načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Mare Nostrum - Mauro Ruggiero

Mare Nostrum
-11%
sleva

Kniha: Mare Nostrum
Autor:

Historie, receptury a tajemství středomořské stravy
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 222
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,4
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 65.5%hodnoceni - 65.5%hodnoceni - 65.5%hodnoceni - 65.5%hodnoceni - 65.5% 80%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: TRITON
Médium / forma: Tištěná kniha
Počet stran: 207
Rozměr: 232,0x156,0x13,0 mm
Úprava: ilustrace (některé barev.)
Vydání: Vyd. 1.
Spolupracovali: z italského originálu přeložily Kristýna Kutílková, Vanda Vybíralová
Hmotnost: 0,436kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-7387-438-4
EAN: 9788073874384
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Tradiční středomořská strava je typem stravy, která i přes značnou různorodost a místní odlišnosti spojovala a částečně dodnes spojuje národy žijící na pobřeží Středozemního moře.

Pojem „středomořská strava“ je třeba chápat komplexně jako propojení stravy a životního stylu, způsobu stravování a jeho pozitivního vlivu na zdraví člověka, zejména pokud jde o prevenci kardiovaskulárních chorob. O mimořádném významu tohoto výživového modelu svědčí i fakt, že v listopadu 2010 organizace UNESCO zařadila „středomořskou stravu“ na seznam nemateriálního kulturního dědictví lidstva. Kniha není jen pojednáním o ideálním způsobu stravování, ale přináší rovněž řadu starých i nových receptů středomořské kuchyně.

(historie, receptury a tajemství středomořské stravy)

Předmětná hesla
Gastronomie -- Středozemní moře-oblast
Jídla -- Středozemní moře-oblast
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

STREDOMORSKÁ STRAVA

Jednotná stravovací tradice Středomoří a její varianty

(M. Ruggiero)

Středomořská strava (M. Ruggiero)

Stravovací návyky rybářů a rolníků středomořské Itálie

v předprůmyslovém období až do konce druhé poloviny

20. století (Ad. Ruggiero)

ZDRAVÍ NA STOLE

Středomořská strava a zdraví

(prof. M. Triassi, Dr. E. Troiano)

Základní výživové hodnoty potravin

(Dr. D. della Ventura)

Historie a přednosti středomořských produktů

(Dr. D. della Ventura a M. Ruggiero)

JÍST VE STREDOMORSKÉM DUCHU (STREDOMORSKÁ JÍDLA)

Recepty staré středomořské kuchyně (Ad. Ruggiero)

Předkrmy

Předkrmy z masa

Předkrmy z ryb

Předkrmy ze zeleniny

První chody

První chody s masem

První chody z ryb

Zeleninové první chody (bezmasé)

Pizza

Polévky


Druhé chody

Druhé chody z masa

Druhé chody z ryb

Zeleninové druhé chody (bezmasé)

Přílohy a saláty

PŘÍLOHA:

KREATIVNÍ STŘEDOMORSKÁ KUCHYNĚ

Aícbymist Club Restaurant Prague

lbe Monastery Restaurant at lbe Augustine, Prague

Aquarius Restaurant at the Alcbymist Grand Hoteí and Spa

Ristorante „Amici Miei"

Four Seasons Hoteí Prague

PŘÍPRAVA STREDOMORSKÝCH INGREDIENCÍ

Těstoviny:

Příprava čerstvých vaječných i bezvaječných těstovin

Noky (gnoccbi)

Pizza:

Těsto, pečení a užitečné rady

Rajčatová omáčka:

Jak připravit omáčku z čerstvých rajčat

na ochucení těstovin a pizzy

Zelenina:

Nakládání zeleniny v oleji

Vývary




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist