načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jídlo pro radost -- Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme – Eva Ferrarová

Jídlo pro radost -- Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
-15%
sleva

Kniha: Jídlo pro radost
Autor: Eva Ferrarová
Podtitul: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme

– PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? – PROČ nám chutná to, co nám chutná? – PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? – PROČ se bráníme neznámým jídlům? – PROČ jsme zvyklí stolovat společně? – PROČ hledáme „čisté“ ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  399 Kč 339
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
11,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma
Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma TIŠTĚNÁ
KNIHA

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » EDIKA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2021
Počet stran: 240
Rozměr: 165 x 235 mm
Úprava: barevné ilustrace, mapy, faksimile
Vydání: 1. vydání
Skupina třídění: Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Novinka týdne: 2021-22
Datum vydání: 1. 6. 2021
ISBN: 9788026616290
EAN: 9788026616290
Popis

PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme?

PROČ nám chutná to, co nám chutná?

PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství?

PROČ se bráníme neznámým jídlům?

PROČ jsme zvyklí stolovat společně?

PROČ hledáme „čisté“ jídlo?

PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne?

Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme.

PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.

(proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme)
Další popis

Bez jídla se neobejdeme. Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.


Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru, V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Eva Ferrarová - další tituly autora:
 (Kniha + CD audio, MP3 )
Italština pro samouky a věčné začátečníky + mp3 -- Doma i ve třídě, zábavně a zajímavě Italština pro samouky a věčné začátečníky + mp3
 (e-book)
Italština pro samouky a věčné začátečníky Italština pro samouky a věčné začátečníky
Začínáme s italštinou Začínáme s italštinou
 (e-book)
Začínáme s italštinou Začínáme s italštinou
Italština pro samouky a věčné začátečníky -- Doma i ve třídě, zábavně i zajímavě Italština pro samouky a věčné začátečníky
 (e-book)
Jídlo pro radost -- Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme Jídlo pro radost
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.