

sleva
Kniha:
Kuchařka pro dceru
Autor:
Jana Florentýna Zatloukalová
Podtitul: 5. přepracované vydání
Ihned také k odběru: Ostrava

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
celkové hodnocení |
3 hodnocení + 1 recenze | |
|
Nakladatelství: | » Zatloukalová Jana Florentýna |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2015 |
Počet stran: | 408 |
Rozměr: | 245 x 181 x 36 mm |
Úprava: | ilustrace (převážně barevné) |
Vydání: | Páté vydání |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 22. 10. 2015 |
ISBN: | 978-80-905806-1-9 |
EAN: | 9788090580619 |
Jana Florentýna Zatloukalová je matkou čtyř dětí a kromě zvládání domácnosti je také mistryní v kuchyni.
V knize je 155 ověřených receptů rozdělených do zvláštně pojmenovaných oddílů, které ale na druhý pohled dávají zmanenitý smysl. Autorka nejdříve naučí své žáky(ně) vařit, dusit, péct a smažit na tak jednoduchých receptech jako rajské špagety, boloňská omáčka, pečené kuře nebo bramborové chipsy. Po zvládnutí základů se již pouští do dalších lekcí. V klasické české kuchyni probere guláše, řízky, omáčky, polévky, knedlíky a zelí a ze sladkých jídel například bábovku nebo kynuté buchty. V části rychlých receptů je vaření odděleno podle ročních období a upřednostňuje se využití sezónních surovin. Na jaře se zasytíme spoustou svěžích salátů, v létě se naučíme zpracovávat rajčata či dělat meruňkové knedlíky, na podzim využijeme červenou řepu nebo mrkev a v zimě se zahřejeme třeba pórkovou polévkou.
Bez zajímavosti rozhodně není oddíl nazvaný "pro prázdnou lednici" - co a z čeho uvařit, když nestihnete nakoupit. Vděčné jsou nejrůznější sendviče, těstoviny nebo například pokrmy z brambor. V poslední části nalezneme recepty rozdělené tématicky - narozeninové dorty a velikonoční a vánoční jídla (včetně kapra a salátu samozřejmě), oblíbené dětské pochoutky, pochutiny k odpolední kávě nebo několik receptů na výtečné pokrmy z nejrůznejšího masa.
Recepty jsou jednoduché, obsahují seznam ingrediencí a časovou náročnost společně s nastavením trouby a dalšími informacemi. Velkou přidanou hodnotou knihy jsou nejrůznější tipy a fígle, jejichž neznalost může dokonale pokazit i to nejjednodušší jídlo, ale jejichž znalost a správné provedení naopak způsobí, že se sebesložitější kulinářský zázrak povede dokonale hned na poprvé.
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Jídla
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Příprava jídel
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Katalog vybraných autorů > Z > Zatloukalová – Jana Florentýna Zatloukalová
Katalog nakladatelství > Z > Zatloukalová Jana Florentýna

Kosiner, Petr; Zatloukalová, Jana Florentýna; Bednářová, Kateřina; Turecký, David
Cena: 615 Kč