načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kuchařka pro chlapy – Jiří Motal; Veronika Motalová

Kuchařka pro chlapy
-7%
sleva

Kniha: Kuchařka pro chlapy
Autor: Jiří Motal; Veronika Motalová

Kuchařka, která rozhodně nechce muže odloučit od žen, ale přiblížit všem oblíbená jídla spousty chlapů tak, jak je připravují právě oni, nebo tak jak mají jídlo rádi od svých ... (celý popis)
172
Kniha teď bohužel není dostupná.


»hlídat dostupnost

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Rubico
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 20.10.2010
Počet stran: 120
Rozměr: 210x297
Úprava: 111 stran, 8 stran barev. obr. příl. : ilustrace (některé barev.)
Vydání: 1. vyd.
Jazyk: česky
ISBN: 978-80-7346-058-0
EAN: 9788073460587
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Kuchařka, která rozhodně nechce muže odloučit od žen, ale přiblížit všem oblíbená jídla spousty chlapů tak, jak je připravují právě oni, nebo tak jak mají jídlo rádi od svých žen, maminek či přítelkyní. Nejen o jídle, nejen o pití, také tak trochu o přežití.

Další popis

Dá se říci, že není snadné vymámit na chlapech, které jídlo mají v největší oblibě. A když už, tak je snad ještě horší získat od nich recept. Všichni ale nejsou stejní. Někteří jsou přeborníky v domácí kuchyni, jiní vědí, koho se zeptat. Když takové chlapy člověk poslouchá, zdá se mu přinejmenším, že sedí na semináři kulinářů.


Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Sladká kuchařka Sladká kuchařka
Brussová Kateřina, Motalová Veronika
Cena: 210 Kč
Život až po chlapy Život až po chlapy
Brussig Thomas
Cena: 133 Kč
Údiv Údiv
Vondrášek Kamil
Cena: 251 Kč
Buddhismus nejen pro chlapy Buddhismus nejen pro chlapy
Stribling Gerry
Cena: 95 Kč
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

