načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Koření a jeho užití -- v ilustracích Zdenky Krejčové – Dagmar Lánská

Koření a jeho užití -- v ilustracích Zdenky Krejčové
-16%
sleva

Kniha: Koření a jeho užití
Autor: Dagmar Lánská
Podtitul: v ilustracích Zdenky Krejčové

Druhé rozšířené a upravené (30% nových ilustrací) vydání knihy o koření. V této knize, potřebné pro každou hospodyňku, která ráda tvoří při přípravě jídel, autorka zaznamenala užití přes 100 druhů koření na různé způsoby jako pochutiny, ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  499 Kč 419
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
14
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Aventinum
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2020
Počet stran: 276
Rozměr: 26 cm
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Vydání: Druhé upravené vydání
Skupina třídění: Rostlinná výroba
Jazyk: česky
Vazba: kniha, vázaná vazba
Datum vydání: 26.11.2020
ISBN: 9788074421198
EAN: 9788074421198
Popis

Druhé rozšířené a upravené (30% nových ilustrací) vydání knihy o koření. V této knize, potřebné pro každou hospodyňku, která ráda tvoří při přípravě jídel, autorka zaznamenala užití přes 100 druhů koření na různé způsoby jako pochutiny, používané při konzervaci masa, ryb, ovoce, zeleniny i hub. Dále kniha informuje o významu používání různého koření také při výrobě cukrovinek nebo léků, ale i v kosmetice. Každý druh doprovází jeho vyobrazení od akademické malířky Zdenky Krejčové.

Další popis

Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, stavební materiál, různá důležitá léčiva atd. V neposlední řadě i nejrůznější pochutiny, jako např. koření, které je většinou bez výživné hodnoty, ale zato má výraznou chuť, vůni nebo barvu a především povzbudivé účinky na trávicí ústrojí nebo psychiku konzumentů - v lidovém léčitelství se uplatňuje dodnes. Téměř všechny druhy koření uváděné v této knize, ilustrované akademickou malířkou Zdenkou Krejčovou, byly nejdříve užívány jako léčiva. Byla jim připisována kouzelná moc, používaly se k přípravě různých 'nápojů lásky' i k obětem bohům. V poslední době dochází k návratu ke klasickému koření a kořenících směsí, které se používají nejen při přípravě jídel v kuchyni, ale také jako ochrana proti rychlému rozkladu jídel při konzervaci masa, ryb, ovoce, zeleniny a hub. Rovněž je významné používání koření při výrobě cukrovinek, léků a v kosmetice (např. voňavky), takže lze říci, že bez koření se zkrátka neobejdeme. A záleží jen na nás, aby nám koření a různé pochutiny neškodily, ale zpříjemňovaly náš život. Po úvodních kapitolách (Co je koření, Rozdělení koření, Původ a zeměpisné rozšíření koření a Historie používání koření) následují bloky kapitol věnované koření a zdraví a koření a kuchyním světa. Nejrozsáhlejší část publikace obsahuje obrazovou část; k ilustraci rostliny jsou připojeny popis, původ a rozšíření, pěstování a sklizeň, obsahové látky a působení, užití jako koření. Závěr knihy obsahuje rejstříky českých a odborných jmen....


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Dagmar Lánská - další tituly autora:
Jedlé rostliny z přírody Jedlé rostliny z přírody
Koření a jeho užití Koření a jeho užití
Zelené koření Zelené koření
Angličtina pro číšníky a kuchaře Angličtina pro číšníky a kuchaře
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.