

sleva
Kniha:
Kineziologie a stravování
Autor:
Silva Kim da
Podtitul: Správné jídlo ve správný čas

Nakladatelství: | » Fontána |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2003 |
Počet stran: | 144 |
Rozměr: | 210 x 150 x 18 mm |
Úprava: | ilustrace |
Vydání: | Vyd. 1. |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 1. 8. 2003 |
Nakladatelské údaje: | Olomouc, Fontána, 2003 |
ISBN: | 80-7336-087-X |
EAN: | 9788073360870 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
První část je věnována výkladu základních pojmů z oboru kineziologie a podstaty kineziologické stravy. Dále obsahuje hodnocení nejběžnějších potravin i potravin obsahující tzv. velké alergeny a jejich přímý vliv na člověka. Další kapitola obsahuje výklad jednoduchých cvičení, která jsou předpokladem rovnováhy všech fyziologických procesů a pozitivně podporují naší energii. Závěr tvoří 54 receptů s návodem na přípravu pokrmů doporučených k snídani, k obědu a k večeři (po 16.hodině)a návody na různé typy zákusků a sladkostí pro zvláštní příležitosti. Příručka o významu správného stravování, které je vedle cvičení nedílnou součástí kineziologické terapie při léčbě pacientů, trpících různými druhy alergií.
Rozumné stravování je jedním z předpokladů zdravého života, ale mnozí lidé se necítí dobře, přestože jedí zdravou stravu. Umění spočívá v tom, abychom jedli správné potraviny ve správný čas, neboť jen tak je tělo dokáže zpracovat. (správné jídlo ve správný čas)