načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Metoda France Guillain Žijte vyrovnaně! – France Gullain

Metoda France Guillain Žijte vyrovnaně!
-10%
sleva

Kniha: Metoda France Guillain Žijte vyrovnaně!
Autor: France Gullain

Autorčina metoda zdravého životního stylu založeného na kvalitní přirozené stravě, rozumné aplikaci chladu a tepla, vody, jílu a slunečního záření. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  49 Kč 44
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
1,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » ANAG
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 255
Rozměr: 207,0x147,0x14,0 mm
Spolupracovali: z francouzského originálu La méthode France Guillain ... přeložila Jana Babincová
Skupina třídění: Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství
Hmotnost: 0,324kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Téma: metoda France Guillain
Datum vydání: 201705
ISBN: 978-80-7554-080-5
EAN: 9788075540805
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Autorčina metoda zdravého životního stylu založeného na kvalitní přirozené stravě, rozumné aplikaci chladu a tepla, vody, jílu a slunečního záření.

Popis nakladatele

Věděli jste, že máme v žaludku sto milionů neuronů, které jsou v přímém kontaktu s potravou? Stačí jedna sklenička alkoholu na lačný žaludek, abychom pochopili: signály vyslané těmito neurony do mozku už nefungují tak dobře.

Dbejte o svou stravu, mozek se vám za to odmění
To, co se děje v našem žaludku, ovlivňuje naše duševní schopnosti a inteligenci. Náš mozek váží pouhá 2 % z celkové tělesné hmotnosti, ale sám zhltá 20 % toho, co sníme. Myslete na to: 20 % z láhve Coca-Coly, 20 % z hranolek! Co se stane, když nás neurony v průběhu cesty opustí? Je čas zamyslet se, přestat považovat žaludek za popelnici a mít ho za svatyni. Měli bychom našemu žaludku nabízet jen to nejlepší, ovoce, zeleninu, cereálie, kvalitní potraviny.

Metoda France Guillain
Na rozdíl od toho, co nám všude říkají, jíst zdravě není drahé! Najdete zde, jak spojit výhody této stravy s laskavostí jílu, slunečního světla a samozřejmě „derivační koupele“ (bain dérivatif), aby byl váš život harmoničtější. Metoda světoznámé France Guillain, kterou již používají miliony lidí na celém světě, vám pomůže udržet se v dobré kondici za málo peněz!

(žijte vyrovnaně)
Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

■ ■

s * я я ■ •■яяяяаяяяяяаяяяяяяяяаяяяяяаяяя

O bsah

UPOZORNĚNI..................................................................................................................... 11

PŘEDMLUVA.......................................................................................................................13

ÚVOD.................................................................................................................................... 15

1. VÝŽIVA............................................................................................................................ 21

Co jíme?..................................................................................................................................22

Kultivovat svou touhu?......................................................................................................... 23

Říkáte „živit se sluncem“? ......................................................................................................24

Stovky milionů neuronů v trávicí trubici............................................................................. 25

Naše břicho - popelnice, nebo svatyně?...............................................................................25

Co si tedy naložit na talíř?......................................................................................................27

Kolikrát denně máme jíst?....................................................................................................28

Několik zajímavých pravidel..................................................................................................29

Syrová a vařená strava........................................................................................................... 30

Jídlo důkladně rozžvýkáme a prosliníme!............................................................................. 39

2. MŮJ OVOCNÝ SUPERMIX.......................................................................................... 45

Hotový zázrak!.......................................................................................................................46

Ingredience............................................................................................................................ 48

Historie vzniku tohoto pokrmu............................................................................................ 55

A jak to prakticky provést?....................................................................................................56

Jak tento pokrm servírovat?..................................................................................................58

Časté otázky.......................................................................................................................... 60

Veliké díky, pane profesore Montagniere!............................................................................. 69

Mezi účinky ovocného supermixu sestaveného France Guillain patří také snížení vysokého krevního tlaku..........................................................................70

3. JÍDLO Z PĚTI SLOŽEK..................................................................................................73

Jak to vše zorganizovat?..........................................................................................................75

V čem spočívá význam této kombinace potravin?.............................................................. 77

Nejsou ty porce nějaké malé?................................................................................................ 78

7


■ ■■■■■■«■■■■■■■■■■шаяш>шашааяаваавняааая,|я

O bsah

Mám sklon jíst HODNĚ........................................................................................................78

Jak jíst v průběhu d n e ........................................................................................................... 80

Svačina....................................................................................................................................81

Večerní jídlo ... ^...................................................................................................................81

Jestliže pracujete v noci......................................................................................................... 82

Způsoby vaření.......................................................................................................................82

Moučná jídla - pozor na ně!..................................................................................................83

Těstoviny................................................................................................................................84

Chleba a další druhy pečiva..................................................................................................84

Bez lepku... ale bez kterého?................................................................................................88

Pufované cereálie...................................................................................................................90

Sušenky, koláče, zavařeniny, čokoládové tyčinky a další sladkosti......................................90

Chutě na sladké.......................................................................................................................91

