načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně - Eva Francová

  > > > > Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně  

Kniha: Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně
Autor:

Populární česká bloggerka Eva Francová přináší již třetí knihu svých vynikajících zdravých receptů.


Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  339
+
-
ks
rozbalKdy zboží dostanu
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Doporučená cena:  399 Kč
15%
naše sleva
11,3
bo za nákup

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » MOTTO
Rok vydání: 2016-09-07
Počet stran: 360
Rozměr: 170 x 240 mm
Úprava: 357 stran ilustrace (převážně barevné)
Vydání: Vydání první
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Téma: kuchařky, recepty, zdravá výživa
Doporučená novinka pro týden: 2016-37
ISBN: 9788026706830
EAN: 9788026706830
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Svou třetí Kuchařku ze Svatojánu s podtitulem Zdraví z kuchyně sestavila Eva Francová podle motta, že ne každou nemoc lze vyléčit jídlem, ale žádnou nemoc nelze vyléčit beze změny jídelníčku. Kromě zdravých nenákladných a chutných receptů najdeme na jejích stránkách informace o tom co a jak správně jíst, abychom si neubližovali, naše tělo správně fungovalo a měli jsme dostatek energie.

Kniha je zařazena v kategoriích
Eva Francová - další tituly autora:
Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři Kuchařka ze Svatojánu
Francová, Eva
Cena: 187 Kč
Svatojanský tarot Svatojanský tarot
Francová, Eva
Cena: 296 Kč
Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně
Francová, Eva
Cena: 187 Kč
Kuchařka ze Svatojánu BOX Kuchařka ze Svatojánu BOX
Francová, Eva
Cena: 879 Kč
Rok ve Svatojánu Rok ve Svatojánu
Francová, Eva
Cena: 316 Kč
Rok ve Svatojánu Rok ve Svatojánu
Francová, Eva
Cena: 187 Kč
 
Zákazníci kupující knihu "Kuchařka ze Svatojánu zdraví z kuchyně" mají také často zájem o tyto tituly:
Kuchařka ze Svatojánu Kuchařka ze Svatojánu
Francová, Eva
Cena: 339 Kč
Kuchařka ze Svatojánu - Zahrada na talíři Kuchařka ze Svatojánu
Francová, Eva
Cena: 339 Kč
Vaříme podle Herbáře - 200 receptů a rad pro zdraví a inspiraci Vaříme podle Herbáře
Winterová, Kateřina; Rybová, Linda;
Cena: 347 Kč
Čínská studie Čínská studie
Campbell, Colin T.; Campbell, Thomas M.
Cena: 830 Kč
Jaromír Jágr: cesta za snem Jaromír Jágr: cesta za snem
Millner, T.J.
Cena: 211 Kč
Sova Sova
Bjork, Samuel
Cena: 279 Kč
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Když jsem roku 2014 psala svou první kuchařku,
v našem jídelníčku se běžně vyskytovalo mléko, sýry,
tvaroh, smetana a jogurty. Čím více se ke mně ale do -
stávalo informací o tom, jak funguje mléčný prů mysl,
tím méně jsem byla ochotná se na něm nadále po dí let.
Postu pem času, nešlo to ze dne na den jako u masa,
jsem z kuchyně zcela vyloučila veškeré mléčné
produ k t y. ti z vás, kdo je nadále konzumují, jednoduše
v re cep tech na hradí rostlinné mléko, smetany a
vegan ské sýry za výrobky z mléka kravského, nijak vás
to ve vaření ne omezí. Naopak ti z vás, kterým překáží
občasné použití vajec v mých receptech, je většinou
velmi snadno nahradí Hraškou.
Během let se také změnil obsah mé spíže. Naučila jsem
se používat nejen kvalitní fermentované výrobky, jako
je shoyu nebo tamari, umeocet, miso a tempeh, ale
také množství různého koření, o kterém jsem neměla
dříve ani tušení. Z vlastní zkušenosti vám mohu
dopo ručit, abyste se nebáli zkoušet nové suroviny, nové
recepty a nové chutě, nehrozí vám nic horšího, než
že už to příště znovu neuvaříte. Nechte si chutnat!
Jak se během let mění
náš jídelníček
T
9










Polévky
Mám za to, že polévky byly jedním z prvních pokrmů lidí,
kteří zkrotili oheň. Ve vodě můžete povařit téměř cokoliv jedlého,
a pokud to přijatelně ochutíte, můžete pustit z hlavy starosti s hladem.
Polévka je jak známo ideální pokrm,
nejenže díky ní dostanete do těla potřebné živiny, minerály,
vitaminy a další prvky, ale také zaženete žízeň a chlad.
Polévka může dokonce léčit nachlazení, splín i kocovinu.
První dětský příkrm je polívčička.
V Asii je polévka oblíbenou snídaní, zkuste to také někdy,
je to skutečná vz pruha. Polévka je prostě zázrak sám!
T





12
400 g neloupané červené
čočky
400 g mladé mrkve
1 cibule
sůl
2 l zeleninového vývaru
(nebo vody)
2 lžíce oleje
libeček
sekaná petrželka
knedlíčky
1 vejce
200 g přírodního tofu
3 lžíce šalvějového (nebo
jiného bylinkového)
pesta
3 lžíce strouhanky
pepř, sůl













Čočková polévka s mrkví a knedlíčky
Polévky
V
Večer předem namočíme 400 g červené neloupané
čočky do studené vody.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrá jenou
cibuli, přidáme na kolečka nakrájených 400 g mladé
mrkve, chvilku restujeme, vsy peme posekaný čerstvý
libeček, přilijeme 2 l vody nebo zeleninového vývaru,
vsypeme scezenou pro pláchnutou čočku a  vaříme
15 minut.
Do hotové polévky vmícháme sekanou petrželku
a zvlášť uvařené knedlíčky: Kostku přírodního tofu
(200 g) najemno nastrouháme, vmícháme 1 vejce, tři
lžíce šalvějového pesta a tři lžíce strou hanky.
osolíme, okořeníme čerstvě mle tým pepřem
a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí slané
vody, a vaříme 4–5 minut.





13
200 g cizrny
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 cibule
500 g cukety
5 rajčat
1 lžička rozmarýnu
1 l zeleninového vývaru
sůl









Cizrnová polévka se zeleninou
Polévky
V
Den předem namočíme 200 g cizrny, druhý den ji
slijeme, propláchneme a necháme okapat. Na dvou
lžících olivového oleje osmahneme pokrájenou cibuli
a dva stroužky česneku, přidáme okapanou cizrnu,
500 g cukety nakrájené na kost ky, okořeníme lžičkou
rozmarýnu a pět minut mícháme ( já našla v trávníku
pár pýchavek, tak jsem je k tomu taky přihodila).
Pět rajčat spaříme, olou peme, nakrájíme a přidáme
do polévky. Zalijeme 1 litrem zeleninového vývaru
a vaříme 45 minut, dokud ci zrna nezměkne. můžete
jako já polévku částečně rozmixovat. osolíme.
Podáváme s chlebem.





14
500 g červené řepy
2 červené cibule
3 lžíce třtinového cukru
75 ml červeného vína
3 lžíce červeného
vinného octa
sůl
50 ml bílého sójového
jogurtu
1 lžíce strouhaného
křenu
pažitka









Polévka z červené řepy s vínem
Polévky
V
Půl kila červené řepy oloupeme, nakrájíme a uva říme
doměkka ve vodě tak, aby byla řepa sotva
ponořená. Dvě červené cibule nakrájíme, v hrnci zasypeme
třemi lžícemi třtinového cukru a na mírném plameni
při občasném zamíchání zahříváme, dokud cibule
s cukrem nezkarame lizuje. Přilijeme 75 ml červeného
vína a 3 lžíce červeného vinného octa a dusíme, do kud
se te ku tina úplně neodpaří. uvařenou řepu při dáme
k cibulovému základu, osolíme a společně
rozmixujeme. smícháme sójový jogurt s čerstvě strou haným
křenem a na talíři jím ozdobíme porce polévky.
sypeme pažitkou.
V horkých dnech můžeme podávat vychlazené.





15
2 lžíce oleje
2 velké kedlubny
pepř
sůl
strouhaný muškátový
oříšek
2 lžíce hladké mouky
polévkové koření bez
glutamanu nebo sušený
libeček
petrželka








Kedlubnová polévka
Polévky
V
Tuhle polévku umí nejlépe můj tatínek!
Na dvou lžících oleje zpěníme dvě větší kedlub ny
nastrouhané nahrubo, osolíme, opepříme a okořeníme
strouhaným muškátovým oříškem. Poprášíme dvěma
lžícemi hladké mouky, pět minut mícháme a přilijeme
1 litr vody. můžeme přidat polévkové koření nebo
sušený libeček. Vaříme doměkka. Na talíři sypeme
petrželkou.





16
400 g žlutého hrachu
2 lžíce oleje
1 cibule
2 střední cukety
1 lžička kurkumy
1 l zeleninového vývaru
sůl







Polévky
V
Sytá, lahodná polévka, s čerstvě upečeným chlebem je to
výborný letní oběd.
Večer předem namočíme hrách do studené vody.
Druhý den vodu slijeme, dáme čerstvou a hrách uvaří me
doměkka.
Na oleji necháme změknout nakrájenou cibuli,
přidáme dvě středně velké cukety nakrájené na kostky,
lžičku kurkumy a deset minut opékáme. Přilijeme
1 l zeleninového vývaru a vaříme 30 mi nut. Přidáme
uvařený a scezený hrách, rozmixujeme tyčovým
mixérem, dosolíme a hotovo!
Cuketová polévka se žlutým hrachem





17
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
200 g červeného zelí
malá bulva celeru
1 pórek
1 l zeleninového vývaru
200 g rajčatové passaty
sůl
pepř
majoránka
100 g fazolových lusků











Fialová polévka
Polévky
V
Zdravá a dobrá zeleninová polévka
Na oleji orestujeme dva stroužky česneku, přidáme
200 g červeného zelí pokrájeného na nudličky, malý
celer nastrouhaný nahrubo a jeden pórek pokrájený na
kolečka. Chvíli opékáme, přilijeme litr zeleninového
vývaru, 200 g rajčatové passa ty, osolíme, okořeníme
pepřem a majoránkou a vaříme 10 minut. Vsypeme
100 g zelených fazo lových lusků a ještě dvě minuty
povaříme.






       

internetové knihkupectví - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.