načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jihomoravské vaření s vínem – Libor Jan

Jihomoravské vaření s vínem
-16%
sleva

Kniha: Jihomoravské vaření s vínem
Autor: Libor Jan

Knížka obsahuje recepty ze zahraniční kuchyně i známější domácí receptury, při jejichž přípravě bylo použito víno. U některých pokrmů se víno při přípravě nepoužívá, ale je určeno ke konzumaci s vínem. Stručná historie pěstování vína na ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  199 Kč 167
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
5,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9%hodnoceni - 79.9% 100%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Vakát
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2012
Počet stran: 143
Rozměr: 21 cm
Úprava: ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Spolupracovali: ilustroval Petr Veselý
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
Vazba: kniha, brožovaná vazba
Datum vydání: 07.12.2012
Nakladatelské údaje: Brno, Vakát, 2012
ISBN: 9788087317167
EAN: 9788087317167
Popis / resumé

Knížka obsahuje recepty ze zahraniční kuchyně i známější domácí receptury, při jejichž přípravě bylo použito víno. U některých pokrmů se víno při přípravě nepoužívá, ale je určeno ke konzumaci s vínem. Stručná historie pěstování vína na Moravě.

Popis nakladatele

Jak se to má u vaření s vínem? Skvěle, když umíte víno využít i jinak než jen pro přímou konzumaci ze sklenky. Víno lze používat do marinád, lze jím podlévat nejrůznější masa, ať již dušená či pečená, lze je přidávat do omáček, které pak získají příjemnou návinnou chuť. Autor přináší recepty na jídla tuzemská i zahraniční, kde se víno používá běžně či se jím může pokrm vylepšit překvapivě. Defiluje zde slavný kohoutek na víně vedle dalmatské pašticády, roštěné Eszterházy, staropolské kýty na smetaně, pokrmů z mletých mas i rybích specialit, jako je vánoční losos na šampaňském či jihomoravský kapr v rákosí. Nechybějí ani vstupy do kuchyně francouzské a středověké, ke slovu se dostanou i zabijačkové speciality a pochutiny k vinné degustaci. Recepty jsou často obohaceny o nejrůznější postřehy ze sféry kulturní, historické a geografické a vystihují slovně charakter nabízených jídel. V úvodu nepřijde zkrátka ani historie jihomoravského vinařství, vkusné ilustrace připravil akad. malíř Petr Veselý.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Libor Jan - další tituly autora:
Průvodce vínem -- 2014-2015, XVI. ročník Průvodce vínem
Václav II. Král na stříbrném trůnu Václav II. Král na stříbrném trůnu
Z počátků husitské revoluce Z počátků husitské revoluce
Osobnosti moravských dějin II. Osobnosti moravských dějin II.
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.