načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kulinárium – Zdeněk Pohlreich

Kulinárium
-82%
sleva

Kniha: Kulinárium
Autor: Zdeněk Pohlreich

Kniha základních kuchařských postupů v podání populárního šéfkuchaře Zdeňka Polreicha. Obsahuje nápadité recepty doplněné fotografiemi hotových jídel.
Titul je skladem >10ks – odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava; Brno
Vaše cena s DPH:  499 Kč 88
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
2,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 280
Rozměr: 259 x 215 x 31 mm
Úprava: barevné ilustrace, portréty
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Knihy - vázané
Umístění v žebříčku: 17. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Novinka týdne: 2017-43
Datum vydání: 23. 10. 2017
ISBN: 978-80-906893-0-5
EAN: 9788090689305
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller – 2017 – Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

O této knize by se dalo říct, že je to jakási učebnice vaření. Její tajemství nespočívá v receptech, ačkoliv jich zde najdeme kolem stovky. Kuchařka je pojata z pohledu postupů přípravy jídel. Každá z kapitol se věnuje jedné kuchařské metodice a po nezbytném úvodu a vysvětlení principu přípravy pokrmů je uzavřena několika recepty, při kterých se ona příprava typicky používá.

Pro přehlednost je publikace dělena ještě na čtyři oddíly podle podstaty postupů - metody ve vodě - vaření v páře, pozvolné vaření, blanšírování, pošírování a sous-vide, metody na oleji a tucích - restování, smažení, fritování, pošírování a stir-fry, metody suchým teplem - pražení, grilování, uzení a pečení a kombinované metody - dušení a marinování.

Představené recepty jsou nápadité, jak se na kuchaře světového formátu sluší. Najdeme mezi nimi přípravy různých druhů mas a drůbeže, například hovězí žebro na červeném víně, jehněčí kotletky s bazalkovým zelím, konfitované kachní stehno, T-bone steak s červenou řepou nebo sladkokyselé vepřové, dále úpravy ryb a plodů moře jako třeba mušle na víně, humrový koktejl, smažené krevety, losos s estragonovou omáčkou nebo marinovaný pstruh ve vinném octu, nechybí recepty na bezmasá jídla jako ragú z lesních hub, plněné zelné listy, brambory s koriandrovým pestem, špenátová omeleta nebo zelenina v tempuře, a konečně sladká jídla jsou zastoupena nápady jako pošírované fíky v likéru z černého rybízu, hruškový koláč nebo smažené banány s kokosem.

Všechny recepty jsou doplněny barevnými fotografiemi hotových jídel.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Fresh kuchyně Fresh kuchyně
Taková normální kuchařka Taková normální kuchařka
Super jednoduše Super jednoduše
Na grilu Na grilu
 
Ke knize "Kulinárium" doporučujeme také:
Astrologie rostlin -- Léčivá síla rostlin a planet Astrologie rostlin
Vaříme s bylinkami Vaříme s bylinkami
 (Papírenské zboží)
Gumovatelné pero Lamy, mix motivů Gumovatelné pero Lamy, mix motivů
Etiketa - Moderní etiketa pro každého Etiketa
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.