načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Krutá hra o tvé zdraví - Tomáš Kašpar

Krutá hra o tvé zdraví
-7%
sleva

Kniha: Krutá hra o tvé zdraví
Autor:

Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít? Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek? Že cholesterol nemůže za ucpávání ...
Titul je skladem >10ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava; Brno
Vaše cena s DPH:  269 Kč 250
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 87%hodnoceni - 87%hodnoceni - 87%hodnoceni - 87%hodnoceni - 87% 98%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 1 recenze

Specifikace
Nakladatelství: » Akademie úspěchu
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 17.05.2018
Počet stran: 194
Rozměr: 148x210
Úprava: 194 stran : ilustrace
Vydání: V České republice vydání první
Jazyk: česky
Umístění v žebříčku: 30. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Hodnocení: 296. nejlépe hodnocená kniha
ISBN: 978-80-906020-3-8
EAN: 9788090602038
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít?
Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek?
Že cholesterol nemůže za ucpávání cév a nízký cholesterol vám může způsobit rozpad svalů?
Víte, že cukrovka není nevyléčitelná nemoc a píchání inzulínu pacienty zabíjí?
Že hyperaktivita je uměle vytvořená nemoc, kterou způsobuje jedna složka stravy?
Že za neúčinnost antibiotik nemohou lékaři, ale někdo jiný?
Odpovědi a ještě mnohem víc najdete v této jedinečné knize. (budeš figurkou, nebo hráčem? : jak vyhrát radost ze života, získat kontrolu a vrátit si zdraví)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Tomáš Kašpar - další tituly autora:
Zákazníci kupující knihu "Krutá hra o tvé zdraví" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu



Jindra 2017-05-08 hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%
Všechny knihy Tomáše Kašpara, které jsem četla, jsou čtenáři srozumitelné a podávají zajímavé informace o tom, jak nás farmaceutický průmysl přesvědčuje, že bez jejich drahých produktů nemůžeme vlastně vůbec fungovat.Jeho knížky doporučuji všem!
reagovat
 


Ukázka / obsah
Přepis ukázky
20 HRA O ZDRAVÍ 3. Tloustnu si, ani nevím jak... Proč nefungují diety a proč tloustneme proti své vůli 30. dubna 1943. Dlouho před svítáním připlouvá k malému přístavnímu městečku na jižním pobřeží Španělska britská ponorka. Na její palubě leží zmrzlé tělo neznámého anglického mladíka, který několik dní před tím zemřel na zápal plic. Je oblečen do uniformy majora námořní pěchoty a má i své nově přidělené jméno – William Martin. V zapečetěném kufříku má několik dopisů vrchního velení spojeneckých armád veliteli severoafrických vojsk. Dopisy obsahují informace, že jihoevropská fronta bude otevřena napadením Řecka a nikoliv Sicílie, jak by každý logicky předpokládal. Mrtvé tělo je vhozeno do moře a ranní příliv ho odnáší ke břehu. Tam ho objevuje jeden španělský rybář a dopravuje ho na místní vojenský úřad. Vrchní německé velení studuje všechny detaily nalezených dokumentů a nabývá přesvědčení, že spojenci skutečně plánují vylodění v Řecku. Hitler na základě toho nařizuje několika divizím, aby se přemístily do Řecka. Když se poté spojenci naprosto nečekaně vylodili na Sicílii, setkali se jen s minimálním odporem. Tato válečná lest nesla název „operace Mincemeat”. Řídil ji kapitán britského námořnictva Ewen Montagu a popsal ji ve své strhující knize „Muž, který nikdy nežil“. Jedna z nejv ětších lstí druhé světové války však v sobě skrývá i nadčasové a univerzální poselství: Je snadné bojovat svůj životní zápas na falešné frontě. A co vy, nebojujete svůj boj s chorobami náhodou na špatné frontě? Mačkáte spoušť mechanizmu obezity? Byl jsem na přednášce výživového lékaře. Názorně nám ukazoval, že obezita vzniká z přejídání. Pokud je můj kalorický příjem o pouhých 5 čokoládových lentilek denně větší než můj kalorický výdej, za rok budu mít v sobě 2,5 kilo tuku navíc. Stačí tedy srovnat výdej a příjem kalorií a bude vše OK. Jednoduché, že? Jenomže – proč to nefunguje? 21 V ědci dělali pokus. 1 ) Vzali skupinu mlad ých chlapců, kterou rozdělili na dvě skupiny. Všem dali na snídani i na oběd stejné množství kalorií, avšak v jiné skladbě jídla. Po obědě měli kluci dovoleno jíst po zbytek dne cokoli, co budou chtít. Bylo překvapením, že první skupina snědla do večera o 80 % kalorií více než druhá! Jak je to mo žné? Čím to bylo způsobené? První skupina dostala ke snídani i na oběd jídlo s vysokým glykemickým indexem, druhá skupina dostala stejné množství kalorií v jídle s nízkým glykemickým indexem. Kluci z první skupiny měli do večera neskonalý hlad. Opakovali to několikrát a vždy se stejným výsledkem. Aby měli jistotu, že to není typem vybraných chlapců, tak oběma skupinám prohodili výživový program. A opět se to opakovalo. Skupina, která dostávala jídla s vysokým glykemickým indexem, snědla o 80 % kalorií více, než chlapci ve skupině, kteří dostávali jídlo s nízkým glykemickým indexem. Závěr? O tom, kolik kalorií nakonec sníme, rozhoduje druh jídla, ne to, jak je kalorické. Tato studie ukazuje, že zde existuje PAST, do které padají statisíce a miliony lidí. Ukážeme si, v čem tato past spočívá. A jak se jí vyhnout. Uděláme si malou dobrodružnou exkurzi do našeho těla. Potřebujeme něco pochopit. Takže se podíváme, co se v něm děje, když něco sníme. Inzulínová past Všichni víme, že naše slinivka produkuje hormon inzulín. K čemu je dobrý inzulín? Ano, na spalování sacharidů *) neboli cukrů. No, ono vlastně nejde o spalování cukrů. Inzulín snižuje hladinu cukru v krvi tím, že „nacpe“ cukr do buněk. V buňkách se z něho vytváří zásoby energie ve formě „glukózových konzerv“ – glykogenu. *) Sacharidy (zastarale uhlohydráty) je ozna čení pro všechny druhy cukrů. Zahrnuje jednoduché cukry (monosacharidy) jako je glukóza a fruktóza, cukry (oligosacharidy) jako je sacharóza, maltóza a laktóza a složité cukry (polysacharidy) jako jsou škroby, glykogen a celulóza. Tloustnu si, ani nevím jak... 22 HRA O ZDRAVÍ Avšak inzulín dělá i jiné věci. Víte jaké? Tak jednak spouští převod glukózy na tuk. Cukr, který se již do buněk nevejde, by zůstával v krvi dál. Inzulín proto iniciuje jeho přeměnu na tuk. Inzulín zvyšuje tvorbu tuků v tukové tkáni. Je to tedy hormon pro ukládání tuku. Říká se tomu lipogeneze. No, a také zabraňuje rozpadu tuků. Jinými slovy – udržuje vytvořený tuk, aby neubýval. Tady máte polovinu odpov ědi na to, proč nemůžete shodit nadváhu. Za chvíli si to vysvětlíme. Slinivka ale vyrábí také druh ý hormon s názvem glukagon 2 ), o kterém v ětšina lidí vůbec neví. K čemu je dobrý glukagon? Glukagon má dvě funkce: 1) Zvyšuje hladinu cukru v krvi, když je v ní cukru málo. 2) Glukagon je hormon pro spalování tuků. Je to tedy hormon, který dělá opak toho, co inzulín. A nyní to zajímavé: Co spouští produkci inzulínu? Cukry. A cukry také potlačují produkci glukagonu! A co spouští produkci glukagonu? Ne, není to tuk. Produkce glukagonu je spouštěna proteiny (bílkovinami). V čem tedy spočívá ta past? V horské dráze. Prosím? To je tak. Jsou jídla, jejichž cukr se uvolňuje do krve pomalu. Říkáme, že mají nízký glykemický index – hladina cukru v krvi stoupá pomalu. A existují také jídla, jejichž cukr se do krve vstřebává velmi rychle. Říkáme, že mají vysoký glykemický index – hladina cukru stoupá prudce nahoru. Proč je to důležité? Pokud sníme jídlo s vysok ým glykemickým indexem (vysokým GI), vyletí prudce hladina cukru v krvi nahoru. To je nebezpečné – ohrožuje to mozek, a proto tělo reaguje panickým poplachem. Mozek dá příkaz: Vypustit inzulín! Hóóóóódně inzulínu! Čím rychlejší vzestup cukru, tím více inzulínu. 23 Inzulín nasm ěruje cukr do svalů, jater a tukových tkání, aby byl okamžitě zpracován nebo přeměněn a uložen jako tuk. Hladina cukru začne klesat téměř tak rychle, jak stoupala. Vypuštění inzulínu je tak rychlé, že to regulační systém těla nedokáže odhadnout a správně nastavit jeho množství. Proto dojde k poklesu hladiny cukru až pod minimální nutnou hladinu a nastane hypoglykemie (viz obrázek). A zde je problém. Proč? Průběh hladiny cukru v krvi po jídle: Náš mozek potřebuje stálý, rovnoměrný přísun „paliva“, stejně jako běžící motor potřebuje neustálý, rovnoměrný přísun benzínu. Palivem mozku je glukóza (nejjednodušší cukr, na který se jiné cukry štěpí). Jakmile se dostanete do hypoglykemie, mozek je ohrožený, protože dochází palivo. A tak vás mozek donutí něco sníst. Jak? Dostanete nekontrolovatelný hlad. Můžete s ním bojovat, můžete dělat cokoli – nakonec podlehnete. Mozek vás donutí udělat přesný opak toho, co chcete. Měli jste někdy akutní průjem? Jak moc vám v té chvíli pomůže pevná vůle v rozhodnutí za žádnou cenu nejít na záchod? Jste v automobilové zácpě uprostřed města, není kam jít... Udržíte to pevnou vůlí? Jak dlouho? Můžete se snažit sebevíc, dříve či později to prostě půjde ven, bez ohledu na to, co si přejete a kde právě jste. Klidně do kalhot. Je to tak? Tloustnu si, ani nevím jak... jídlo jídlojídlo vysoký glykemick ý index nízký glykemick ý index hladina cukru v krvi nala čno hypoglykemie hyperglykemie Průběh hladiny cukru v krvi po jídle: 24 HRA O ZDRAVÍ Stejně tak se můžete snažit nejíst. Možná to chvíli oddálíte. Ale váš mozek vás prostě donutí něco si vzít. A pokud je to opět jídlo s vysokým glykemickým indexem, tak se situace opakuje. A tento stav „nekontrolovatelného hladu“ je dlouhodobý a může trvat celý den! Všimněte si také na grafu, že u jídla s vysokým glykemickým indexem dostaneme hlad mnohem dříve. To je důvod, proč chlapci z první skupiny snědli o 80 % kalorií za den více než ti z druhé skupiny. A to je také důvod, proč dnes většina lidí tloustne. Tím se dostáváme k dalšímu problému. Mýtus nízkotučné stravy a nízkotučných diet Jak válka proti obezitě vyvolala epidemii obezity. Pokud sním 1 200 kalorií, ale spálím jenom 1 000, tak budu tloustnout. Jaké je řešení? Logika říká – omezit příjem kalorií. Co obsahuje nejvíc kalorií? Je to tuk. Má nejmenší objem a nejvíce kalorií. A nejenom to. Tuk obsahuje cholesterol. Cholesterol nám ucpává cévy. Logika říká, že když tuk omezíme, nebude nám moci ucpávat cévy a nebudeme tloustnout. No, a tak se v průběhu 80. let 20. stol. začala válka proti tuku. Úspěšně. Dnes máme většinu potravin nízkotučných nebo odtučněných. Vyrostl na tom celý obrovský průmysl. Konzumace tuků klesla. Pomohlo to? Jistě! Celý civilizovaný svět je plný štíhlých lidí a infarkt nebo mrtvice jsou velmi vzácné. Je to tak? Mnooo, já asi nějak špatně vidím, protože vidím epidemii obezity a čtu, že na cévní choroby umírá každý druhý člověk. 3, 4 ) Co vidíte vy? Hmmm... Jak to? Zde se dostáváme k jednomu z největších výživových mýtů 20. století. My totiž netloustneme z tuku, který konzumujeme, ale z tuku, který si naše tělo vytvoří přeměnou cukrů na tuk! Tedy cukrů s vysokým glykemickým indexem. Nedávno vědci objevili proces, který nazvali „de novo lipogenesis“. 5, 6 ) Je to „alchymie jater“, která mění cukry v tuky – triglyceridy a na jejímž konci je „nealkoholická cirhóza jater“. Jedním z kritických faktorů, aby se tento proces spustil, je vysoká hladina inzulínu v krvi. Možná to pro vás není nic nového pod sluncem. Jenomže já chci, abyste začali vidět souvislosti. Vydržte ještě chvíli. 32 HRA O ZDRAVÍ 5. Cukrovka je vylé čitelná Aneb rozdíl v řešení příčiny a důsledku Jednoho dne mi zavolal můj příbuzný, že byl u lékaře a že mu oznámili, že má cukrovku. Zabolelo mě to a měl jsem v očích slzy, protože ho mám rád. „Zdědil to po mamince,“ pomyslel jsem si. Začal užívat prášky a časem se mu cukrovka zhoršila, takže začal brát inzulín. Když jsem po letech začal sestavovat získané informace do knihy, najednou mi něco došlo: On nezdědil cukrovku po mamince. On si ji vypěstoval sám. Cukrovka 2. typu se nazývá „cukrovka počátku stáří“. Vždy to byla nemoc starých lidí. Mluvili jsme s jednou léka řkou, diabetoložkou. Vyprávěla nám, že dříve měla práce tak akorát. A dnes jí ordinace praská ve švech náporem nových pacientů. A co je nejhorší? Že v poslední době zaznamenává úplnou explozi dětských pacientů s cukrovkou 2. typu. To nechápe. Nemoc stáří – u dětí? V USA nás předběhli – již v roce 2000 zaznamenali, že 30–50 % nových pacientů jsou děti ve věku od 9 do 19 let! 1 ) Epidemie cukrovky... Co to má znamenat? Co se to d ěje? Lékařská věda na to nemá odpověď. Možná proto, že stále tvrdohlavě lpí na teoriích o nízkotučné stravě. Avšak bije na poplach: Pokud se nepodaří snížit počet nemocných cukrovkou, brzy už nebude možné ufi nancovat léčbu. A farmaceutické fi rmy se připravují: rozšiřují kapacitu výroby léků proti cukrovce a vyvinuly syntetický inzulín... V čem však spočívá tato „léčba“? Řeší příčinu? Je podávání inzulínu řešení příčiny? Cukrovka je stejn ě zákeřná jako rakovina. Nebolí. Ani když si pícháte inzulín, nemáte pocit ohrožení. S tím se přece dá žít, ne? Jenomže když přijdou další důsledky, je již pozdě cokoli řešit! Můžete přestat vidět. Mohou vám uříznout nohu. Mohou vám selhat ledviny... A nové objevy ukazují, že může dojít k poškození mozku (demence, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba a další). K tomu se ještě vrátíme. 33 Léka ři nabádají k nápravě: Musíte zdravě jíst a více se hýbat. Co podle nich znamená zdravě jíst? Jíst více nízkotučných jídel! Jenomže po zavedení nízkotučných jídel v České republice se zvýšil výskyt cukrovky o 360 % a počet diabetiků šplhá k milionu. 2 ) Ve sv ětě v r. 2013 bylo 382 milionů diabetiků. Počet diabetiků v ČR Počet diabetiků ve světě Zdroj: ÚZIS 3. 2. 2015 Víte co, pojďme se názorně podívat na to, jak vzniká cukrovka. Jak vzniká cukrovka Co je cukrovka? Je to rezistence (necitlivost) buněk na inzulín. Když jsme zdraví a jíme potraviny s nízkým glykemickým indexem (GI), produkce inzulínu je ve správné výši a inzulínová rezistence prakticky není – viz obrázek na str. 34. Jakmile však začneme jíst jídla s vysokým GI, vysoké hladiny cukru v krvi způsobují opakovaný zánět vnitřního povrchu (endotelu) cév a zejména tepen. 3 ) Tento zánět způsobuje zúžení cév. Důsledkem je, že nejmenší cévy – kapiláry – postupně ztrácí svoji průchodnost. To znesnadňuje průchod inzulínu k buňkám. 4 ) Tělo reaguje tím, že vytváří větší a větší množství inzulínu a snaží se doslova protlačit inzulín skrze tu vytvořenou, těžko propustnou endotelovou bariéru. 5 ) To je první část fáze A – inzulínové rezistence (začátek fáze A). Cukrovka je vylé čitelná 5. Cukrovka je vyléčitelná Aneb rozdíl v řešení příčiny a důsledku Jednoho dne mi zavolal můj příbuzný, že byl u lékaře a že mu oznámili, že má cukrovku. Zabolelo mě to a měl jsem v očích slzy, protože ho mám rád. „Zdědil to po mamince,“ pomyslel jsem si. Začal užívat prášky a časem se mu cukrovka zhoršila, takže začal brát inzulín. Když jsem po letech začal sestavovat získané informace do knihy, najednou mi něco došlo: On nezdědil cukrovku po mamince. On si ji vypěstoval sám. Cukrovka 2. typu se nazývá „cukrovka počátku stáří“. Vždy to byla nemoc starých lidí. Mluvili jsme s jednou lékařkou, diabetoložkou. Vyprávěla nám, že dříve měla práce tak akorát. A dnes jí ordinace praská ve švech náporem nových pacientů. A co je nejhorší? Že v poslední době zaznamenává úplnou explozi dětských pacientů s cukrovkou 2. typu. To nechápe. Nemoc stáří – u dětí? V USA nás předběhli – již v roce 2000 zaznamenali, že 30–50 % nových pacientů jsou děti ve věku od 9 do 19 let! 1 ) Epidemie cukrovky... Co to má znamenat? Co se to d ěje? Lékařská věda na to nemá odpověď. Možná proto, že stále tvrdohlavě lpí na teoriích o nízkotučné stravě. Avšak bije na poplach: Pokud se nepodaří snížit počet nemocných cukrovkou, brzy už nebude možné ufinancovat léčbu. A farmaceutické firmy se připravují: rozšiřují kapacitu výroby léků proti cukrovce a vyvinuly syntetický inzulín... V čem však spočívá tato „léčba“? Řeší příčinu? Je podávání inzulínu řešení příčiny? Cukrovka je stejně zákeřná jako rakovina. Nebolí. Ani když si pícháte inzulín, nemáte pocit ohrožení. S tím se přece dá žít, ne? Jenomže když přijdou další důsledky, je již pozdě cokoli řešit! Můžete přestat vidět. Mohou vám uříznout nohu. Mohou vám selhat ledviny... A nové objevy ukazují, že může dojít k poškození mozku (demence, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba a další). K tomu se ještě vrátíme. Lékaři nabádají k nápravě: Musíte zdravě jíst a více se hýbat. Co podle nich znamená zdravě jíst? Jíst více nízkotučných jídel! Jenomže po zavedení nízkotučných jídel v České republice se zvýšil výskyt cukrovky o 360 % a počet diabetiků šplhá k milionu. 2 ) Ve světě v r. 2013 bylo 382 milionů diabetiků. $24 Počet diabetiků v ČR 0 180 000 360 000 540 000 720 000 900 000 1975 1997 2013 24 Po čet diabetiků ve světě 34 HRA O ZDRAVÍ Člověk nic netuší a pokračuje v konzumaci jídel s vysokým GI. Množství produkovaného inzulínu stále stoupá a inzulínové receptory na buňkách přestávají na inzulín reagovat. To je druhá část fáze A – skutečná inzulínová rezistence. Fáze vzniku cukrovky: Když v této fázi sníte jídlo s vysokým GI, cukr v krvi neklesá. Mozek má za to, že je inzulínu málo a dává pokyn zvýšit jeho hladinu. Na chvíli to pomůže. Vyšší hladina inzulínu pomůže protlačit cukr do buněk, avšak inzulínová rezistence se stále zvyšuje a tělo reaguje dalším a dalším zvyšováním produkce inzulínu. Tím se daří srážet hladinu cukru v krvi vždy zpět na potřebnou úroveň. A teď něco důležitého. Když se stravujeme správně, většina glukózy (85–90 %) přejde do svalových buněk. Tam se buď okamžitě zužitkuje – spálí, nebo se přemění na glykogen (záložní cukr) a uloží jako rezerva pro pozdější potřebu svalů. Pro tukové buňky zbude glukózy jen málo (pouze 10–15 %). Z tukových buněk pak tělo čerpá, když se spotřebovala rezerva ve svalech, v době spánku apod. inzulínová rezistence produkce inzulínu hladina glukózy normální stav metabolický syndrom cukrovka 10 let 20 let zdraví fáze A fáze B A teď něco důležitého. Když se stravujeme správně, většina glukózy (85–90 %) přejde do svalových buněk. Tam se buď okamžitě zužitkuje – spálí, nebo se přemění na glykogen (záložní cukr) a uloží jako rezerva pro pozdější potřebu svalů. Pro tukové buňky zbude glukózy jen málo (pouze 10–15 %). Z tukových buněk pak tělo čerpá, když se spotřebovala rezerva ve svalech, v době spánku apod. Vaše váha zůstává neměnná. Co se však děje při inzulínové rezistenci? Studie na zvířatech odhalily, 6 ) že vůči inzulínu se jako první stávají rezistentní SVALOVÉ buňky! Tukové buňky jsou dále na inzulín citlivé. Co to znamená? Svalové buňky odmítají glukózu. A tělu nezbývá nic jiného, než uložit glukózu jinam. Kam? Vzpomínáte? Inzulín je hormon, který proměňuje cukr na tuk. Co nepřijmou svalové buňky, promění na tuk a uloží – do tukových buněk. A začínáte přibývat na váze! Co se stalo? V této chvíli jste, jak výstižně říká doktor Strand, PŘEHODILI VÝHYBKU a cukr směřuje místo do svalů do tuku! 7 ) Dostali jste se do fáze metabolického syndromu – fáze A. V této chvíli už pro vás není kalorie pouhou kalorií jako dosud. Protože vaše svalové buňky odmítají glukózu, většina kalorií jde do tuků. Jestli se předtím ukládalo do tuků 10–5 % glukózy, nyní se do tuku ukládá třeba 60–80 %. Proto při stejném množství jídla začnete nekontrolovatelně tloustnout. Představa o rovnováze přijatých a vydaných kalorií pro vás přestává platit! V této chvíli je absolutně mimo. Tuto rovnici inzulínová rezistence úplně změnila. Nyní platí jiná rovnice: Vysavač kalorií (glukózy). Protože vaše tukové buňky se chovají jako vysavač. Luxují z těla veškerou glukózu a efektivně ji mění na tuk. obrázek 20 – inzulín team Toto je další důvod, proč nefungují diety! Můžete zmenšit porce jídla, můžete držet tvrdou dietu, a přesto budete tloustnout. Žádná dieta vám nepomůže, dokud nepřehodíte výhybku zpátky. Jakmile však přehodíte výhybku zpět, tak ovšem žádnou dietu nepotřebujete – zhubnete přirozeně, bez diet! Pokud jste začali přibírat, nejedná se o „zpomalený metabolizmus“, jak nám někteří lékaři tvrdí. Jedná se o přehozenou výhybku! A nejenom že přibýváte na váze – vaše svalové buňky ve skutečnosti hladoví! Toto spouští řetězovou lavinu mnoha dalších zdravotních problémů – únava, nespavost, pomalý puls, snížená tělesná teplota atd. A chutě. Je těžké hubnout, když toužíte jíst víc. Jak přehodit výhybku zpět? Jde to vůbec? Ano, jde. O tom si povíme dále v této knize. $26 p řeměna cukrů na tuk 90 % 10 % tukglykogen přeměna cukrů na tuk 30 % 70 % tukglykogen 35 Va še váha zůstává neměnná. Co se však děje při inzulínové rezistenci? Studie na zvířatech odhalily, 6 ) že vůči inzulínu se jako první stávají rezistentní SVALOVÉ buňky! Tukové buňky jsou dále na inzulín citlivé. Co to znamená? Svalové buňky odmítají glukózu. A tělu nezbývá nic jiného, než uložit glukózu jinam. Kam? Vzpomínáte? Inzulín je hormon, který proměňuje cukr na tuk. Co nepřijmou svalové buňky, promění na tuk a uloží – do tukových buněk. A začínáte přibývat na váze! Co se stalo? V této chvíli jste, jak v ýstižně říká doktor Strand, PŘEHODILI VÝHYBKU a cukr směřuje místo do svalů do tuku! 7 ) Dostali jste se do fáze metabolického syndromu – fáze A. V této chvíli už pro vás