načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kulinárium - Zdeněk Pohlreich

Kulinárium
-20%
sleva

Kniha: Kulinárium
Autor: Zdeněk Pohlreich

Kniha základních kuchařských postupů v podání populárního šéfkuchaře Zdeňka Polreicha. Obsahuje nápadité recepty doplněné fotografiemi hotových jídel.
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  499 Kč 399
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
13,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 280
Rozměr: 259 x 215 x 31 mm
Úprava: barevné ilustrace, portréty
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Vázaný
Novinka týdne: 2017-43
Datum vydání: 23. 10. 2017
ISBN: 978-80-906893-0-5
EAN: 9788090689305
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller - 2017 - Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

O této knize by se dalo říct, že je to jakási učebnice vaření. Její tajemství nespočívá v receptech, ačkoliv jich zde najdeme kolem stovky. Kuchařka je pojata z pohledu postupů přípravy jídel. Každá z kapitol se věnuje jedné kuchařské metodice a po nezbytném úvodu a vysvětlení principu přípravy pokrmů je uzavřena několika recepty, při kterých se ona příprava typicky používá.

Pro přehlednost je publikace dělena ještě na čtyři oddíly podle podstaty postupů - metody ve vodě - vaření v páře, pozvolné vaření, blanšírování, pošírování a sous-vide, metody na oleji a tucích - restování, smažení, fritování, pošírování a stir-fry, metody suchým teplem - pražení, grilování, uzení a pečení a kombinované metody - dušení a marinování.

Představené recepty jsou nápadité, jak se na kuchaře světového formátu sluší. Najdeme mezi nimi přípravy různých druhů mas a drůbeže, například hovězí žebro na červeném víně, jehněčí kotletky s bazalkovým zelím, konfitované kachní stehno, T-bone steak s červenou řepou nebo sladkokyselé vepřové, dále úpravy ryb a plodů moře jako třeba mušle na víně, humrový koktejl, smažené krevety, losos s estragonovou omáčkou nebo marinovaný pstruh ve vinném octu, nechybí recepty na bezmasá jídla jako ragú z lesních hub, plněné zelné listy, brambory s koriandrovým pestem, špenátová omeleta nebo zelenina v tempuře, a konečně sladká jídla jsou zastoupena nápady jako pošírované fíky v likéru z černého rybízu, hruškový koláč nebo smažené banány s kokosem.

Všechny recepty jsou doplněny barevnými fotografiemi hotových jídel.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 3 - DVD Šéf na grilu 3 - DVD
 (DVD, Blu-ray)
Šéf na grilu 2 - DVD Šéf na grilu 2 - DVD
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
Fresh kuchyně Fresh kuchyně
 
Ke knize "Kulinárium" doporučujeme také:
Kuře - Jednoduše & dokonale Kuře - Jednoduše & dokonale
Příběhy obyčejného uzdravení Příběhy obyčejného uzdravení
Blackout -- Zítra bude pozdě Blackout
Odvaha na železné oponě Odvaha na železné oponě
Ovládni svět Minecraftu -- Tipy a návody youtubera Pedra Ovládni svět Minecraftu
Případ Ewy Morenové Případ Ewy Morenové
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Pohlreich - Zdeněk Pohlreich – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist