načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Kapesní atlas jedlých hub – Daniel Dvořák; Oldřich Jindřich; Aleš Vít

Kapesní atlas jedlých hub
-14%
sleva

Kniha: Kapesní atlas jedlých hub
Autor: Daniel Dvořák; Oldřich Jindřich; Aleš Vít

První část příručky zobrazuje a popisuje 105 druhů jedlých a 4 druhy jedovatých hub, které se vyskytují v naší přírodě. Druhá obsahuje recepty na přípravu houbových pokrmů. ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >10ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  249 Kč 214
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,1
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3%hodnoceni - 75.3% 87%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » TeMi
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2008
Počet stran: 202
Rozměr: 195,0x108,0x15,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Hmotnost: 0,24kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Nakladatelské údaje: Velké Bílovice, TeMi CZ, 2008
ISBN: 978-80-87156-08-7
EAN: 9788087156087
Popis / resumé

První část příručky zobrazuje a popisuje 105 druhů jedlých a 4 druhy jedovatých hub, které se vyskytují v naší přírodě. Druhá obsahuje recepty na přípravu houbových pokrmů.

Popis nakladatele

Přestože je u nás k mání dostatek atlasů hub, jsou všechny takřka bez výjimky souhrnné, neboť zobrazují širokou škálu všech druhů hub - jedlých, nejedlých, jedovatých. Pro běžného houbaře mají ovšem význam především houby jedlé. A právě tomuto houbaři je určen kapesní atlas hub, sestavený mladým mykologem z Moravského zemského muzea. Autor vybral 140 druhů jedlých hub, jež rostou v naší přírodě a lze je sbírat bez ochranářských omezení. Upozorňuje na možnost záměny s nejedlým či jedovatým dvojníkem, pokud takové nebezpečí hrozí. Rovnocennou součástí atlasu je část receptářová, v níž dvojice houbařských gurmánů Oldřich Jindřich a Aleš Vít, nabízí doslova houbové hody, a to ke každému zobrazenému druhu. ((105 druhů a 4 jedovaté))

Další popis

Daniel Dvořák, Oldřich Jindřich, Aleš Vít. Kapesní atlas jeje určen všem, kdo houby rádi sbíráme a konzumujeme. Je v něm popsáno a zobrazeno přes sto druhů hub, které se objevují na našich stolech. Trojice autorů – mykolog Dan Dvořák, šéfkuchař Oldřich Jindřich a houbařský gurmán Aleš Vít – vybrala z pokladů rostoucích v našich lesích ty nejtypičtější a nejchutnější. Podle jejich výběru můžeme chodit na houby po celý rok a se zaručeným výsledkem. S tímto kapesním atlasem se při sbírání jedlých hub nespleteme. U každé popsané a zobrazené houby je navíc uvedena možnost záměny s nejedlým či jedovatým druhem. Abychom měli jistotu, že si na našem úlovku jaksepatří pochutnáme, připojili autoři receptář doporučených a vyzkoušených houbových pokrmů. Ke každé houbě nejméně jeden recept nejlepší možné úpravy včetně nakládání a konzervace. Rčení „co Čech, to houbař“ naplníme s touto knížkou ke své naprosté spokojenosti. 


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Daniel Dvořák; Oldřich Jindřich; Aleš Vít - další tituly autora:
Kapesní atlas jedlých hub -- s receptářem pokrmů Kapesní atlas jedlých hub
Dřevní houby v přírodě a kuchyni Dřevní houby v přírodě a kuchyni
Houby Atlas jedlých hub s osvědčenými recepty Houby Atlas jedlých hub s osvědčenými recepty
Huby Atlas jedlých húb s osvedčenými recepty Huby Atlas jedlých húb s osvedčenými recepty
 (Knihy - Flexo)
100 + 1 otázek a odpovědí pro houbaře 100 + 1 otázek a odpovědí pro houbaře
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.