načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jídlo jako šance -- Jídlem ke štěstí – Ruediger Dahlke

Jídlo jako šance -- Jídlem ke štěstí
-12%
sleva

Kniha: Jídlo jako šance
Autor: Ruediger Dahlke
Podtitul: Jídlem ke štěstí

Autor v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy "vyváženost", "plnohodnotnost", "rovnováha zásad a kyselin" a "výživa podle typu". Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  388 Kč 341
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
11,4
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4%hodnoceni - 58.4% 60%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Fontána
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 303
Rozměr: 215,0x160,0x35,0 mm
Úprava: ilustrace (převážně barevné)
Vydání: Vydání první
Spolupracovali: s recepty Dorothey Neumayrové
z německého originálu Essens-Glück - Ernährung von der körperlichen bis zur spirituellen Dimension přeložila Irena Nosková
Skupina třídění: Hygiena. Lidské zdraví
Hmotnost: 0,526kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201604
ISBN: 978-80-7336-820-3
EAN: 9788073368203
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Autor v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy "vyváženost", "plnohodnotnost", "rovnováha zásad a kyselin" a "výživa podle typu". Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od dělené stravy přes vegetariánství až po pránickou výživu - , analyzuje různé diety a popisuje, jak mohou jednotivé potraviny ovlivnit naše tělo a jeho zdraví. Tyto obsáhlé základní vědomosti jsou doplněny praktickými radami a rozmanitými recepty, které potěší nejen naše patro. Kniha ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví.

Popis nakladatele

Kniha Jídlo jako šance ukazuje, jak spojit umění, výživu a požitek, jak aktivovat pozitivní přístup k životu, a tím upevnit zdraví. Ruediger Dahlke v ní shrnuje své více než třicetileté zkušenosti lékaře a názorně ukazuje, co se skrývá za pojmy "vyváženost", "plnohodnotnost", "rovnováha zásad a kyselin" a "výživa podle typu". Kniha nabízí přehled o různých formách výživy - od dělené stravy přes vegetariánství až po pránickou výživu - , analyzuje různé diety a popisuje, jak mohou jednotivé potraviny ovlivnit naše tělo a jeho zdraví. Tyto obsáhlé základní vědomosti jsou doplněny praktickými radami a rozmanitými recepty, které potěší nejen naše patro.. (o výživě těla i ducha : jídlem ke štěstí)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Ruediger Dahlke - další tituly autora:
Mandaly světa -- Meditace a léčivé rituály Mandaly světa
Mandaly léčí -- Terapie mandalou Mandaly léčí
Nemoc jako cesta Nemoc jako cesta
 (e-book)
Nemoc jako řeč duše Nemoc jako řeč duše
Životní krize jako vývojové šance -- Jak využít složité období pro osobní růst Životní krize jako vývojové šance
 (e-book)
Životní krize jako vývojové šance Životní krize jako vývojové šance
 
Ke knize "Jídlo jako šance -- Jídlem ke štěstí" doporučujeme také:
Nemoc jako řeč ženské duše Nemoc jako řeč ženské duše
Nemoc jako symbol -- Příručka pro výklad příznaků psychosomatických chorob a jejich řešení Nemoc jako symbol
Lehkost bytí jako cesta Lehkost bytí jako cesta
PEACE FOOD Italská veganská kuchařka -- 90 úžasných receptů PEACE FOOD Italská veganská kuchařka
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

РйІВЁН MÉHO STRAVOVANÍ....................................................................................9

Jíst zn a m e nA m n o h e m v(c než jen u živit s e........................................... 18

Nejzdravější lidé vůbec nejedí zdravě...........................................................19

Otázka vkusu....................................................................................................2 4

Ž ivot v s o u lad u s vlastnIm d r u h e m........................................................2 7

Pohled zpět na historii potravy......................................................................3 2

Pohled vpřed: Důsledky stravování.............................................................. 3 7

První nosný sloup v ý ž iv y.............................................................................4 7

Rozdělení potravy v souladu s živočišným druhem

a moderní realita výživy.....................................................................4 7

Glykemický index............................................ 5 0

Bílkoviny............................................................................................................5 5

Tuky...................................................................................................................61

Sacharidy..........................................................................................................6 6

Fyzické hranice při kompenzaci nesprávné výživy..................................... 6 8

D ruhý nosný sloup v ýživ y............................................................................71

Plnohodnotná strava nebo nedostatek v nadbytku...................................71

Jak vzniká problém..........................................................................................7 2

První oběti nedostatku v nadbytku...............................................................7 4

Konkrétní příčiny dilem atu.............................................................................7 6

Plnohodnotné bílkoviny.................................................................................9 3

Zodpovědnost a vědomí při obstarávání a přípravě potravy................. 113

Náklady a utrpení..........................................................................................1 1 4

T řetI nosný sloup v ýživ y............................................................................118

Historie překyselení......................................................................................1 1 8

Překyselení na úrovni duševní a sociální....................................................121

Překyselená výživa........................................................................................123

Kyselý život organismu.................................................................................1 2 4

Nejdůležitější kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny........................126

Čtvrtý nosný sloup v ýživ y........................................................................132

Strava odpovídající typ u..............................................................................1 3 2

Extrémní typy a extrémní výživa.................................................................133

Test к určení typu podle termického dělení..............................................1 3 8

Čtyři extrémy aneb Vysoká škola typizace................................................141

Rozdělení potravy podle její termické kvality...........................................1 4 4

Energetika potravy z čínského pohledu.....................................................151

Vše, co je individuální, je náročnější...........................................................153

Zjednodušení v rámci diferenciace.............................................................1 5 4

Hodnota individualizace..............................................................................1 5 4

Pátý nosný sloup v ý ž iv y............................................................................ 155

Jídlem к duchovnímu vývoji........................................................................155

Šestý nosný sloup v ý ž iv y.......................................................................... 158

„Šťastné" jíd lo................................................................................................1 5 8

D a l š í n o s n é s l o u p y z d r a v é v ý ž iv y..................................................................1 6 9

PfiÍPRAVA JlDLA.................................................................................................. 1 7 2

Moderní postupy aneb: Méně je více.........................................................1 73

Malá nauka o bylinkách a koření v kuchyni - použití a účinky...............1 7 7

Květiny na stole a na talíři.............................................................................1 8 4

Zvláštní strategie přípravy............................................................................191

Zvláštní formy stravovaní po d kritickým d r o b n o h led em...........195

Vysoká škola fanatismu................................................................................1 9 6

Dieta podle krevních skupin........................................................................197

Fit pro život.................................................................................................... 1 9 8

Dělená strava.................................................................................................1 9 9

Bílkovinové diety..........................................................................................201

Vegetariánství a veganství..................................................................... 2 0 2

Vegani.............................................................................................................2 0 4

Sluneční strava..............................................................................................2 0 6

Syrová strava.................................................................................................2 0 7

Instinktoterapie podle Burgera...................................................................2 0 7

Makrobiotika.................................................................................................2 0 8

Montignac, glykemický index a jim podobné...........................................2 0 9

Olejovo-bílkovinová strava podle Johanny Budwigové..........................2 1 3

Dieta Fit-for-fun.............................................................................................2 1 4

Strava a ortomolekulární medicína............................................................ 2 1 5

Potraviny pod kr itiko u...............................................................................2 2 3

Geneticky modifikovaná potrava...............................................................2 2 3

Voda, sůl a chléb...........................................................................................2 2 5

Cukr a sladkosti............................................................................................2 2 9

Potrava pro d u c h a......................................................................................2 3 2

Potrava pro lAsku........................................................................................2 3 4

Čokoláda jako afrodisiakum........................................................................2 4 5

Kouzlo muškátového oříšku........................................................................2 4 7

Jiné fo rm y stravovaní................................................................................. 2 4 8

Pití a nápoje...................................................................................................2 4 8

Plnohodnotné nápoje..................................................................................261

Nápoje v zrcadle účinků na rovnováhu zásaditosti a kyselosti.............. 2 6 2

Nápoje podle typ u.......................................................................................2 6 3

Pránická výživa aneb osvobození od hm oty............................................ 2 6 6

V yhlíd ky d o b u d o u c n o s ti......................................................................... 2 7 6

Pozitivní budoucnost výživy?......................................................................2 7 8

O AUTO RO VI.......................................................................................................2 8 3

A dresy...............................................................................................................2 8 4

Po d ě ko v á n í......................................................................................................2 8 6

K u l in á ř s k é d o z v u k y 2 8 7




Ruediger Dahlke

RUEDIGER DAHLKE


24. 7. 1951

Dr. Ruediger Dahlke je německý lékař, psychoterapeut, psychosomatik a publicista.

Narodil se ve Freisigu v Německu. Vystudoval Mnichovskou univerzitu, kde promoval v roce 1978. Kromě toho se vzdělával v oblasti přírodního lékařství a homeopatie. Od roku 1979 působil jako lékař a psychoterapeut v Mnichově a zde také spatřila světlo světa jeho literární prvotina a jedno ze stěžejních děl jeho tvorby Nemoc jako cesta , která vysvětluje, že všechny nemoci, úrazy a zdravotní potíže jsou projevem duševní stránky našeho života a naznačují nám, že je v něm třeba učinit změny, přičemž mnohdy k úlevě postačí pouze změna postoje. Knihu napsal s význačným psychologem Thorwaldem Dethlefsenem.

Dahlke – Ruediger Dahlke – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.