з

OBSAH

NA POČÁTKU VŠEHO MĚLO BY BÝT

SLOVO....................................................13

ÚPRAVY A ZPRACOVÁNÍ MASA........14

Začneme kucháním drůbeže..............................14

Dělení masa...........................................................15

Příprava ryby......................................................... 16

POLÉVKY............................................ 16

Zeleninový vývar...................................................16

Vývary z masa a kostí...........................................16

Vývar z drůbků......................................................17

Čirá rybí polévka...................................................17

Česnečka................................................................ 17

Česnečka s tvarůžky.............................................17

Slezská česnečka....................................................17

Královská česnečka...............................................17

Česnečka s houbami.............................................17

Fofr česnečka......................................................... 17

Kmínová................................................................17

Dýňová polévka....................................................18

Polévka z ovesných vloček (ze 2 1 vody)............18

Polévka z pražených vloček................................. 18

Vločková polévka s kvasnicemi (droždím ) 18

Ovesná bylinková polévka...................................18

Kroupová polévka - rubenina............................18

Hanácká hrstková..................................................18

Zasmažená zeleninová..........................................18

Květáková..............................................................18

Brokolicová............................................................18

Fazolová polévka s uzeným masem....................19

Čočková polévka s kari........................................ 19

Pikantní čočková...................................................19

Pivní polévka........................................................ 19

Demikát................................................................. 19

Pórková polévka....................................................19

Pórková polévka s koprem...................................19

Zvara......................................................................20

Papcún...................................................................20

Okurková polévka s jogurtem...........................20

Gazpacho...............*..............................................20

Třešňová polévka s jogurtem..............................20

Játrová polévka..................................................... 20

VAŘENÉ MASO..................................21

PEČENÉ MASO...................................21

VEPŘOVÉ...................................................................21

Pečené sele............................................................21

Pečené sele - navoněné........................................21

Vepřová pečeně.................................................... 21

Vepřová pečeně po selsku...................................22

Pečené vepřové koleno.........................................22

Švédská panna se sýrem.......................................22

Stará panna - ale dobrá.......................................22

Pečené americké kotlety......................................22

Anglický rostbíf....................................................22

DRŮBEŽÍ....................................................................22

Pečená husa, kachna............................................ 22

Kuře jako posvícenská husa na pivu..................22

Pečené kuře, králík, krůta................................... 23

Perlička ä la C apitol............................................ 23

Dušený bažant..................................................... 23

Kachna po srbsku.................................................23

Palestinské kuře....................................................23

Žíznivé kuře..........................................................23

Kuře plněné žam piony........................................23

Kuře s rajskou omáčkou......................................24

Kuře ä la Pompadour..........................................24

Balkánské kuře......................................................24

Čahohbili (kuře nebo kachna na kavkazský

způsob)..............................................................24

Kroměřížské kuře.................................................24

Bengálské kuře..................................................... 24

Kuře pro Filipa..................................................... 24

Pečená perlička, bažant, zajíc,

kuře ä la bažant................................................24

Nadívané holoubě................................................25

KRÁLIČÍ.....................................................................25

Králík na jalovci...................................................25

Králičí roláda........................................................25

ZVĚŘINA....................................................................25

Pečená kančí kýta s hořčicí.................................25

Pečený muflon na česneku..................................25

Pečená srnčí kýta na cibuli..................................25

DUŠENÉ MASO...................................26

GULÁŠ........................................................................26

Hovězí guláš - základní předpis.........................26

Hornický guláš..................................................... 26

Drátenický guláš..................................................26

Pašerácký guláš..................................................... 26

Drážďanský guláš.................................................26

Husarský guláš......................................................26


4

Formanský guláš..................................................26

Pivovarský guláš................................................... 26

Staročeský guláš................................................... 26

Tatarský guláš........................................................27

Irský guláš..............................................................27

Košický kotlíkový guláš.......................................27

Námořnické maso (guláš)................................... 27

Vepřové maso dušené na pivu.............................27

Krumlovský srnčí guláš ......................................27

KRÁLIČÍ.....................................................................27

Králík na kari a zázvoru.......................................27

Králík na kari a zázvoru dušený.........................27

Králík na křenu.................................................... 27

Králík jako myslivecký guláš...............................28

Králík v županu....................................................28

Tibetský králík..................................................... 28

Králičí ptáček - podle Ludka..............................28

Lovecký králík.......................................................28