není kalorie pouhou kalorií jako dosud. Protože vaše svalové buňky odmítají glukózu, většina kalorií jde do tuků. Jestli se předtím ukládalo do tuků 10–5 % glukózy, nyní se do tuku ukládá třeba 60–80 %. Proto při stejném množství jídla začnete nekontrolovatelně tloustnout. Představa o rovnováze přijatých a vydaných kalorií pro vás přestává platit! V této chvíli je absolutně mimo. Tuto rovnici inzulínová rezistence úplně změnila. Nyní platí jiná rovnice: Vysavač kalorií (glukózy). Protože vaše tukové buňky se chovají jako vysavač. Luxují z těla veškerou glukózu a efektivně ji mění na tuk. Toto je další důvod, proč nefungují diety! Můžete zmenšit porce jídla, můžete držet tvrdou dietu, a přesto budete tloustnout. Žádná dieta vám nepomůže, dokud nepřehodíte výhybku zpátky. Jakmile však přehodíte výhybku zpět, tak ovšem žádnou dietu nepotřebujete – zhubnete přirozeně, bez diet! Cukrovka je vyléčitelná A teď něco důležitého. Když se stravujeme správně, většina glukózy (85–90 %) přejde do svalových buněk. Tam se buď okamžitě zužitkuje – spálí, nebo se přemění na glykogen (záložní cukr) a uloží jako rezerva pro pozdější potřebu svalů. Pro tukové buňky zbude glukózy jen málo (pouze 10–15 %). Z tukových buněk pak tělo čerpá, když se spotřebovala rezerva ve svalech, v době spánku apod. Vaše váha zůstává neměnná. Co se však děje při inzulínové rezistenci? Studie na zvířatech odhalily, 6 ) že vůči inzulínu se jako první stávají rezistentní SVALOVÉ buňky! Tukové buňky jsou dále na inzulín citlivé. Co to znamená? Svalové buňky odmítají glukózu. A tělu nezbývá nic jiného, než uložit glukózu jinam. Kam? Vzpomínáte? Inzulín je hormon, který proměňuje cukr na tuk. Co nepřijmou svalové buňky, promění na tuk a uloží – do tukových buněk. A začínáte přibývat na váze! Co se stalo? V této chvíli jste, jak výstižně říká doktor Strand, PŘEHODILI VÝHYBKU a cukr směřuje místo do svalů do tuku! 7 ) Dostali jste se do fáze metabolického syndromu – fáze A. V této chvíli už pro vás není kalorie pouhou kalorií jako dosud. Protože vaše svalové buňky odmítají glukózu, většina kalorií jde do tuků. Jestli se předtím ukládalo do tuků 10–5 % glukózy, nyní se do tuku ukládá třeba 60–80 %. Proto při stejném množství jídla začnete nekontrolovatelně tloustnout. Představa o rovnováze přijatých a vydaných kalorií pro vás přestává platit! V této chvíli je absolutně mimo. Tuto rovnici inzulínová rezistence úplně změnila. Nyní platí jiná rovnice: Vysavač kalorií (glukózy). Protože vaše tukové buňky se chovají jako vysavač. Luxují z těla veškerou glukózu a efektivně ji mění na tuk. obrázek 20 – inzulín team Toto je další důvod, proč nefungují diety! Můžete zmenšit porce jídla, můžete držet tvrdou dietu, a přesto budete tloustnout. Žádná dieta vám nepomůže, dokud nepřehodíte výhybku zpátky. Jakmile však přehodíte výhybku zpět, tak ovšem žádnou dietu nepotřebujete – zhubnete přirozeně, bez diet! Pokud jste začali přibírat, nejedná se o „zpomalený metabolizmus“, jak nám někteří lékaři tvrdí. Jedná se o přehozenou výhybku! A nejenom že přibýváte na váze – vaše svalové buňky ve skutečnosti hladoví! Toto spouští řetězovou lavinu mnoha dalších zdravotních problémů – únava, nespavost, pomalý puls, snížená tělesná teplota atd. A chutě. Je těžké hubnout, když toužíte jíst víc. Jak přehodit výhybku zpět? Jde to vůbec? Ano, jde. O tom si povíme dále v této knize. $26 p řeměna cukrů na tuk 90 % 10 % tukglykogen přeměna cukrů na tuk 30 % 70 % tukglykogen


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist