načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jsou rostliny k jídlu? -- Jak se zdravě stravovat a vyhnout se potížím nejen při rostlinné stravě – Jiří Hotzký

Fungujeme! Vážení zákazníci, knihy si u nás můžete nadále objednávat s doručením Českou poštou, GLS či aktualizovanou Zásilkovnou. Tyto objednávky vyřizujeme v běžném režimu, stejně tak nákup e-knih a dalších elektronických produktů. Nařízením vlády jsou z preventivních důvodů zavřeny některé naše pobočky, bližší informace naleznete zde
Jsou rostliny k jídlu? -- Jak se zdravě stravovat a vyhnout se potížím nejen při rostlinné stravě
-16%
sleva

Kniha: Jsou rostliny k jídlu?
Autor: Jiří Hotzký
Podtitul: Jak se zdravě stravovat a vyhnout se potížím nejen při rostlinné stravě

Rady a tipy, jak přijatelně upravit a vyrovnaně konzumovat ovoce a zeleninu tak, aby nám nezpůsobila zdravotní potíže. Zelenina a ovoce bezesporu patří do naší zdravé a pestré stravy, ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks – odesíláme ihned
Vaše cena s DPH:  248 Kč 208
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
6,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4% 60%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » ARSCI
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 94
Rozměr: 23 cm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Skupina třídění: Hygiena. Lidské zdraví
Jazyk: česky
Vazba: kniha, brožovaná vazba
Datum vydání: 22.03.2018
ISBN: 9788074200540
EAN: 9788074200540
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Rady a tipy, jak přijatelně upravit a vyrovnaně konzumovat ovoce a zeleninu tak, aby nám nezpůsobila zdravotní potíže. Zelenina a ovoce bezesporu patří do naší zdravé a pestré stravy, ale může v sobě skrývat nebezpečí, podobně jako u neopatrného užívání léčivých bylinek. Kniha seznamuje s nástrahami při konzumaci běžné rostlinné stravy a dává návod, jak zeleninu a ovoce upravit, aby našemu tělu neškodily a předaly mu výživné látky a energii. Kniha je určena kuchařkám, konzumentům i potravinovým odborníkům a ti v ní naleznou spoustu zajímavých a zásadních faktů a též podnětů, jak zeleninu a ovoce vybírat a připravovat zdravěji než dosud.

Popis nakladatele

Zelenina a ovoce bezesporu patří do naší zdravé a pestré stravy, ale může v sobě skrývat nebezpečí, podobně jako u neopatrného užívání léčivých bylinek. Kniha seznamuje s nástrahami při konzumaci běžné rostlinné stravy a dává návod, jak zeleninu a ovoce upravit, aby našemu tělu neškodily a předaly mu výživné látky a energii. Kniha je určena kuchařkám, konzumentům i potravinovým odborníkům a ti v ní naleznou spoustu zajímavých a zásadních faktů a též podnětů, jak zeleninu a ovoce vybírat a připravovat zdravěji než dosud. (jak se zdravě stravovat a vyhnout se potížím nejen při rostlinné stravě)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

Úvod 9

Jak se rostliny brání 13

Máme jíst více rostlinné stravy? 15

Škodlivé látky v rostlinách 17

Toxiny rostlin 19

Alkaloidy 19

Glykoalkaloidy 19

Kyanogeny 20

Inhibitory enzymů 20

Glukosinoláty (goitrogeny) 21

Lektiny 21

Taniny (třísloviny) 22

Sojatoxin 22

Antivitaminy 23

Kyselina šťavelová 23

Kyselina fytová 23

Oligosacharidy 24

Fytoestrogeny 25

Saponiny 26

Salicyláty 27

Dusičnany 28

Jak se antinutričních látek alespoň částečně zbavit? 29

A nyní к jednotlivým rostlinným potravinám 31

Obiloviny 32

Oves, ječmen 32 ■

Pšenice, žito 32

Pohanka 33

Rýže 33

Zelenina 35

Brambory 36

Brokolice, kapusta, zelí, květák, kedlubna (a jiné košťáloviny)

ředkvičky, řepka 38

Celer 40

Petržel 41

Mrkev 41

Hlávkový salát 42

Rajčata 42

Špenát, mangold 42

Chřest 42

Lilek 43

93


Cibule 43

Česnek 43

Řepa 43

Houby 44

A některé jinak zajímavé rostliny v naší kuchyni či lékárně 45

Zázvor 45

Kurkuma 45

Skořice 45

Ostropestřec mariánský 45

Luštěniny a olejniny 46

Sója 46

Fazole 49

Lupiny 50

Arašídy 50

Med 51

Ovoce 52

Jablka 52

Hroznové víno 53

Jahody 53

Borůvky 54

Brusinky 54

Peckoví ny 54

Ovoce z teplých krajů 55

Kiwi 55

Citrusy 55

Ananas 56

Ořechy 56

Jak dále s rostlinnou potravou zacházet 57

Skladování semen a suchých plodů 57

Skladování ovoce a zeleniny 57

Jak se nám i dobré potraviny mohou pokazit? 58

Jak rostou bakterie, a co plísně a viry 59

Původci alimentárních onemocnění 60

Plísně 61

Viry 62

Rostlinná strava je bez debaty zdravá 63

Ke stravě vůbec 64

Pšeničná mouka 64

Sůl 65

Cukry 65

Laktóza 66

Tuky 67

Cholesterol 71

94


Bílkoviny 72

Antioxidanty 75

Vlákniny 76

Vitaminy 77

Minerály, které by nám nejspíše mohly scházet 78

Éčka 79

GMO potraviny 80

Pesticidy 81

Herbicidy 81

Tepelná úprava potravin 82

Průmyslové zpracování potravin mění jejich složení 84

Zacházíme s našimi potravinami správně? 85

Jaká je tedy správná zdravá výživa? 86

Pokud chceme jíst zdravě, držme se těchto zásad 87

Literatura 90




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist