načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kapesní atlas jedlých hub - Daniel Dvořák; Oldřich Jindřich; Aleš Vít

Kapesní atlas jedlých hub
-15%
sleva

Kniha: Kapesní atlas jedlých hub
Autor: ; ;

Přestože je u nás k mání dostatek atlasů hub, jsou všechny takřka bez výjimky souhrnné, neboť zobrazují širokou škálu všech druhů hub - jedlých, nejedlých, jedovatých. Pro ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
Vaše cena s DPH:  249 Kč 212
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3% 87%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » TeMi
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2008
Počet stran: 202
Rozměr: 195,0x108,0x15,0 mm
Úprava: barev. ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Hmotnost: 0,237kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-87156-08-7
EAN: 9788087156087
Popis / resumé

První část příručky zobrazuje a popisuje 105 druhů jedlých a 4 druhy jedovatých hub, které se vyskytují v naší přírodě. Druhá obsahuje recepty na přípravu houbových pokrmů.

Popis nakladatele

Přestože je u nás k mání dostatek atlasů hub, jsou všechny takřka bez výjimky souhrnné, neboť zobrazují širokou škálu všech druhů hub - jedlých, nejedlých, jedovatých. Pro běžného houbaře mají ovšem význam především houby jedlé. A právě tomuto houbaři je určen kapesní atlas hub, sestavený mladým mykologem z Moravského zemského muzea. Autor vybral 140 druhů jedlých hub, jež rostou v naší přírodě a lze je sbírat bez ochranářských omezení. Upozorňuje na možnost záměny s nejedlým či jedovatým dvojníkem, pokud takové nebezpečí hrozí. Rovnocennou součástí atlasu je část receptářová, v níž dvojice houbařských gurmánů Oldřich Jindřich a Aleš Vít, nabízí doslova houbové hody, a to ke každému zobrazenému druhu. ((105 druhů a 4 jedovaté))

Další popis

Daniel Dvořák, Oldřich Jindřich, Aleš Vít. Kapesní atlas jeje určen všem, kdo houby rádi sbíráme a konzumujeme. Je v něm popsáno a zobrazeno přes sto druhů hub, které se objevují na našich stolech. Trojice autorů – mykolog Dan Dvořák, šéfkuchař Oldřich Jindřich a houbařský gurmán Aleš Vít – vybrala z pokladů rostoucích v našich lesích ty nejtypičtější a nejchutnější. Podle jejich výběru můžeme chodit na houby po celý rok a se zaručeným výsledkem. S tímto kapesním atlasem se při sbírání jedlých hub nespleteme. U každé popsané a zobrazené houby je navíc uvedena možnost záměny s nejedlým či jedovatým druhem. Abychom měli jistotu, že si na našem úlovku jaksepatří pochutnáme, připojili autoři receptář doporučených a vyzkoušených houbových pokrmů. Ke každé houbě nejméně jeden recept nejlepší možné úpravy včetně nakládání a konzervace. Rčení „co Čech, to houbař“ naplníme s touto knížkou ke své naprosté spokojenosti. 



Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Daniel Dvořák; Oldřich Jindřich; Aleš Vít - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist