načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Koření a jeho užití – Dagmar Lánská

Fungujeme! Vážení zákazníci, knihy si u nás můžete nadále objednávat s doručením Českou poštou, GLS či aktualizovanou Zásilkovnou. Tyto objednávky vyřizujeme v běžném režimu, stejně tak nákup e-knih a dalších elektronických produktů. Nařízením vlády jsou z preventivních důvodů zavřeny některé naše pobočky, bližší informace naleznete zde
Koření a jeho užití
-7%
sleva

Kniha: Koření a jeho užití
Autor: Dagmar Lánská

Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, stavební materiál, různá důležitá léčiva atd. V neposlední řadě i nejrůznější pochutiny, jako např. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  499 Kč 464
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
15,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Aventinum
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2010
Počet stran: 145
Rozměr: 150x210
Úprava: ilustrace
Vydání: Vyd. 1.
Jazyk: česky
Téma: koření, rostliny, pěstování, využití
Datum vydání: 09.11.2010
Nakladatelské údaje: Praha, Aventinum, 2010
ISBN: 978-80-7442-002-3
EAN: 9788074420023
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, stavební materiál, různá důležitá léčiva atd. V neposlední řadě i nejrůznější pochutiny, jako např. koření, které je většinou bez výživné hodnoty, ale zato má výraznou chuť, vůni nebo barvu a především povzbudivé účinky na trávicí ústrojí nebo psychiku konzumentů - v lidovém léčitelství se uplatňuje dodnes. Téměř všechny druhy koření uváděné v této knize, ilustrované akademickou malířkou Zdenkou Krejčovou, byly nejdříve užívány jako léčiva. Byla jim připisována kouzelná moc, používaly se k přípravě různých 'nápojů lásky' i k obětem bohům. V poslední době dochází k návratu ke klasickému koření a kořenících směsí, které se používají nejen při přípravě jídel v kuchyni, ale také jako ochrana proti rychlému rozkladu jídel při konzervaci masa, ryb, ovoce, zeleniny a hub. Rovněž je významné používání koření při výrobě cukrovinek, léků a v kosmetice (např. voňavky), takže lze říci, že bez koření se zkrátka neobejdeme. A záleží jen na nás, aby nám koření a různé pochutiny neškodily, ale zpříjemňovaly náš život. Po úvodních kapitolách (Co je koření, Rozdělení koření, Původ a zeměpisné rozšíření koření a Historie používání koření) následují bloky kapitol věnované koření a zdraví a koření a kuchyním světa. Nejrozsáhlejší část publikace obsahuje obrazovou část; k ilustraci rostliny jsou připojeny popis, původ a rozšíření, pěstování a sklizeň, obsahové látky a působení, užití jako koření. Závěr knihy obsahuje rejstříky českých a odborných jmen....

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Dagmar Lánská - další tituly autora:
Jedlé rostliny z přírody Jedlé rostliny z přírody
Angličtina pro číšníky a kuchaře Angličtina pro číšníky a kuchaře
Zelené koření -- pěstované i plané Zelené koření
 
Ke knize "Koření a jeho užití" doporučujeme také:
Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech
Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Léčení kořením Léčení kořením
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

I. Úvodní část

Co je koření

Rozdělení koření

Původ a zeměpisné rozšíření koření

Historie používání koření

II. Koření a zdraví

Význam koření v moderní výživě

Složení koření a jeho účinky v lidském organismu

Koření v lidovém léčitelství

Koření a dieta

Koření z naší přírody

Některé planě rostoucí rostliny použitelné jako koření

Zelené koření, které si můžeme sami vypěstovat

Sběr a sušení vypěstovaného koření

Jak pečovat o koření v domácnosti

Směsi koření a kořenicí přípravky

III. Koření a kuchyně světa

Africká kuchyně

Arabská kuchyně

Čínská kuchyně

Francouzská kuchyně

Indická kuchyně

Latinskoamerická kuchyně

Italská kuchyně

Severoamerická kuchyně

Ruská a kavkazská kuchyně

Španělská kuchyně

Anglická kuchyně

Maďarská kuchyně

Německá kuchyně

Židovská kuchyně

OBRAZOVÁ ČÁST




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist