načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kulinárium – Zdeněk Pohlreich

Kulinárium
-100%
sleva

Kniha: Kulinárium
Autor: Zdeněk Pohlreich

Kniha základních kuchařských postupů v podání populárního šéfkuchaře Zdeňka Polreicha. Obsahuje nápadité recepty doplněné fotografiemi hotových jídel.
0
Kniha teď bohužel není dostupná.


»hlídat dostupnost

hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 280
Rozměr: 259 x 215 x 31 mm
Úprava: barevné ilustrace, portréty
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Knihy - vázané
Datum vydání: 23. 10. 2017
ISBN: 978-80-906893-0-5
EAN: 9788090689305
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller – 2017 – Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

O této knize by se dalo říct, že je to jakási učebnice vaření. Její tajemství nespočívá v receptech, ačkoliv jich zde najdeme kolem stovky. Kuchařka je pojata z pohledu postupů přípravy jídel. Každá z kapitol se věnuje jedné kuchařské metodice a po nezbytném úvodu a vysvětlení principu přípravy pokrmů je uzavřena několika recepty, při kterých se ona příprava typicky používá.

Pro přehlednost je publikace dělena ještě na čtyři oddíly podle podstaty postupů - metody ve vodě - vaření v páře, pozvolné vaření, blanšírování, pošírování a sous-vide, metody na oleji a tucích - restování, smažení, fritování, pošírování a stir-fry, metody suchým teplem - pražení, grilování, uzení a pečení a kombinované metody - dušení a marinování.

Představené recepty jsou nápadité, jak se na kuchaře světového formátu sluší. Najdeme mezi nimi přípravy různých druhů mas a drůbeže, například hovězí žebro na červeném víně, jehněčí kotletky s bazalkovým zelím, konfitované kachní stehno, T-bone steak s červenou řepou nebo sladkokyselé vepřové, dále úpravy ryb a plodů moře jako třeba mušle na víně, humrový koktejl, smažené krevety, losos s estragonovou omáčkou nebo marinovaný pstruh ve vinném octu, nechybí recepty na bezmasá jídla jako ragú z lesních hub, plněné zelné listy, brambory s koriandrovým pestem, špenátová omeleta nebo zelenina v tempuře, a konečně sladká jídla jsou zastoupena nápady jako pošírované fíky v likéru z černého rybízu, hruškový koláč nebo smažené banány s kokosem.

Všechny recepty jsou doplněny barevnými fotografiemi hotových jídel.

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Pan Buřtík a pan Špejlička Pan Buřtík a pan Špejlička
Svěrák Zdeněk, Svěrák Zdeněk
Cena: 264 Kč
Zdeněk Voženílek Zdeněk Voženílek
Voženílek Zdeněk
Cena: 347 Kč
3x Zdeněk Troška (MP3-CD) 3x Zdeněk Troška (MP3-CD)
Troška Zdeněk
Cena: 239 Kč
Zdeněk Štěpánek recituje Zdeněk Štěpánek recituje
Thákur Rabíndranáth
Cena: 35 Kč
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.