načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Lehká kuchyně - Zdeněk Pohlreich

Lehká kuchyně
-20%
sleva

Kniha: Lehká kuchyně
Autor:

V této kuchařce se populární český šéfkuchař Zdeněk Polreich zabývá jídly ne přímo dietními, ale vhodnými pro odlehčené zdravé stravování.
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  399 Kč 319
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
10,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2% 90%   celkové hodnocení
4 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 208
Rozměr: 259 x 214 x 26 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Vázaný
Datum vydání: 19. 10. 2016
ISBN: 978-80-905710-8-2
EAN: 9788090571082
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2016 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů.

V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit.

Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik druhů smoothie, rozmarýmovou limonádu či rajčatový drink s bazalkou. Dále tu máme malá jídla jako je frittata s ovčím sýrem, zapečená rajčata s vejcem a lilky, houbové placky, slané koláčky s různými náplněmi nebo batáty se smetanovým dipem. V oddíle polévek najdeme recepty na klasický kuřecí vývar, tureckou čočkovou polévku, studenou polévku z rukoly nebo miso se soba nudlemi. Do sekce salátů Zdeněk Polreich zařadil špaldový salát s malými kedlubnami, citrusový salát s červenou cibulí, řepu s fazolemi a kozím sýrem, španělský salát se šunkou, Waldrof s krůtím masem, kachní prsa s datlemi, bramborový salát s kalamáry, marinovanou rybu s mangem a další. Nejobsáhlejší kapitolu tvoří hlavní jídla, zde se naučíme připravovat kuskus s pečenou zeleninou, vegetariánské pad thai, steak s wasabi špenátem, čočku s brokolicí a pancettou, kořeněné kuře s meruňkovým dipem, králíka s ananasem, jehněčí s ančovičkovou aoli, mořského vlka s pórkem, tresku v papilotě nebo šafránové mušle. A naše lehké vaření uzavíráme lákavými dezerty jako je sorbet z červených paprik, žlutý meloun s proseccem, pečené blumy s balsamikem, bezmléčná panna cotta nebo carpacio z ananasu.

Každý z více než devadesáti receptů je kromě ingrediencí a postupu doplněn informací o době přípravy a o tom, kolik kcal obsahuje jedna porce. Samozřejmostí jsou barevné fotografie hotových pokrmů.

Popis / resumé

87 receptů na lehké, zdravé pokrmy, které nepostrádají kouzlo kvalitní gastronomie - skvělou chuť a precizní prezentaci jídla. Jednoduše pokrmy, které mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc jsou dietní. Fotografická publikace známého českého kuchaře přináší lehké, zdravé a zároveň chutné recepty.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 3 - DVD Šéf na grilu 3
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 2 - DVD Šéf na grilu 2
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 1 - DVD Šéf na grilu 1
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Fresh kuchyně Fresh kuchyně
 
Ke knize "Lehká kuchyně" doporučujeme také:
Okamžiky štěstí (oboustranná kniha) Okamžiky štěstí (oboustranná kniha)
Postel hospoda kostel Postel hospoda kostel
Krutá hra o tvé zdraví Krutá hra o tvé zdraví
Harry Potter a prokleté dítě Harry Potter a prokleté dítě
Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon
Melouch Melouch
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Zdeněk Pohlreich se proslavil jako moderátor řady kulinářských pořadů, například Ano, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe!, Česko vaří s Pohlreichem živě, Šéf na grilu a další. Je autorem řady populárních publikací o vaření a grilování. Pořádá kulinářské kurzy pro veřejnost a často se svým uměním vystupuje na nejrůznějších firemních a společenských akcích. Vyučuje na Střední škole gastronomické a hotelové v Praze.
Publikovat začal v roce 2009 a to knihou Bravo, šéfe! Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. Jak název napovídá, kniha obsahuje recepty, které nasbíral na svých cestách po celém světě.
Druhá publikace vyšla v roce 2010 a jmenuje se Prostřeno bez servítků. Zde se Pohlreich věnuje domácí české kuchyni a recepty doplňuje vyprávěním o svém životě a svými názory. Kniha byla nominována na cenu Český bestseller v kategorii Kuchařky.
Následuje kniha Šéf na grilu, která cenu Český bestseller pro rok 2011 a kategorii Kuchařky již získala. Později byla doplněna ještě třemi DVD ze stejnojmeného pořadu - Šéf na grilu 1 ukazuje, jak připravit steak rib eye, z vysokého roštěnce a jalovcové bifteky, hamburgery, jehněčí špízy a domácí telecí, Šéf na grilu 2 se věnuje kotletám a rybám a Šéf na grilu 3 griluje drůbež, ale i pizzu, kalamáry nebo krevety a škeble. V roce 2012 vyšlo úspěšné knižní pokračování Šéf na grilu II.
Vejce nebo slepice (2012) přináší desítky receptů na domácí i divokou drůběž.
Publikace Vařte jako šéf - Škola vaření Zdeňka Pohlreicha (2013) je kuchařka doplněná o informace o surovinách a o kulinářské techniky a způsoby přípravy omáček, vývarů, masa a podobně.
Česko vaří s Polreichem (2013) je kuchařka inspirovaná stejnojmeným známým televizním pořadem. Najdete v ní 23 kompletních menu od předkrmu po moučník.
V poslední době se Pohlreich v publikacích věnuje převážně grilování - Rozpal to šéfe! (2014), která je pravou učebnicí grilování s desaterem zásad správného grilování včetně receptů na přípravu grilováním prakticky čekoholiv, a navazující Grilování - 140 moderních grilovacích receptů (2015).
Přímo o svých oblíbených jídlech a o soukromí vlastní kuchyně vypráví Polreich v knize Moje domácí kuchyně (2015).
Na počátku 80. let byl Pohlreich členem reprezentačního baseballového týmu.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist