načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Moučníky -- Krok za krokem podle fotografií - Marianne Magnier-Moreno

Moučníky -- Krok za krokem podle fotografií
-15%
sleva

Kniha: Moučníky
Autor: Marianne Magnier-Moreno
Podtitul: Krok za krokem podle fotografií

Ať už chcete sladce zahájit den, překlenout odpoledne či završit nedělní oběd, vezměte do ruky tuto knihu. Rafinované dobroty pro každou příležitost zvládne s pomocí názorných ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  199 Kč 169
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
5,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2010
Počet stran: 256
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Spolupracovali: fotografie Frederic Lucano, Sonia Lucano
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Téma: kuchařky, recepty, moučníky, vaření, pečení
Datum vydání: 1. 1. 2010
Nakladatelské údaje: Brno, Computer Press, 2009
ISBN: 9788025124376
EAN: 9788025124376
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Úžasně jednoduchá a názorná kuchařka rychlých a lahodných receptů na moučníky, zákusky, muffiny a další laskominy - jak pro sváteční chvíle, tak i pro běžné využití (třeba jako nevšední svačinky). Pracovní postup pro přípravu těchto jídel naleznete postupně na fotografiích jednotlivých fází, které jsou popsány výstižnými návody. Podle této kuchařky napeče snadno a rychle i naprostý začátečník!

Popis nakladatele

Ať už chcete sladce zahájit den, překlenout odpoledne či završit nedělní oběd, vezměte do ruky tuto knihu. Rafinované dobroty pro každou příležitost zvládne s pomocí názorných fotografických návodů bez problémů i začátečník. Podle unikátních snímků, na nichž opravdu uvidíte jednotlivé fáze přípravy, dokážete vytvořit báječné koláče, rozličné moučníky, lahodné krémy i bábovky. Všechny techniky jsou podrobně popsány tak, aby vám skutečně nic neuteklo a vy jste mohli svým blízkým nabídnout to nejlepší. Stačí si jen vzít zástěru, vařečku a začít! S touto kuchařskou knihou se podle fotografií naučíte připravovat: - dokonalé krémy: anglický, máslový, mandlový… - náplně a polevy: karamelové, ledové, čokoládové… - snadné koláče z celého světa: jogurtový, brownie, zázvorový i banánový s ořechy… - moučníky z odpalovaného a listového těsta: větrníčky, banánky, tříkrálový galette des rois… - sýrové a plněné pochoutky: tiramisu, čokoládová charlotte, kávový závin… a na závěr k zakousnutí k šálku kávy: bábovky, pusinky, koblihy, muffiny, sušenky, lívance.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

2

KLASICKÉ KOLÁČE

Jogurtový koláč ........................................................ 17

Moučník „jako čtyři čtvrtiny“

(Comme un quatre-quarts) ....................................... 18

Mramorovaný koláč ................................................. 19

ČOKOLÁDOVÉ KOLÁČE

Čokoládové dortíky (Coulants au chocolats) ............ 20

Čokoládový koláč bez mouky ................................... 21

Brownie .................................................................... 22

Koláč s lanýžovou čokoládou ................................... 23

MADE IN USA

Mrkvový koláč (Carrot cake) .................................... 24

Banánový chlebíček s ořechy (Banana nut bread) ...... 25

Zázvorový chlebíček (Ginger bread) ......................... 26

Kukuřičný chlebíček ................................................. 27


JOGURTOVÝ KOLÁČ

PRO 8 OSOB • PŘÍPRAVA: 15 MINUT • PEČENÍ: 50 MINUT

3 vejce

1 bílý jogurt

120 g (1 kelímek) slunečnicového

oleje + trocha na vymaštění

formy

240 g (2 kelímky) cukru

240 g (3 kelímky) hladké mouky

speciál 00

½ sáčku kypřicího prášku

4 g soli

½ citronu

PŘIPRAVÍME SI PŘEDEM

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Dortovou formu o průměru 22 cm

vymažeme olejem. Vymačkáme ci

tron a šťávu dáme stranou.

17


1

Vejce rozbijeme do velké ná

doby a zlehka ušleháme.

2

Přidáme jogurt a ušleháme.

3

Vlijeme olej a opět vyšlehá

me.

4

Nasypeme cukr a znovu utře

me metličkou. Nakonec při

dáme šťávu z citronu.

5

V další nádobě smícháme

mouku, kypřicí prášek a sůl.

Vmícháme do tekutých pří

sad.

6

Těsto vlijeme do formy

a pečeme 50 minut. Nechá

me vychladnout na dortové

mřížce.

23

564

1

17


MOUČNÍK „JAKO ČTYŘI ČTVRTINY“ (COMME UN QUATRE-QUARTS)

PRO 8 AŽ 10 OSOB • PŘÍPRAVA: 25 MINUT • PEČENÍ: 50 MINUT

225 g změklého másla* + 10 g na

vymazání formy

265 g mouky 3 vejce + 3 žloutky 10 g vanilkové esence

8 g vody

4 g soli

180 g hladké mouky

PŘIPRAVÍME SI PŘEDEM

Troubu předehřejeme na 165 °C

a mřížku vložíme do střední části

trouby. Formu na bábovku dobře

vymažeme a dáme do chladu. 18

1

Elektrickým šlehačem vyšleháme máslo dohlad

ka (15 sekund).

2

Za stálého šlehání pomalu k máslu přidáváme

cukr (po dobu přibližně 30 sekund). Šleháme

ještě 4 až 5 minut, dokud máslo téměř nezbělá.

3

V nádobě s hubičkou utřeme celá vejce a žlout

ky s vanilkovou esencí.

4

Za stálého šlehání při střední rychlosti je velmi

pomalu vlijeme na utřené máslo. Přidáme sůl

a dále šleháme.

>

1

3

2

4

18

Do této směsi nejdřív vmícháme jednu třetinu

mouky. Stěrkou vypracujeme těsto, pak nadva

krát pomocí stěrky zlehka vmícháme zbytek

mouky.

Těsto vlijeme do formy na bábovku. Povrch

uhladíme hřbetem lžičky a pečeme 50 minut.

18

Po vytažení z trouby počkáme 5 minut a pak

vyklopíme z formy, nejdříve na mělký talíř, pak koláč přemístíme na dortovou mřížku.

TIP

Aby bylo těsto stejnoměrné vymíchané, použijeme

vejce, která mají pokojovou teplotu. Pokud je zrovna

vytáhneme z ledničky, celá (i se skořápkou) je ponoří

me na několik minut do misky s teplou vodou. Není

na závadu, pokud těsto není stejnoměrně vymíchané

(což je případ na fotografi i 5).

18




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist