
sleva
Kniha:
Jak správně jíst
Autor:
Rüdiger Dahlke
Podtitul: Celostní cesta ke zdravé výživě
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » Fontána |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2007 |
Počet stran: | 264 |
Rozměr: | 218,0x155,0x30,0 mm |
Vydání: | Vyd. 1. |
Název originálu: | Richtig Essen |
Spolupracovali: | přeložila Eva Bosáková |
Hmotnost: | 0,479kg |
Jazyk: | česky |
Vazba: | Pevná bez přebalu matná |
Datum vydání: | 200705 |
Nakladatelské údaje: | Olomouc, Fontána, 2007 |
ISBN: | 80-7336-366-6 |
EAN: | 9788073363666 |
Ukázka: | » zobrazit ukázku |
Živiny znamenají víc než se jen živit, neboť výživa a požitek ze života patří úzce k sobě. Správná výživa podporuje zdraví a vede k pozitivnímu životnímu postoji. Lékař a specialista na výživu R. Dahlke ve svém stěžejním díle popisuje tři pilíře zdravé výživy: " vyváženost" tj. smysluplný poměr bílkovin, tuků a uhlohydrátů; "plnohodnotnost", tedy v přirozeném stavu ponechané potraviny bez přídavných látek a konzervačních prostředků; "vyvážená rovnováha kyselin a zásad" spolu s výživou podle typu, která odpovídá individuální bytosti a jejím specifickým potřebám. Kniha dále obsahuje praktické tipy a odkazy s pestrou paletou receptů pro zdravý a vyvážený týdenní program
Další z mnoha nepříliš zajímavých a věrohodných knih o zdravé výživě je určena široké čtenářské veřejnosti. Autor svůj přístup ke zdravé výživě a správné životosprávě opírá o tři pilíře, kterým jsou věnovány jednotlivé kapitoly - vyváženost složek potravy, plnohodnotnost potravin, rovnováha kyselin a zásad a výživa podle typu člověka. Dále v knize kritizuje různé typy diet a stravovacích systémů a potravin. Kniha je doplněna různými tabulkami, recepty a jídelníčky. Kniha o zdravé výživě a správné životosprávě.