Králík na způsob skopové pečeně......................28

Zadělávaný králík.................................................28

Králičí musaka..................................................... 28

Králík „policejní sen“ ..........................................29

Apačský králík.......................................................29

Zajíc načerno........................................................29

DUŠENÉ ZÁVITKY A KAPSY...................................29

Španělský ptáček..................................................29

Český ptáček.........................................................29

Ptáček s máčkó..................................................... 30

Hovězí plátky plněné sýrem...............................30

Moravský závitek na pivě................................... 30

Hovězí roláda s klobásovou náplní................... 30

Hovězí závin s nádivkou z vnitřností................30

Zelný závitek.........................................................31

Valašský závitek....................................................31

Tulácká kapsa........................................................31

Sedlácký měšec..................................................... 31

Taška dědka kořenáře..........................................31

Dušené plátky.......................................................31

Spišská roštěná......................................................31

DRŮBEŽ..................................................................... 31

Slepičí perkelt.......................................................31

Kuřecí perkelt.......................................................31

Kuřecí paella.........................................................32

Slepičí paprikáš.................................................... 32

Dušený h o lu b.......................................................32

DARY MOŘE..............................................................32

Chobotnice na cibuli...........................................32

Salát z darů m oře.................................................32

MINUTKY............................................. 33

Řízek Ječmínek ...................................................33

Ohnivé maso.........................................................33

Tatranská pálivka.................................................33

Ú kryt ztraceného vejce........................................33

Uherácké žebírko.................................................33

Kotleta „rudá záře“ ...............................................33

Královské řízky..................................................... 33

Italské kotlety........................................................33

Žebírko na hlívě...................................................34

Indické nudličky..................................................34

Katův šleh..............................................................34

Pikantní směs........................................................34

Pivní karé...............................................................34

Přírodní vepřový řízek.........................................34

Moravské vepřové řízky.......................................34

Plátky v česnekovém těstíčku..............................34

Vepřové ražniči..................................................... 35

Srbské ražniči........................................................35

Ražniči se sýrem...................................................35

Pivní špíz.............................................................. 35

Česnekové vepřové ražniči..................................35

Starostovské ražniči..............................................35

Chalupářský špíz..................................................35

Spišské ražniči.......................................................35

Řízek Ondráš........................................................35

Hornický špíz.......................................................36

Plněné řízky v bramborovém těstíčku...............36

Vrčeňské plátky -

maso zapečené se šlehačkou...........................36

Kus masa v erteplách...........................................36

Srbské vepřové řízky............................................ 36

Plátek N inja..........................................................36

Plátky v česnekovém těstíčku..............................36

Olomócká kapsa...................................................36

Řízek plněný Hermelínem.................................36

Bystrické žebírko..................................................37

Thajská směs.........................................................37

Čína po česku.......................................................37

Maso naložené po čínsku...................................37

Lišák.......................................................................37

Mleté maso na domácí zelenině.........................37

Smažený králík česnekový..................................37

Plněná králičí kapsa..............................................37

Smažený králík v těstíčku...................................38

Smažený králík španělského vinaře...................38

Smažené holoubě.................................................38

Z UZENÉHO MASA.............................38

Horňácké uzené maso.........................................38

Moskevský řízek...................................................38


5

RYBY..................................................... 39

Ryba se sýrem........................................................39

Kapr na hořčici.....................................................39

Ryba na slanině.....................................................39

Rybí kari................................................................39

Ryba po zámečku.................................................39

Rybí filé „pivní dietka“ ........................................39

Žraločí steak.........................................................39

Pikantní rybí prsty...............................................39

Baštýřův guláš.......................................................39

Rybí guláš..............................................................39

Ryba á la M orny (candát) ..................................40

Candát Chambord...............................................40

Candát á la diplom at..........................................40

Dušená štika.........................................................40

Sumec s kyselým zelím........................................40

Sumec s rýží..........................................................40

Budínskýkapr.......................................................40

Kapr na slanině....................................................40

Pečené malé rybky (bělice).................................40

DRŮBEŽ................................................41

Kuřecí prsa s tvarůžky.........................................41

Kuře na česneku...................................................41

Kuře na paprice....................................................41

Kuřecí prsíčka s ananasem..................................41

Kuřecí prsíčka s broskví.......................................42

Paví ocas................................................................42

Kuřecí ražniči s krevetami...................................42

Kuřecí steaky.........................................................42

Vietnamská kuřecí prsíčka..................................42

Francouzské krůtí řízky.......................................42

Pikantní kuřecí směs...........................................42

Kuřecí kostky po indickú................................... 42

Staročeská kuřecí směs.........................................42

MLETÉ MASO..................................... 43

Základní směs.......................................................43

Mleté koule po Hradecku..................................43

Mexická masová směs..........................................43

Pařížský mletý řízek v těstíčku........................... 44

Smažené rizolety...................................................44

Plněná cibule ...............................................44

Vepřové jitrničky na p iv u...................................44

Plněné papriky jako chuťovky........................... 44

Plněný králičí hrudník.........................................44

Bůčková roláda I ..................................................44

Bůčková roláda I I .................................................44

Žešovská roláda....................................................45

Tatarské chlebíčky................................................45

Tatarský b ifte k..................................................... 45

UZENINY.............................................. 46

KLOBÁSY...................................................................46

Bodejčkovy klobásy..............................................46

Boubínské klobásy...............................................46

Ostravské klobásy.................................................46

Šperke - hanácké klobásy...................................47

Kovářovy pálivé klobásy......................................47

Myslivecké klobásy - rozpis na 10 kg masa 47

Moravské klobásy.................................................47

Slovácké klobásy...................................................47

Jarkovy klobásy....................................................47

Vinná klobása.......................................................47

Klobásy s hovězím masem..................................48

JITRNICE....................................................................48

Martinské jitrnice.................................................48

Hanácké jitrnice................................................... 48

Kopretinové jitrn ic e............................................ 48

OSTATNÍ....................................................................48

Bůčková pochoutka..............................................48

Šunka..................................................................... 48

Maďarské šunkové mořidlo ...............................48

Uzené maso...........................................................49

Svinutý bůček.......................................................49

Anglická slanina...................................................49

Debrecínská slanina............................................ 49

GRILUJEME..........................................49

Dřevohostická grilovaná makrela.......................49

Ryba na česneku...................................................49

Japonská ryba Teriyaki........................................49

Nadívaný kapr.......................................................50

Grilovaná ryba se sýrem......................................50

Jamajská ryba........................................................50

Ryba v alobalu - základní předpis.....................50

Rožnovské „sebrané“ marinády.......................... 50

Norská marináda.................................................. 50

Pečené prasátko.....................................................50

Vepřové plátky „Djakarta“ .................................. 50

Staročeská krkovice..............................................50

Moravská jehla......................................................50

Grilované plátky.................................................. 51

Játrové řízky - mleté.............................................51

Uzená husa.............................................................51

Bažant na g rilu......................................................51

Grilovaný kuřecí plátek s N ivou........................51

Grilovaný šnek z bůčku.......................................51

Staročeské kotlety................................................51


6

DROBY..................................................52

Býčí žlázy smažené...............................................52

Býčí žlázy na zelenině.......................................... 52

Býčí láska...............................................................52

Smažené králičí ledvinky, drůbeží

a králičí játra.....................................................52

Drůbeží játra na cibulce......................................52

Vepřové ledvinky na p iv u................................... 52

Pytlácká směs........................................................52

Vepřová játra dušená (Filipíny)...........................53

Vepřová játra po Tyrolsku....................................53

Játra na česneku....................................................53

Játra na čínský způsob.........................................53

Vepřová játra Čchao (Čína)................................53

Králičí, drůbeží játra na paprice.........................53

Zapečená já tra......................................................53

Smažené játrové filé..............................................53

Játra z židovské kuchyně......................................53

Vepřová játra v jablkovém kabátku................... 53

Drůbeží játra s jablky..........................................54

Smažená drůbeží játra s mandlemi.....................54

Vepřový mozeček jako míchanice......................54

Guláš z drůbežích žaludků.................................54

Smažený vepřový ja zy k.......................................54

Opečený vepřový nebo hovězí jazyk................. 54

Telecí, skopový nebo jehněčí jazyk

s rajskou omáčkou..........................................54

Hovězí jazyk nakyselo.........................................54

Jazyk s polskou omáčkou.....................................54

OMÁČKY.............................................. 55

Svíčková na smetaně.............................................55

Svíčková po myslivečku.......................................55

Játrová omáčka......................................................55

Svíčková na smetaně v troubě.............................55

Klobásová omáčka................................................55

Játrová omáčka......................................................55

Omáčka z hovězího masa .................................. 55

PŘÍLOHY.............................................. 56

KNEDLÍKY..................................................................56

Kynuté knedlíky...................................................56

Houskové knedlíky kynuté.................................56

Burizonové knedlíky........................................... 56

TĚSTOVINY............................................................... 56

Těstovinové knedlíky - trampský speciál 56

BRAMBORY..............................................................56

Vařené brambory.................................................. 56

Pečené brambory pro Juráška.............................56

Pečené brambory pro Jarouška.......................... 56

Bramborová kaše..................................................57

Smažené bramborové hranolky.......................... 57

Smažené bramborové lupínky.............................57

Opékané brambory..............................................57

Bramborové knedlíky..........................................57

Chlupaté knedlíky................................................57

Bramborový salát.................................................57

RÝŽE........................................................................... 57

Vařená rýže.............................................................57

Dušená rýže..........................................................58

Smažené rýžové placky........................................58

OSTATNÍ....................................................................58

Jihoindické om elety.............................................58

Halušky máslové.................................................. 58

T ortilla................................................................... 58

Křen s jablkem......................................................58

Bavorský křen.......................................................58

Česneková pasta...................................................58

RYCHLÉ, LEVNÉ, DOKONALÉ. 59

Řízek z knedlíků...................................................59

Z UZENIN...................................................................59

Smažený Gothaj, Junior, „lunč“......................... 59

Zahradnická šunka...............................................59

Zapečený párek nebo klobása.............................59

Párek zapečený v listovém těstě.......................... 59

Nádivka s uzeným masem.................................. 59

LANGOŠE............................i....................................60

Langoše 1...............................................................60

Langoše I I ..............................................................60

PALAČINKY...............................................................60

Palačinky................................................................60

Zapečené se sýrem a párky.................................60

Zapečené se špekem či anglickou slaninou 60

Zapečené se zeleninou.........................................60

Se špenátovým protlakem..................................60

Palačinková listová roládička..............................60

Palačinky jako náhrada za arabský chléb 61

Pivní palačinky......................................................61

Z BRAMBOR.............................................................. 61

Bramborový guláš................................................61

Bramborový guláš podle maminky

pana Bolka........................................................61

Bramborový guláš po houbařsku.......................61

Bramborový guláš po zahradničku.................... 61

Brambory na slanině se sýrem............................62

Bramborové škubánky.........................................62

TĚSTOVINY............................................................... 62

Moravské flíčky.....................................................62

H řibofleky............................................................ 62

Těstoviny se sýrem - studené jídlo.....................62

Provensálské těstoviny.........................................62


7

Těstoviny po uhlířsku..........................................63

Špagety sypané chlebem......................................63

Špagety s houbami a sýrem.................................63

Římské špagety.....................................................63

KUBA..........................................................................63

Houbový Kuba......................................................63

Houbový Kuba - mastná huba..........................63

Zlatý Kuba.............................................................63

Černý Kuba..........................................................63

Tlustý Kuba..........................................................63

Kuba s klobásou................................................... 64

KROUPY.....................................................................64

Kroupové krokety s kapustou.............................64

RÝŽE...........................................................................64

Rýžový nákyp s drůbežími drůbky.....................64

Rizoto na bulharský způsob................................64

Houbové rizoto.....................................................64

Játrové rizoto.........................................................64

SÝRY...........................................................................65

Smažené tvarůžky.................................................65

Smažený Romadúr...............................................65

Plněné rohlíky se sýrem.......................................65

Hermelín ve vinném těstíčku.............................65

Sýrové ražniči........................................................65

Italský špíz.............................................................65

Sýrový špíz.............................................................65

Sýrová rolka v pivním těstíčku............................65

HOUBY.......................................................................65

Houbové kuličky..................................................65

Guláš z hlívy ústřičné..........................................65

Hlíva ústřičná s těstovinami...............................65

Hlíva v sýrovém těstíčku.....................................66

Lesní špízy.............................................................66

OVESNÉ VLOČKY.....................................................66

Kaše z ovesných vloček........................................66

Ovesné vločky ä la N in ja.....................................66

Tyčinky z ovesných vloček ä la N inja................66

Ovesné vločky jako mozeček..............................66

Placky z ovesných vloček.....................................66

Karbanátky z ovesných vloček........................... 67

Ovesné vločky s jogurtem................................... 67

Ovesné vločky v karamelu..................................67

TOPINKY....................................................................67

Vaječná topinka.....................................................67

Chleba ve vajíčku podle piráta silnic.................67

Topinky s česnekem............................................ 67

Obložené topinky ...............................................67

Topinky s ředkvičkami........................................67

Topinky se zapečenou směsí...............................67

Směs na topinky á la Lála................................... 67

Pomazánka na topinky........................................68

Topinky s houbovou směsí.................................68

Topinky s rybičkami a majonézou.................... 68

Loštické topinky..................................................68

Topinky s valašskými škračkami........................68

NĚCO Z CHLEBA......................................................68

Chléb s krevetami................................................68

Chlebový dort nebo řezy.....................................68

RYBY...........................................................................69

Naložený kapr (rozpis na 1 kg kapra)...............69

Marinovaná ryba..................................................69

Marinovaný tuňák................................................69

Kaviár.................................................................... 69

Míchaný kaviár.....................................................69

Smetanový kaviár.................................................69

Grand kaviár.........................................................69

Nepravý kaviár 1................................................... 69

Nepravý kaviár I I .................................................69

POCHUTINY К PIVU................................................69

Pivní pes................................................................69

Utopenci................................................................70

Utopenci s vařeným nálevem..............................70

Utopenci po chalupářsku................................... 70

Utopenci se zelím.................................................70

Utopenci po provensálsku..................................70

Špekáčky na pivu 1...............................................70

Špekáčky na pivu I I..............................................70

Špekáčky na pivu I I I ...........................................71

Špekáčky na pivu I V ...........................................71

Špekáčky v rumu - pouze pro silné povahy,

m ilující trochu té recese.................................71

Naložený sýr 1.......................................................71

Naložený sýr I I..................................................... 71

Naložený tvaroh po trampskú...........................71

Nakládaný Hermelín I ........................................72

Nakládaný Hermelín I I .......................................72

Plněný Hermelín..................................................72

Pikantní H erm elín...............................................72

VEJCE................................................... 72

Vařená vejce..........................................................72

Špekatá vejce.........................................................72

Pikantní vejce........................................................73

Ztracená vejce.......................................................73

Sázená vejce - volská oka....................................73

Vejce v trojobalu - falešný řízek.........................73

Smažinky...............................................................73

Vaječné karbanátky..............................................73

Vaječná omeleta...................................................73

Oskarova vaječná omeleta..................................73

Selská omeleta.......................................................73

Bačova omeleta.................................................... 73


8

Selská omeleta se sýrem.......................................73

Míchaná vejce na cibulce - míchanice..............73

Míchaná vejce s houbami -

houbová míchanice.........................................74

Buchlovická míchanice........................................74

Míchaná vejce s tvarůžky -

tvarůžková pomazánka................................... 74

Trampská vejce......................................................74

Sýrový salát s vejcem...........................................74

Pomazánka z bílků ..............................................74

Vaječná pomazánka s pažítkou.......................... 74

Vaječná pomazánka se sýrem..............................74

Vaječná s celerem.................................................74

Vaječná s paštikou................................................74

Vaječná s droždím................................................74

PLNĚNÁ VEJCE.........................................................75

Vejce plněná šunkovou pěnou...........................75

Ruská vejce...........................................................75

Vejce plněná šunkou a ochuceným máslem .... 75

Vejce plněná tvarohovou náplní........................75

Vejce plněná pomazánkou z játrové paštiky.... 75

Vejce plněná žloutkovou fáší..............................75

Vajíčka ä la casino ...............................................75

Vajíčka na tvrdo s hořčicovou omáčkou...........75

CHUŤOVKY..........................................76

Šunkové závitky...................................................76

Šunkové závitky se smetanovým tvarohovým

sýrem.................................................................76

Šunkové řezy.........................................................76

Šunkové řezy s Lučinou.......................................76

Šunkové řezy se šlehanou N ivou........................76

Královská hermelínová pomazánka...................76

Hermelínová pomazánka s pažítkou.................76

Pikantní Hermelín v jogurtu..............................76

Chuťovky s krevetou........................................... 76

Krevetový koktejl.................................................76

Krabí tyčinky Mexiko..........................................76

POMAZÁNKY.......................................77

Pomazánka z krabích tyčinek..............................77

Rychlá krabí pomazánka.................................... 77

Pomazánka z N ivy................................................77

Pomazánka z Lučiny............................................ 77

Budapešťská pomazánka.....................................77

Ořechová pomazánka..........................................77

Pomazánka z taveného sýra.................................77

Rybí pomazánka...................................................77

Rybí tomatová.......................................................77

Rybí s celerem.......................................................77

Rybí s tvarohem...................................................77

Česneková pomazánka

se strouhaným sýrem.......................................77

Svěží tvarohová....................................................77

Ostrá pomazánka s pivem..................................78

Pomazánka z pivního sýra..................................78

Pivní sýr - trampská tvarohová pomazánka.... 78

Horácká pomazánka............................................ 78

Plechovková..........................................................78

Indická sýrová pomazánka..................................78

Tvarglová...............................................................78

Koprový sýr........................................................... 78

Plamínková pomazánka - barevná.....................78

Domácí vepřová paštika......................................78

Avokádová............................................................. 79

Játrová paštika.......................................................79

Bůčková paštika...................................................79

Králičí paštika.......................................................79

PEČEME................................................80

PIZZA..........................................................................80

Základní těsto na pizzu I (5 porcí).....................80

Základní těsto na pizzu I I................................... 80

Rychlá česká pizza................................................80

Pizza z jogurtu.......................................................80

SLADKÉ..................................................................... 80

Banánový chléb.....................................................80

Babiččin lívanec...................................................80

Cviboch ................................................................80

Rýžový nákyp podle La di................................... 81

Žem lovka..............................................................81

Bramborové řezy .................................................81

Čokoládové řezy..................................................81

Jiříkovy řezy..........................................................81

SLANÉ.........................................................................82

Roštěnský chléb................................................... 82

Chleba, prostě chleba..........................................82

Pivní pečivo..........................................................82

Preclíky.................................................................82

R o h líky.................................................................82

Preclíky к čaji........................................................83

Slané košíčky.........................................................83

Sýrové tyčinky.......................................................83

Slané tyčinky.........................................................83

Pórkový koláč........................................................83

Cibulový koláč......................................................83

Masový štrú d l.......................................................84

Balkánská chuťovka..............................................84

Houbovec..............................................................84


9

ZELENINA............................................84

Míchaný salát........................................................84

Šopský salát........................................................... 84

Zeleninový salát s avokádem..............................84

Zeleninové řízky...................................................84

Koblížky ze zeleninového vývaru.......................84

Zeleninový salát s těstovinami........................... 85

Zeleninový salát s těstovinami a tuňákem 85

Zeleninová čalamáda........................................... 85

AČOKČA (LAT. CYCLANTERA PEDATA).............85

Sterilovaná ačokča................................................85

Ačokča plněná mletým masem.......................... 85

Ačokča plněná pomazánkou...............................85

ARTYČOKY............................................................... 85

Vařené artyčoky.....................................................85

Bramborový salát s artyčoky...............................86

Artyčoky se šunkou jako salát.............................86

Zapečené artyčoky s jogurtem............................86

Omeleta s artyčoky...............................................86

BAKLAŽÁN - LILEK................................................86

Rybí lilek................................................................86

Těstoviny zapečené s lilkem ................................86

BRAMBORY..............................................................86

Bramboráky..........................................................86

Bramboráky podle souseda.................................86

Zapékané brambory se sýrem.............................87

Česnekové brambory........................................... 87

Brambory s česnekem..........................................87

Bramborový salát s kečupem..............................87

Bramborový salát s česnekem............................ 87

BROKOLICE.............................................................. 87

Smažená brokolice................................................87

Vařená brokolice se sýrovou omáčkou..............87

Brokolice s Nivou.................................................87

CELER.........................................................................87

Smažený celer........................................................87

Plněný celer........................................................... 87

Celerový salát........................................................88

Celer dušený na másle.........................................88

Celerový salát se šípky........................................88

Celer v octovém nálevu.......................................88

CIBULE...................................................................... 88

Cibulový salát ...............................................88

CUKETA (CUKÝNA)................................................. 88

Královská cuketa.................................................. 88

Těstoviny s cuketou..............................................88

Salát z cukety........................................................88

Smažená cuketa...................................................88

Cuketové karbanátky...........................................89

Nakládané cuketové karbenátky........................89

Cuketová směs na topinky - pikantní..............89

ČERVENÁ ŘEPA....................................................... 89

Červená řepa s bílým zelím a křenem...............89

ČESNEK.....................................................................89

Grilovaný česnek..................................................89

ČOČKA........................................................................89

Čočka s lečem.......................................................89

Čočkový guláš.......................................................89

Čočkový salát s cibulí.......................................... 90

Čočkový salát se zeleninou.................................90

FAZOLE.......................................................................90

Hanácké fazole......................................................90

Gaskoňské fazole..................................................90

Indiánské fazole.....................................................90

Kovbojské fazole................................................... 90

Pikantní fazole......................................................90

Kubánské fazole................................................... 91

Fazole s česnekovou omáčkou............................ 91

Salát z bílých fazolí a párků................................91

Zelené fazolky s rýží - salát................................91

Fazolový salát........................................................91

Sterilované fazole..................................................91

Bretaňské fazole................................................... 91

Fazolky zapečené se sýrem..................................91

Fazolový salát s cibulí..........................................91

Fazolový salát s kyselou rybou........................... 92

FENYKL.....................................................................92

Fenyklový salát......................................................92

Fenyklový řízek.................................................... 92

Fenykl po italskú..................................................92

HLÁVKOVÝ SALÁT...................................................92

Tradiční salát v míse............................................ 92

Hlávkový salát po hospodsku............................ 92

Salát se šunkou a lim etkou.................................92

HRÁCH.......................................................................93

Hrachová kaše.......................................................93

Pučálka (staročeské jíd lo )................................... 93

KAPUSTA...................................................................93

Růžičková kapusta na másle...............................93

Kapustový list plněný sýrem...............................93

Kapusta s uzeninou a rýží................................... 93

Růžičková kapusta zapečená s uzeninou a rýží 93

Smažená růžičková kapusta................................93

Kapustová pečeně.................................................93

KUKUŘICE.................................................................93

Vařená kukuřice................................................... 93

Pečená kukuřičná zrna.........................................94

Kukuřičné smaženky...........................................94

KVĚTÁK..................................................................... 94

Květákový mozeček..............................................94

Květákový herm elín............................................ 94

Římský květák.......................................................94


11

Vaječný pu n č......................................................105

Anglický punč.....................................................105

Pálený anglický punč..........................................105

Šampaňský punč................................................ 106

Studený punč......................................................106

ZE SEKTU............................................................... 106

Bílý medvěd.........................................................106

Black-Jack také nazývaný Black Velvet............106

B elliny..................................................................106

Vaječný sekt........................................................ 106

Šampaňský koktejl.............................................106

Spring...................................................................106

Z PIVA..................................................................... 106

Řezané pivo..........................................................106

Magické o ko.......................................................107

C hurchill.............................................................107

Dech mrtvé m ilenky..........................................107

Pivní bowle pro 6 lid í........................................ 107

Pivo jako od cukráře...........................................107

MÍCHANÉ NÁPOJE............................................... 107

Cuba libre............................................................107

Pina colada...........................................................107

Coco-papay, Coco-mango (Mexiko)...............107

M odrý sen............................................................107

M odrý Pacifik................................................... 107

Č e rt......................................................................107

Beskydský čert.....................................................107

Havaj....................................................................107

Ruský koktejl......................................................107

Manželství (flip )................................................. 107

Blue Blazer...........................................................108

Bloody M ary.......................................................108

Námořnický grog 1.............................................108

Námořnický grog I I ...........................................108

Vínový grog.........................................................108

Sadařský grog......................................................108

Karamelový grog................................................ 108

Ledová káva ....................................................... 108

Mexická káva......................................................108

Holandská káva...................................................108

Horká čokoláda - mixovaná.............................108

Švédský čaj...........................................................108

Tatínkův oblíbený čaj íček................................. 108

Rajčatový koktejl (2 porce)...............................109

Bylinkový mléčný nápoj....................................109

Mandlové m léko................................................ 109

Ovocný koktejl...................................................109

Koktejl tropic-pic...............................................109

Melounová bowle I ..........................................109

Melounová bowle I I ...........................................109

C itronáda............................................................109

Jahodová limonáda.............................................109

Vaječná limonáda...............................................109

Antistres...............................................................109

Pohodák...............................................................109

Dobré ráno......................................................... 109

A NA KONEC.......................................110

Ochucené octy....................................................110

Příprava jogurtu................................................. 110

Příprava krémového sýra...................................110

Příprava tvarohu..................................................110

Uzený tvarohový sýr - podle tatínka...............110

Domácí tavený sýr..............................................110

TYPICKÝ DOMÁCÍKUCHAŘ 111




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.