načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Lehká kuchyně - Zdeněk Pohlreich

Lehká kuchyně
-20%
sleva

Kniha: Lehká kuchyně
Autor: Zdeněk Pohlreich

V této kuchařce se populární český šéfkuchař Zdeněk Polreich zabývá jídly ne přímo dietními, ale vhodnými pro odlehčené zdravé stravování.
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  399 Kč 319
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
10,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2% 90%   celkové hodnocení
4 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 208
Rozměr: 259 x 214 x 26 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Vázaný
Datum vydání: 19. 10. 2016
ISBN: 978-80-905710-8-2
EAN: 9788090571082
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2016 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů.

V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit.

Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik druhů smoothie, rozmarýmovou limonádu či rajčatový drink s bazalkou. Dále tu máme malá jídla jako je frittata s ovčím sýrem, zapečená rajčata s vejcem a lilky, houbové placky, slané koláčky s různými náplněmi nebo batáty se smetanovým dipem. V oddíle polévek najdeme recepty na klasický kuřecí vývar, tureckou čočkovou polévku, studenou polévku z rukoly nebo miso se soba nudlemi. Do sekce salátů Zdeněk Polreich zařadil špaldový salát s malými kedlubnami, citrusový salát s červenou cibulí, řepu s fazolemi a kozím sýrem, španělský salát se šunkou, Waldrof s krůtím masem, kachní prsa s datlemi, bramborový salát s kalamáry, marinovanou rybu s mangem a další. Nejobsáhlejší kapitolu tvoří hlavní jídla, zde se naučíme připravovat kuskus s pečenou zeleninou, vegetariánské pad thai, steak s wasabi špenátem, čočku s brokolicí a pancettou, kořeněné kuře s meruňkovým dipem, králíka s ananasem, jehněčí s ančovičkovou aoli, mořského vlka s pórkem, tresku v papilotě nebo šafránové mušle. A naše lehké vaření uzavíráme lákavými dezerty jako je sorbet z červených paprik, žlutý meloun s proseccem, pečené blumy s balsamikem, bezmléčná panna cotta nebo carpacio z ananasu.

Každý z více než devadesáti receptů je kromě ingrediencí a postupu doplněn informací o době přípravy a o tom, kolik kcal obsahuje jedna porce. Samozřejmostí jsou barevné fotografie hotových pokrmů.

Popis / resumé

87 receptů na lehké, zdravé pokrmy, které nepostrádají kouzlo kvalitní gastronomie - skvělou chuť a precizní prezentaci jídla. Jednoduše pokrmy, které mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc jsou dietní. Fotografická publikace známého českého kuchaře přináší lehké, zdravé a zároveň chutné recepty.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 3 - DVD Šéf na grilu 3 - DVD
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 2 - DVD Šéf na grilu 2 - DVD
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Kulinárium Kulinárium
Fresh kuchyně Fresh kuchyně
 
Ke knize "Lehká kuchyně" doporučujeme také:
Postel hospoda kostel Postel hospoda kostel
Krutá hra o tvé zdraví Krutá hra o tvé zdraví
Harry Potter a prokleté dítě Harry Potter a prokleté dítě
Bábovky Bábovky
Nauč mě mluvit -- 500 slov, říkadla, pohádky Nauč mě mluvit
Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Pohlreich - Zdeněk Pohlreich – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist