načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kuchařka pro malé šéfkuchaře a šéfkuchařky - Martina Krupárová

Kuchařka pro malé šéfkuchaře a šéfkuchařky
-15%
sleva

Kniha: Kuchařka pro malé šéfkuchaře a šéfkuchařky
Autor:

- Tato publikace plná barevných fotografií a veselých ilustrací je určena všem dětem , které by si rády vyzkoušely své kuchařské umění. Kniha obsahuje rozmanité recepty ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 212
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9% 100%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » EDIKA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 56
Rozměr: 225 x 280 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 2. vydání
Spolupracovali: fotografie: Milan Krupár, PRODIGI Brno
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Literatura pro děti a mládež (naučná)
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Datum vydání: 01. 1. 2017
ISBN: 9788026608295
EAN: 9788026608295
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kuchařka pro starší děti, které by rády pronikly do tajů vaření. S mnoha barevnými fotografiemi, veselými ilustracemi a přesnými pracovními postupy. Přehledná publikace nabízí rozmanité recepty, které lze snadno a rychle připravit. Díky přesně popsaným jednotlivým krokům nebudou malí kuchaři zaskočeni a vaření se pro ně stane zábavou, navíc s chutným výsledkem na konec. Děti mohou dle této kuchařky připravit předkrmy, polévky, hlavní jídla a dokonce i moučníky. Dostane se jim i několik rad a triků, které se při stolování a vaření mohou hodit.

Popis nakladatele

Tato publikace plná barevných fotografií a veselých ilustrací je určena všem dětem , které by si rády vyzkoušely své kuchařské umění. Kniha obsahuje rozmanité recepty oblíbených jídel, které si mohou snadno a rychle připravit – od předkrmů, polévek, hlavních jídel, až po moučníky a nápady na rychlé „párty občerstvení“.

Vlastní postup přípravy je přehledně rozfázován do podrobně popsaných kroků. Nechybí zde ani tipy a triky, které se při vaření a stolování mohou hodit. Každý recept doprovází názorné fotografie, takže děti hned vidí nejen to, jak může hotové jídlo vypadat, ale i jak probíhá jeho příprava a jaké suroviny jsou potřeba. Věříme, že s pomocí naší knihy, budou začátky v kuchyni nejen jednodušší, ale také zábavné a užitečné.

Přejeme vám mnoho úspěchů a radosti při vaření!

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Martina Krupárová - další tituly autora:
Průvodce pro učitele k učebnicové sadě Matematika -- pro 1. ročník základní školy Průvodce pro učitele k učebnicové sadě Matematika
Čítanka pro 3. ročník základní školy Čítanka pro 3. ročník základní školy
 (e-book)
Kuchařka pro malé šéfkuchaře a šéfkuchařky Kuchařka pro malé šéfkuchaře a šéfkuchařky
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

1

Potřebujeme

14 Americké brambory AMERICKÉ BRAMBORY S DRESINKEM Jistě znáte vařené brambory jako přílohu k různým jídlům. Brambory se ale dají upravovat na mnoho jiných způsobů, například se z nich připravují bramborové krokety (smažené kuličky), hranolky, lupínky (chipsy), bramborová kaše. My si dnes zkusíme brambory upéct na plechu. Spolu s dresinkem je to vynikající a zdravé samostatné jídlo. 5–6 brambor 2–3 cibule 6 stroužků česneku 1 kelímek bílého jogurtu olej na potření plechu hořčice kečup pažitka sůl

• škrabka na brambory

• prkénko

• ostrý nůž

• miska

• lžíce

• plech na pečení

• štětec na potření

plechu (nebo peroutka)

1

Brambory pečlivě umyjte a oškrábejte.

Pouze pokud máte nové jarní brambory,

můžete je připravit i se slupkou, o to

důkladněji umytou.

2

Pomocí štětce vymažte plech na pečení

trochou oleje.

3

Nakrájejte je na stejně velké dílky (tlustší

plátky nebo měsíčky) a narovnejte je na

plech.

4

Zapněte troubu na vyšší teplotu (asi 200

stupňů).


15

5

Cibule a česnek oloupejte a oboje nakrájejte na plátky.

6

Nakrájené plátky nasypte mezi brambory.

7

Brambory osolte asi 2 lžičkami soli.

8

Vezměte si chňapky a vložte plech s bramborami

do trouby přibližně na 30 minut.

9

Mezitím si připravte dresink. V misce smíchejte asi 5 lžic

bílého jogurtu, 1 lžíci hořčice a 3 lžíce kečupu.

10

Pak umyjte pod proudem vody pažitku a na prkénku ji

nadrobno nakrájejte.

11

Přidejte ji k dresinku, zamíchejte a dejte vychladit.

1 2

Zkontrolujte brambory v troubě. Pokud se jim zabarvují

špičky dozlatova, vypněte troubu, zavřete dvířka a vše

ještě nechte asi 5 minut dojít.

13

Pomocí chňapek plech vytáhněte na prkénko a po

mírném zchladnutí vše vysypte do velké mísy.

14

Každému jedlíkovi dejte malou mističku s dresinkem

a vidličku. Doprostřed stolu položte mísu, ze které

si všichni napichují kousky opečených brambor

a namáčejí si je v dresinku.

Dresinků existuje celá řada, jejich základem nejčastěji bývá jogurt, olej, kysaná smetana nebo rajský

protlak. Dalšími přísadami (jako je například drcený česnek, pepř, kostičky cibulky, kostičky kyselé okurky,

různé bylinky) dosáhnete zaručeného úspěchu.

3 56

9

11




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist