načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Kitchen & the City - Petra Davidová

Kitchen & the City

Elektronická kniha: Kitchen & the City
Autor:

Ano, jíst se musí. Ale to neznamená, že z této nutnosti musíme dělat rutinu: holt něco na tu pánvičku „mrskneme“, potom to bezmyšlenkovitě sníme a jedeme dál. Možná by se tak dal ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  288
+
-
9,6
bo za nákup

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
elektronická forma tištěná forma

hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4% 60%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Grada
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Zabezpečení proti tisku: ano
Médium: e-book
Počet stran: 223
Rozměr: 22 cm
Úprava: tran : barevné ilustrace
Vydání: Vydání 1.
Spolupracovali: the city / Petra Davidová
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-271-0114-6
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Fotografická publikace kuchařských receptů na přípravu rozmanitých jídel z celého světa. Česká autorka blogu o vaření Kitchen & the City předkládá 84 receptů na saláty, předkrmy a polévky, hlavní chody, asijské pokrmy, dezerty a sváteční jídla.

Popis nakladatele

Ano, jíst se musí. Ale to neznamená, že z této nutnosti musíme dělat rutinu: holt něco na tu pánvičku „mrskneme“, potom to bezmyšlenkovitě sníme a jedeme dál. Možná by se tak dal vyjádřit i přístup k životu. Proč to tedy nezměnit a nezačít právě přípravou jídla?

Předmětná hesla
Zařazeno v kategoriích
Petra Davidová - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Kitchen & the City

a její první offline kuchařka




Petra Davidová

KITCHEN & THE CITY

Vydala Grada Publishing, a.s.

U Průhonu 22, 170 00 Praha 7

tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400

www.grada.cz

jako svou 6556. publikaci

Autorský kolektiv:

Petra Davidová

Gabriela Koutská

Odpovědná redaktorka Hana Janišová

Sazba a zlom Antonín Plicka

Návrh layoutu Antonín Plicka, Martin Vévoda

Návrh a zpracování obálky Antonín Plicka

Fotografie receptů a ilustračních fotografií Dominika Pokludová (www.dblog.cz)

www.instagram.cz/kitchenandthecity

www.facebook.com/kitchenandthecity

www.kitchenandthecity.cz

Počet stran 224

Vydání 1., 2017

Vytiskla tiskárna FINIDR, s.r.o., Český Těšín

© Grada Publishing, a.s., 2017

Cover Photo © Robert Tichý

ISBN 978-80-271-9731-6 (ePub)

ISBN 978-80-271-9730-9 (pdf)

ISBN 978-80-271-0114-6 (print)

Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy

Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována ani šířena

v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele. Neoprávněné

užití této knihy bude trestně stíháno.

Obsah

5

OBSAH

Úvod 7

Saláty, předkrmy a polévky 9

Salát z mladých výhonků s tatarákem z tuňáka 11

Salát z červeného melounu s fetou 13

Salát s restovanými liškami 15

Salát z čočky beluga 17

Salát s grilovanou broskví a kuskusem 19

Paleo chléb 21

Nakládaný meloun s řepou a kozím sýrem 23

Sendvič naan s hummusem 25

Lilkový dip 29

Lilkové závitky 31

Cuketové rolky 33

Ciabatta s grilovanou zeleninou 35

Studená polévka z bobů edamame 37

Krém z pečených kaštanů 39

Jarní minestrone 41

Hlavní chody 43

Mexické tacos 45

Steak s hříbkovým máslem 47

Steak z telecí svíčkové s cuketovými nudlemi 49

Pražma v solné krustě s citronem 53

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem 55

Koprová omáčka 59

Kachna s červeným zelím 61

Kachna na pomerančích 65

Hovězí kýta na červeném víně 67

Chřest s noky z ricotty 69

Candát s hráškovým pyré 71

Tvarohové knedlíky 73

Asie 75

Lilek s medem a chilli 77

Zelené karí 79

Nudle udon 83

Polévka tom yam 85

Thajský salát s pomelem 87

Sekané kuřecí na thajské bazalce 89

Suši dort 91

Lepkavá rýže s mangem 93

Salát s nudlemi soba 95

Salát s rumpsteakem a kešú ořechy 97

Salát s mangem a mandlemi 101

Vietnamská polévka pho bo 103

Kuřecí sataj s arašídovou omáčkou 107

Krůtí kuličky s koriandrem 111

Kebaby na thajský způsob 115

Vietnamské letní závitky 117

Grilovaná kuřecí křidélka se sezamem 119

Obsah

6

Ostrá grilovaná křidélka 121

Ještě ostřejší grilovaná křidélka s chilli a medem 123

Knedlíčky gyoza 125

Nudle pad thai 127

Dezerty 131

Sněhové pusinky s čokoládou 133

Sněhové dortíky s citronovou kůrou 135

Šátečky bez kynutí 137

Raw borůvkový koláč 139

Levandulová bábovka 141

Bábovka červený samet 143

Pavlova 145

Ombré jahodový dort 147

Mrkvové muffiny 151

Mačča semifreddo 153

Makronky s restovaným černým sezamem 155

Makronky s brusinkami 159

Maková bábovka 163

Madlenky 165

Lívance 167

Limetkový páj 169

Sachr dort 173

Kandované fialky 177

Kakaový koláč 179

Jogurtové nanuky 181

Jablečný koláč 183

Galetka s marcipánem a ovocem 185

Drobenkový koláč 187

Cheesecake 189

Brownies 191

Donuty 193

Avokádový crème brûlée 197

Svátky 199

Velikonoční nádivka 201

Velikonoční jidáše 203

Vánoční rybí polévka 207

Staročeský kuba 211

Vánočka 213

Žloutkové řezy 217

Řezy se sněhovou čepicí 219

Zkaramelizované ořechy 221

Cukroví pro naše psí holčičky 223

O autorce 224

Úvod

7

ÚVOD

Když je vám osmnáct, občas se odbudete i polévkou z pytlíku. Když je vám třicet a máte

doma nějaké ty malé dvounohé i čtyřnohé radosti, jste rádi, když uvaříte cokoli, coneobsahuje žádný polotovar. No a když už máte děti odrostlé, začnete si to vaření, pečení

a samozřejmě také ochutnávání konečně užívat. Teprve až když se zastavítea nadechnete se, přijde na řadu opravdová láska a pokora ke každé čerstvé surovině, úcta k vůni

bylinek, respekt k fláku argentinské svíčkové, kterou připravujete, jako by byla pro krále,

i když moc dobře víte, že ten steak manžel slupne na sedačce u telky během pár minut

a ani u toho nemrkne. Je vám to jedno, protože milujete jak jeho, tak tu svíčkovou.

Psal se rok 2015 a já se jednoho rána probudila nejenom jako Petra, ale i jakofoodblogerka, autorka blogu o vaření s názvem Kitchen and the City. Neplánovala jsem to.

Žijeme v pokrokové a rychlé době, ve které se věci dějí, aniž o nich stihnete dopředu

snít. Navíc proniknout do online světa, když máte po levé ruce dvacetiletou Natálku

a po pravé o dva roky starší Dominiku, není vůbec nic těžkého. Řeč je o mých dvou

milovaných dcerách, světlech mého života.

A protože se věci dějí opravdu rychlostí blesku, držíte v ruce i mou první offline kuchařku.

Doufám, že se vám podle ní bude dobře vařit, péct i  smažit. A  vůbec nejšťastnější budu, když listy v kuchařce budou celé opatlané od mouky, másla nebo ideálně od ukápnutého vajíčka, tak jako jsou v té mé, kterou jsem kdysi dostala od své maminky. Ze srdce vaše Petra

Obsah

10

Salát z mladých výhonků s tatarákem z tuňáka

11

Trocha exotiky, trocha kvalitního rybího masa, trocha speciálně pokrájeného

chilli na tenké „nitě“ – a filmová epizoda s názvem „přesvědčím

i zarytého odpůrce salátů“ může začít právě teď!

Ingredience

250 g tuňáka

150 g hedvábného tofu

100 g bobů edamame

sůl

různé druhy mladých výhonků

(řeřicha, sakura)

chilli nitě

mořská řasa

Ingredience na zálivku

4 stroužky česneku

2 cm zázvoru

50 ml olivového oleje

3 lžíce sójové omáčky

1 lžíce worcestrové omáčky

1/2 lžíce omáčky sriracha

1 lžička cukru

1/2 sušené nepálivé chilli papričky, rozdrcené

mletý pepř Nasekejte tuňáka nadrobno a  znovu sekejte. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a oblan šírované vyloupané boby edamame, lehce osolte, promíchejte a uložte do lednice. Nechte si stranou jednu lžíci tofu i bobů na ozdobu talíře. Zálivka: Česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Na talíř naaranžujte salátové výhonky, naneste vychlazený tatarák, pokapejte zálivkou a dozdobte.

SALÁT Z MLADÝCH VÝHONKŮ

S TATARÁKEM Z TUŇÁKA


Salát z mladých výhonků s tatarákem z tuňáka

12


Salát z červeného melounu s fetou

13

SALÁT Z ČERVENÉHO MELOUNU

S FETOU

Ráda objevuji nové chutě a v restauracích často zkouším jídla, která jsem

nikdy předtím neochutnala. A přímo se vyžívám v neotřelých kombinacích,

jakou představuje právě feta s melounem. Mňamózní!

Ingredience

meloun nakrájený na kostky

nastrouhaná feta

čerstvá nasekaná máta a pár lístků

k dozdobení

2 lžíce olivového oleje

okurka nakrájená najemno

sůl

Vše jemně promíchejte a dejte vychladit do lednice. Solte opatrně, feta bývá poměrně

slaná.


Salát z červeného melounu s fetou

14


Salát s restovanými liškami

15

Často chodívám na procházky a občas zabloudím i do lesa na houby.

Běžně přinesu domů v košíčku dvě babky. A mnohdy dva čtyřcentimetrové

modráky. Nebo taky nic. V takových případech sedám do auta

a mířím rovnou do supermarketu.

Ingredience

100 g pancetty nebo prosciutta

250 g čerstvých lišek

2 svazky rukoly

100 g cherry rajčat

parmazán

červený pepř

balzamikový krém

Rozpalte pánev, vhoďte pokrájenou pancettu. Až pustí trochu tuku, přidejte lišky a za

stálého míchání restujte asi pět minut. Natrhejte rukolu, pokrájejte rajčata, přidejte

orestované lišky s pancettou, hoblinky parmazánu, rukou nadrcený červený pepřa za

kápněte balzamikovým krémem.

SALÁT S RESTOVANÝMI LIŠKAMI

+


Salát s restovanými liškami

16


Salát z čočky beluga

17

Černá čočka s názvem beluga evokující stejnojmenný kaviár ve spojení

s nahořklou chutí rukoly dokonale zjemňuje a doplňuje feta. Tento salát vás

zasytí jak efektně naservírovaný u rodinného stolu, tak na cestách sbalený

do plastové krabičky. Skvěle chutná i jako příloha ke grilovanému masu.

Léto, pikniky, grilování a všechny ty letní dobrůtky jsou tak... ááách!

Ingredience na salát

500 g černé čočky beluga

1 šalotka

200 g fety

hrst rukoly

hrst hladkolisté petržele

Ingredience na zálivku

šťáva z 1 citronu

5 lžic olivového oleje

1 lžíce balzamikového octa

mořská sůl

pepř Zálivka: Uvedené suroviny důkladně prošlehejte. Salát: Uvařte čočku podle návodu a  dejte vychladit. Nakrájejte šalotku na tenké plátky, sýr  rozdrobte prsty, natrhejte rukolu a  petržel a  vše smíchejte s  vychladlou čočkou a zálivkou.

SALÁT Z ČOČKY BELUGA


Salát z čočky beluga

18




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist