načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kuchařka lékařů českých 2 - Miroslav; Svačina Štěpán Souček

Kuchařka lékařů českých 2
-13%
sleva

Kniha: Kuchařka lékařů českých 2
Autor: Miroslav; Svačina Štěpán Souček

Dlouho očekávané pokračování úspěšné knihy Kuchařka lékařů českých, které bylo prodáno přes 6 tisíc výtisků! Druhý díl této unikátní kuchařky opět představí přibližně ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  620 Kč 539
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
18
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Axonite
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 140
Rozměr: 31 cm
Úprava: svazky: barevné ilustrace, portréty
Vydání: První vydání
Spolupracovali: fotografie Karel Meister, Petr Nikl
Jazyk: česky
Datum vydání: 12.12.2017
ISBN: 978-80-88046-13-4
EAN: 9788088046134
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Dlouho očekávané pokračování úspěšné knihy Kuchařka lékařů českých, které bylo prodáno přes 6 tisíc výtisků! Druhý díl této unikátní kuchařky opět představí přibližně padesát význačných českých lékařů prostřednictvím jejich esejů o jídle a pití. Dotyční zde zároveň prozradí své oblíbené recepty, které jsou doprovázeny i lákavými fotografiemi doporučených pokrmů; autorem těchto fotografií je Petr Nikl - člen české umělecké skupiny Tvrdohlaví. Z knihy se dozvíte i krátký životopis těchto veličin naší medicíny a poznáte je též prostřednictvím objektivu význačného českého fotografa a známého portrétisty Karla Meistera.

Můžete s námi nahlédnout například do kuchyně prof. Höschla, doc. Šmuclera, MUDr. Kubka či dokonce do kuchyně jedno z potomků J. E. Purkyně. V knize se setkáte nejen s dalšími známými lékaři žijícími v Čechách, ale i s českými lékaři, kteří dosáhli úspěchu v zahraničí.

(s nadhledem o životě, jídle a dietních opatřeních)

Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

Úvod 11

Doc. MUDr. Monika Arenbergerová, Ph.D. Moje portfolio se vylepšilo s narozením dětí 12

Švýcarské geschnetzeltes s rösti 13

Doc. MUDr. Petr Dulíček, Ph.D. Jídlo je můj kamarád, ne pán 14

Argentinský steak s marinádou chimichurri 15

MUDr. Ivan Fišer, Ph.D. Dobré jídlo je součástí kultury národa 16

Význam polyglotismu pro gastronomii v rodině Purkyňů 17

Zaječí paštika 18

George Grunberger, MD, FACP, FACE Láska prochází žaludkem 19

Chicken with Cherry-wine pan sauce (kuře na omáčce z třešňového vína) 21

Prof. MUDr. Petr Havránek, CSc, FEBPS Jídlo nejen pro přežití 23

Krůtí medailonky na liškách 24

Prof. MUDr. Eva Havrdová, CSc. Je omylem, že zdravé není dobré 25

Mrkvový koláč 27

Prof. MUDr. Jiří Hoch, CSc., PCM A Experimentální fázi mám za sebou 28

Mlynářské placky 29

Příloha к vínu, zobání, večernímu posezení 29

Prof. MUDr. Cyril Höschl, DrSc., FRCPsych. Kulinářství je umělecká disciplína 30

Banánová polévka 31

Prof. MUDr. Michal Hrdlička, CSc. Všechny chutě světa 32

Španělské ptáčky na smetaně 33

Doc. MUDr. Jan Kábrt, CSc. Jíst dobře a zdravě není žádná velká věda 35

Srnčí hřbet na smetaně 36

MUDr. Igor Karen Není nad klasiku 37

Maďarský paprikáš ze slepice s vaječnými noky 38

Prof. MUDr. Vítězslav Kolek, DrSc. I plíce potřebují zdravou stravu 40

Špagety Carbonara 41

Prof. MUDr. Michal Kršek, CSc. Jaký je můj vztah к jídlu? 42

Kuře po indicku 44

MUDr. Soňa Křemenová Vařit jsem se učila od tchyně 46

Schwarzwaldský višňový dort 47

MUDr. Milan Kubek Doma jez co máš, u cizích co ti dají 48

Kuře se špenátovou omáčkou 49

MUDr. Milan Kuman Kuchařky čtu jako detektivky 50

Fettucine primavera s uzeným lososem 52

prof. MUDr. Ladislav Machala, Ph.D. Kuchařem z nutnosti 53

Vepřové na kmíně 55

MUDr. Michaela Matoušková Miluji francouzskou kuchyni 56

Slovenské bryndzové halušky 57

MUDr. Dana Moravčíková V naší rodině je základem polévka 58

Segedínský guláš a la Dana 60

MUDr. Zdeněk Mrozek, Ph.D. S některými pokrmy mám spojenu spoustu zážitků 61

Řecká musaka 62

MUDr. Daniel Nalos Nejen láska prochází žaludkem 64

Palačinky plněné šunkou, sýrem a chřestem 66

Prof. MUDr. Petr Neužil, CSc., FESC Nejím už prakticky žádné přílohy 67

Vídeňský řízek (Wiener Schnitzel) 68

Prof. MUDr. Karel Pacák, DrSc., FACE Česká kuchyně v USA 70

Králík na kremžské hořčici, Karlovarský knedlík 72

MUDr. Zlatko Pastor, Ph.D. Jídlo a sex (esej stárnoucího sexuologa psaná po dobré večeři

u láhve červeného vína) 73

Ropušnice na bílém víně 74


Prof. MUDr. Karel Pavelka, DrSc. Je záliba ve vaření u mužů geneticky determinována? 75

Kančí ragù na víně 76

Doc. MUDr. Martin Prázný, CSc., Ph.D. Gurmán nebo gurmet? 77

Dvouhruskový dezert 78

Prof. MUDr. Jiří Raboch, DrSc. Nejsem příznivcem kategorických zákazů 80

Losos sfenyklem (nebo lososový pstruh) 81

Prof. MUDr. Richard Rokyta, DrSc., FCMA Francouzskou kuchyni pokládám za nejlepší 83

Dort Malakoff 84

Prof. MUDr. Ivan Rychlík, CSc., FASN, FERA Vařím jen v sebeobraně, ale jím rád 85

Hovězí líčka 87

Doc. MUDr. Tomáš Sosna, CSc. Charles de Gaulle se mýlil 88

Italská polévka 90

Prof. MUDr. Miroslav Souček, CSc. Váha se mi stala nerozlučnou společnicí 91

Pečený králík s bůčkem 92

Prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D., MBA Ze všech lásek nejupřímnější je láska к jídlu (G. B. Shaw) 93

Kuře na zelí 94

Doc. MUDr. Zdeněk Susa, CSc. Chvála zelňačky 95

Zelná polévka 96

Prof. MUDr. Štěpán Svačina, DrSc. Rajská s těstovinou je urážka 97

Pekáčky 98

MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. К dobrému alkoholu se musí propít а к dobrému jídlu projíst,

aneb „Musí umět gurmán vařit?“ 99

Sicilské řízky 101

Prof. MUDr. Milan Šamánek, DrSc., FESC К mému dobrému jídlu patří vzpomínka na maminku 102

Vepřové karé prošpikované slaninou a zeleninou, svíčková omáčka

a noky ze syrových brambor 104

Prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc. Cesty za poznáním spojené s místními kulinářskými zvyklostmi 105

Kančí kýta 107

Prof. MUDr. Pavel Šlampa, CSc. Pochoutkou jsou pro mě zvěřinové pokrmy 108

Játrová paštika opravdu z jater 109

Doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc. Projedl jsem se zeměkoulí 110

Korejská kuřecí polévka 111

Prof. MUDr. Lenka Špinarová, Ph.D., FESC Vaření jako relaxace 112

Milánské špagety 113

MUDr. Ladislav Špišák, CSc. Vždy jsem jedl místní speciality 115

Kachna se zelím a kynutým knedlíkem jako třešnička na dortu 116

MUDr. Alena Šteflová, Ph.D., MPH Podkrkonoší je naším druhým domovem 117

Krkonošské kyselo 119

Prof. MUDr Vladimír Tesař, DrSc., MBA,

FERA, FASN Po roce 1989 se nám otevřel svět 120

Chilli con carne 121

Doc. MUDr. Petra Tesařová, CSc. Poklady starých kuchařek jsou jednoduchá jídla 122

Babiččin dort s kluzištěm 123

Prof. MUDr. Pavel Těšínský, DrSc. Dodnes miluji steaky 124

Masová velikonoční nádivka 125

Doc. MUDr. Richard Urbánek, CSc. Jižní Čechy, civilizovaná oáza klidu 126

Kapr podle Petra Voka 127

MUDr. Ladislav Volicer, CSc., FAAN, FGSA Na populární americké pokrmy jsem si nezvykl 128

Šunková roláda 129

Doc. MUDr. Michal Vrablík, Ph.D. Jídlo neodmyslitelně patří к setkávání s lidmi 130

Nejjednodušší losos na grilu 131

MUDr. Vít Zavadil Česká kuchyně se zhroutila po roce 1989 133

Bubovická pochoutka podle Boženy Nozarové 136

doc. MUDr. Lukáš Zlatohlávek, Ph.D. Jídlo je můj každodenní morální boj, ale tradice by se měly dodržovat 137

Recepty na domácí masné produkty podle rodu Zlatohlávků 138

Domácí tlačenka 138

Domácí párky 139

Domácí klobásy 140

Na vánoce vinné klobásy 140

141Závěr




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist