

Elektronická kniha:
Nakládáme zeleninu -- Zdravě, rychle, chutně
Autor:
Claudia Lorenz-Ladener
Podnázev: pomocí mléčného kvašení
Nakladatelství: | » Grada |
Dostupné formáty ke stažení: | EPUB, MOBI, PDF |
Zabezpečení proti tisku a kopírování: | ano |
Médium: | e-book |
Rok vydání: | 2016 |
Počet stran: | 120 |
Rozměr: | 24 cm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | První vydání |
Spolupracovali: | přeložila Magdaléna Pomikálková |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Jazyk: | česky |
ADOBE DRM: | bez |
ISBN: | 978-80-247-5785-8 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Rady a recepty pro nakládání zeleniny pomocí mléčného kvašení, vhodné druhy zeleniny. Snadná metoda konzervování, při které zůstávají zachovány cenné látky důležité pro zdraví. Takto naložená zelenina je stravitelnější než syrová. Též několik receptů k použití naložené zeleniny pro přípravu salátů, sendvičů i teplých pokrmů.
Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní výrobu určitě hodně povzbudí.
Autorka nepopisuje exotické pokrmy, jejím cílem je naopak představit vyzkoušené tradiční i novější jednoduché metody a poznatky biologické konzervace zeleniny. Přitom, jak dosvědčuje velké množství receptů v této knize, nakládat nemusíte jen zelí, jak se řada lidí mylně domnívá, nýbrž téměř všechny druhy zeleniny.
Po celý rok budete tak mít k dispozici bohatý, navíc velmi levný a na přípravu snadný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, navíc v chutné, příjemně aromatické podobě. (zdravě, rychle, chutně - pomocí mléčného kvašení)
Víte, že nakládání pomocí mléčného kvašení neboli fermentace je geniálním způsobem konzervování zeleniny? I to, že kvašená zelenina dokáže s vaším zdravím dělat divy? Pokud ne, tato kniha nabízí skvělou možnost, abyste s tím něco udělali.