

sleva
Kniha:
Moje domácí kuchyně
Autor:
Zdeněk Pohlreich

Nakladatelství: | » Sevruga |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2015 |
Počet stran: | 184 |
Rozměr: | 259 x 211 x 21 mm |
Úprava: | barevné ilustrace, portréty |
Vydání: | Vydání první |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 22. 10. 2015 |
ISBN: | 978-80-905710-3-7 |
EAN: | 9788090571037 |
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Kniha oblíbených domácích receptů známého českého kuchaře na přípravu snadných a lehce stravitelných jídel. Recepty doplňují soukromé fotografie s povídáním o tom, co má rád, jak žije.
Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co mám rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem. „Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Jídla
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Katalog vybraných autorů > P > Pohlreich – Zdeněk Pohlreich
Katalog nakladatelství > S > Sevruga

ZDENĚK POHLREICH
10. 4. 1957
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.
Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací