le, ale ne tak často, jak bych mohl. ... Rakoviny jsou anaerobní ... a glukó

za je kyvadlový dodavatel dusíku, který je živí. Jestliže tedy dokážete odříz

nout tuhle kyvadlovou dodávku [glukózy], rakovina to nezvládne.

Jakmile Ron takto změnil složení své stravy, hladina prostatického specifi ckého antigenu (PSA) za méně než rok klesla na zdravou hodnotu 1,3 a ne- nechal si chirurgicky odstranit prostatu. Chirurgické odstranění prostaty může mít trvalé nežádoucí účinky na močovou a sexuální funkci. V současnosti už je Ron přes sedm let bez rakoviny. Nyní přejdeme k mléčným výrobkům. Podle účastníků mého výzkumu bychom je měli omezit nebo zcela vyřadit z jídelníčku ze dvou hlavních důvodů. Zaprvé, jsou vyrobeny z mléka jiného savce, což znamená, že obsahují spoustu hormonů a proteinů, které mají podpořit růst telete – nikoli člověka. (Mimochodem, jsme jediný živočišný druh na této planetě, který pije mateřské mléko jiného zvířete.) Navíc výzkum prokázal, že hlavní protein v kravském mléce, zvaný kasein, podporuje v  Petriho miskách i  u  laboratorních krys růst rakovinných buněk. Vědci dokonce zjistili, že mohou spustit nebo zastavit rakovinu u krys pouze tím, že jim dávají, nebo nedávají kasein.

4

Druhým důvodem jsou nezdravé chemické látky obsažené ve většině amerických mléčných výrobků, například růstové hormony pro hovězí dobytek, antibiotika a pesticidy. Do Evropy byl dovoz mléka a mléčných výrobků z USA zakázán, protože americké krávy dostávají injekce rekombinantního růstového hormonu pro hovězí dobytek (rBGH). Tento hormon je podle různých studií spojován s  rakovinou.

5

Americké mléčné výrobky navíc

obsahují nezdravé množství omega-6 mastných kyselin (místo zdravých omega-3 mastných kyselin), protože v  USA jsou krávy krmeny kukuřicí, místo aby přirozeně spásaly trávu,

6

přičemž jediným důvodem je skuteč

nost, že kukuřici lze vypěstovat laciněji než trávu. Omega-6 mastné kyseliny byly opakovaně spojovány s rakovinou.

7




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist