načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Kuchyně pozdního středověku – Monika Feyfrlíková

Kuchyně pozdního středověku

Elektronická kniha: Kuchyně pozdního středověku
Autor: Monika Feyfrlíková

Kniha seznamuje s problematikou stravování v pozdním středověku, kuchyňským vybavením, prostředím, používanými surovinami, svátečními a postními jídly, lovem a dalších zvyklostech. Je doplněna dobovými recepty. ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  169
+
-
5,6
bo za nákup

hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3% 87%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Grada
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Zabezpečení proti tisku a kopírování: ano
Médium: e-book
Rok vydání: 2015
Počet stran: 88
Rozměr: 21 cm
Úprava: 8 nečíslovaných stran obrazových příloh: ilustrace (převážně barevné)
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-247-5431-4
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha seznamuje s problematikou stravování v pozdním středověku, kuchyňským vybavením, prostředím, používanými surovinami, svátečními a postními jídly, lovem a dalších zvyklostech. Je doplněna dobovými recepty.

Popis nakladatele

Víte, co chutnalo našim předkům, jak vypadal jejich všední a sváteční jídelníček, jaké nádoby a kuchyňské náčiní měla hospodyňka ve své kuchyni, kde nakupovala a s jakými problémy se musela vypořádat? Jaké byly stravovací návyky na panovnických a šlechtických dvorech a čím se chtěli měšťané vyrovnat šlechtě? Jakými tradicemi se řídila židovská kuchyně a jaká byla skladba jídla u venkovského a městského obyvatelstva? To vše a mnohé jiné vám přiblíží tato publikace, která se jako jediná na českém trhu zaměřuje na málo probádanou kuchyni pozdního středověku, tj. ve 14.-15. století, v době neklidné, kdy tu postupně vládli Lucemburkové, Jiří z Poděbrad a Jagellonci.

Kniha je věnována všem příznivcům historie, kteří se zajímají o středověký způsob života. A v neposlední řadě těm, kdo si chtějí nějaké to středověké jídlo uvařit, neboť zařazena je i série receptů, doplněných barevnými ukázkami.

Další popis

Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů.


Předmětná hesla
Dějiny gastronomieČesko – 15.-16. století
JídloČesko – 15.-16. století
StravováníČesko – 15.-16. století
KuchařstvíČesko – 15.-16. století
Česká jídla – 15.-16. století
Zařazeno v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.