Vláknina................................................................................................................................ 92

Cukr a sůl - pozor na průmyslově vyráběné potraviny!.......................................................93

Co pijeme?.............................................................................................................................. 96

Víno........................................................................................................................................98

Káva a čaj................................................................................................................................99

Čokoláda................................................................................. 100

Mléčné výrobky................................................................................................................... 101

Dva signály nasycení............................................................................................................104

Uchovávání potravin............................................................................................................105

Jak to udělat, abychom mohli jíst čerstvou zeleninu každý den,

přestože nemáme dostatek času?.........................................................................................105

Tekuté tuky...........................................................................................................................106

Skupiny potravin................................................................................................................. 114

Volné radikály.......................................................................................................................115

Nebezpečí - glutamát, umělá sladidla................................................................................. 116

Oleje................................................................................................................................ .118

Acidobazická rovnováha......................................................................................................120

Oxidační stres.......................................................................................................................122

Přirozené potravinové doplňky...........................................................................................123

4. BIOPOTRAVINY..........................................................................................................129

Biopotraviny nejsou drahé. A proč vůbec jíst biopotraviny?............................................. 130

Diety......................................................................................................................................138

Půst........................................................................................................................................140

Očistná kúra z rozmačkaných banánů............................................................................... 144

8

O bsah

O jídlo se máme dělit...........................................................................................................145

Překonejte strach z nedostatku jídla pomocí rozinek........................................................ 146

Nebezpečí uniformizace chuti............................................................................................146

Paměť, pozornost a soustředění..........................................................................................149

Kde začít?..............................................................................................................................150

5. DERIVAČNÍ KOUPEL................................................................................................. 153

Co je derivační koupel?.......................................................................................................154

Jak dosáhnout ochlazení této části těla?.............................................................................155

Normalizace vnitřní teploty................................................................................................156

Posilování svalů hráze.........................................................................................................158

Nastartování cirkulace tuků v organismu...........................................................................158

6. JÍL ................................................................................................................................... 161

Jíl, který čistí a regeneruje................................................................................................... 162

Bez jílu bychom neexistovali................................................................................................162

Co je to j í l ............................................................................................................................164

Kde si obstarat zelený jíl..................................................................................................... 165

Příprava surového výrobku................................................................................................. 166

Čím je jíl prospěšný.............................................................................................................167

Jak používat ultra jemný zelený illitový jíl v prášku.......................................................... 169

Zásadní pravidla, která je nutno striktně dodržovat.......................................................... 175

Několik otázek к jílu ...........................................................................................................180

Zábaly................................................................................................................................... 181

Drenáž................................................................................................................................. 183

Co se stane po třítýdenní aplikaci zábalu na šíji a podbřišek.............................................185

Další použití obkladů v rámci metody France Guillain.....................................................186

7. SLUNCE......................................................................................................................... 217

Slunce je nepostradatelná potravina.................................................................................. 218

Bez slunce bychom neexistovali..........................................................................................218

Vitamín D ze slunečního záření..........................................................................................218

Je slunce nebezpečné?........................................................................................................ 219

Slunce je vynikající na pleť................................................................................................. 220

Rakovina kůže......................................................................................................................221

Krémy a UV filtry.............................................................................................................. 222

Chybí nám slunce................................................................................................................223

Jak postupovat v zim ě.........................................................................................................224

9


O bsah

..................................................................................................

Nesnáším slunce - spálím se.............................................

Alergie na slunce..............................................................

Melanin a cystein..............................................................

Pihy, mateřská znaménka a další nedokonalosti pokožky

Jsem černoch a dostal jsem úžeh......................................

Sprcha po opalování...........................................................

Derivační koupel před opalováním a po n ěm .................

Spálil jsem se na slunci. Co mám dělat?..........................

Jak připravit pokožku na letní slunce?............................

Jak dlouho by mělo trvat opalování?................................

Co dělat na horách, v zimě, na sněhu..............................

Čím si mám natírat pokožku a kdy?................................

Sluneční brýle nebo kšiltovka?..........................................

Těhotné ženy ..................................................................

Kojenci a malé děti - podrážděné a neklidné.................

Nedostatek slunce ve věku sedmdesát a více l e t.............

Starší osoby a jejich mozek...............................................

Další druhy rakoviny.........................................................

Sluneční horm on..............................................................

Melatonin - spánkový horm on........................................

Simulátory svítání............................................................

Sezónně podmíněná deprese...........................................

Lampy s denním světlem...................................................

Plnospektrální žárovky a zářivky.......................................

Lampy pro světelnou terapii...............................................

Letní vedra a přehřátí..........................................................

225

226

226

227

228

228

228

229

229

229

230

231

232

233

234

235

235

236

236

236

237

238

239

239

240

240

DODATEK...

Tělesné cvičení

Těhotenství ...

Kojení.............

Menopauza ...

Sexualita.........

241

242

243

244

244

247

ZÁVĚR ...........

PODĚKOVÁNÍ

BIBLIOGRAFIE

249

251

252

10




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist