načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Lehká kuchyně – Zdeněk Pohlreich

Lehká kuchyně
-20%
sleva

Kniha: Lehká kuchyně
Autor: Zdeněk Pohlreich

V této kuchařce se populární český šéfkuchař Zdeněk Polreich zabývá jídly ne přímo dietními, ale vhodnými pro odlehčené zdravé stravování.
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  459 Kč 367
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
12,2
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2%hodnoceni - 78.2% 90%   celkové hodnocení
4 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 208
Rozměr: 259 x 214 x 26 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Knihy - vázané
Datum vydání: 19. 10. 2016
ISBN: 978-80-905710-8-2
EAN: 9788090571082
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller – 2016 – Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Kuchařka věnovaná zdravému jídlu, které ale nepostrádá podstatu gastronomie, za kterou Zdeněk Polreich považuje vynikající chuť a vzhled pokrmů.

V krátkém úvodu se autor zamýšlí nad principy stolování v současné společnosti a udílí cenné rady jak správně jíst a z čeho vařit.

Publikace samotná je pak rozdělena do sedmi kapitol podle druhů jídel. Začínáme snídaněmi, zde autor uvádí například recept na obilnou kaši s chia semínky nebo bílkovou omeletu s uzeným pstruhem. Následují nápoje s tipy na několik druhů smoothie, rozmarýmovou limonádu či rajčatový drink s bazalkou. Dále tu máme malá jídla jako je frittata s ovčím sýrem, zapečená rajčata s vejcem a lilky, houbové placky, slané koláčky s různými náplněmi nebo batáty se smetanovým dipem. V oddíle polévek najdeme recepty na klasický kuřecí vývar, tureckou čočkovou polévku, studenou polévku z rukoly nebo miso se soba nudlemi. Do sekce salátů Zdeněk Polreich zařadil špaldový salát s malými kedlubnami, citrusový salát s červenou cibulí, řepu s fazolemi a kozím sýrem, španělský salát se šunkou, Waldrof s krůtím masem, kachní prsa s datlemi, bramborový salát s kalamáry, marinovanou rybu s mangem a další. Nejobsáhlejší kapitolu tvoří hlavní jídla, zde se naučíme připravovat kuskus s pečenou zeleninou, vegetariánské pad thai, steak s wasabi špenátem, čočku s brokolicí a pancettou, kořeněné kuře s meruňkovým dipem, králíka s ananasem, jehněčí s ančovičkovou aoli, mořského vlka s pórkem, tresku v papilotě nebo šafránové mušle. A naše lehké vaření uzavíráme lákavými dezerty jako je sorbet z červených paprik, žlutý meloun s proseccem, pečené blumy s balsamikem, bezmléčná panna cotta nebo carpacio z ananasu.

Každý z více než devadesáti receptů je kromě ingrediencí a postupu doplněn informací o době přípravy a o tom, kolik kcal obsahuje jedna porce. Samozřejmostí jsou barevné fotografie hotových pokrmů.

Popis / resumé

87 receptů na lehké, zdravé pokrmy, které nepostrádají kouzlo kvalitní gastronomie - skvělou chuť a precizní prezentaci jídla. Jednoduše pokrmy, které mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc jsou dietní. Fotografická publikace známého českého kuchaře přináší lehké, zdravé a zároveň chutné recepty.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Prostřeno bez servítků Prostřeno bez servítků
Kulinárium Kulinárium
Taková normální kuchařka Taková normální kuchařka
Super jednoduše Super jednoduše
 
Ke knize "Lehká kuchyně" doporučujeme také:
Okamžiky štěstí (oboustranná kniha) Okamžiky štěstí (oboustranná kniha)
Postel hospoda kostel Postel hospoda kostel
Fresh kuchyně Fresh kuchyně
Harry Potter a prokleté dítě Harry Potter a prokleté dítě
Krutá hra o tvé zdraví Krutá hra o tvé zdraví
Břicháč Tom -- Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžety i VY! Břicháč Tom
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.