načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Koření a jeho užití – Dagmar Lánská

Koření a jeho užití
-7%
sleva

Kniha: Koření a jeho užití
Autor: Dagmar Lánská

Historie používání koření, jeho význam pro zdraví, přehled jednotlivých druhů aromatických rostlin s botanickým popisem, původem a rozšířením, obsahem účinných látek a doporučení k využití v kuchyni. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 7 pracovních dní (poslední kusy u dodavatele, dodání s pravděpodobností 90%)
Vaše cena s DPH:  499 Kč 464
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
15,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Aventinum
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2010
Počet stran: 145
Rozměr: 150x210
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Vydání: Vyd. 1.
Skupina třídění: Rostlinná výroba
Jazyk: česky
Datum vydání: 09.11.2010
Nakladatelské údaje: Praha, Aventinum, 2010
ISBN: 978-80-7442-002-3
EAN: 9788074420023
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Historie používání koření, jeho význam pro zdraví, přehled jednotlivých druhů aromatických rostlin s botanickým popisem, původem a rozšířením, obsahem účinných látek a doporučení k využití v kuchyni.

Popis nakladatele

Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, stavební materiál, různá důležitá léčiva atd. V neposlední řadě i nejrůznější pochutiny, jako např. koření, které je většinou bez výživné hodnoty, ale zato má výraznou chuť, vůni nebo barvu a především povzbudivé účinky na trávicí ústrojí nebo psychiku konzumentů - v lidovém léčitelství se uplatňuje dodnes. Téměř všechny druhy koření uváděné v této knize, ilustrované akademickou malířkou Zdenkou Krejčovou, byly nejdříve užívány jako léčiva. Byla jim připisována kouzelná moc, používaly se k přípravě různých 'nápojů lásky' i k obětem bohům. V poslední době dochází k návratu ke klasickému koření a kořenících směsí, které se používají nejen při přípravě jídel v kuchyni, ale také jako ochrana proti rychlému rozkladu jídel při konzervaci masa, ryb, ovoce, zeleniny a hub. Rovněž je významné používání koření při výrobě cukrovinek, léků a v kosmetice (např. voňavky), takže lze říci, že bez koření se zkrátka neobejdeme. A záleží jen na nás, aby nám koření a různé pochutiny neškodily, ale zpříjemňovaly náš život. Po úvodních kapitolách (Co je koření, Rozdělení koření, Původ a zeměpisné rozšíření koření a Historie používání koření) následují bloky kapitol věnované koření a zdraví a koření a kuchyním světa. Nejrozsáhlejší část publikace obsahuje obrazovou část; k ilustraci rostliny jsou připojeny popis, původ a rozšíření, pěstování a sklizeň, obsahové látky a působení, užití jako koření. Závěr knihy obsahuje rejstříky českých a odborných jmen....

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Dagmar Lánská - další tituly autora:
Jedlé rostliny z přírody Jedlé rostliny z přírody
Zelené koření Zelené koření
Angličtina pro číšníky, kuchaře a gastronomii Angličtina pro číšníky, kuchaře a gastronomii
Koření a jeho užití -- v ilustracích Zdenky Krejčové Koření a jeho užití
 
Ke knize "Koření a jeho užití" doporučujeme také:
Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech
Tři muži ve člunu (o psu nemluvě) Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)
Léčení kořením Léčení kořením
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.