
sleva
Kniha:
Jak se vaří u Šroubka?
Autor:
Karel Šroubek

Nakladatelství: | PASEKA |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2008 |
Počet stran: | 256 |
Rozměr: | 240x170 |
Úprava: | 239, 16, xv stran, 1 list. obrazové přílohy: ilustrace, portréty |
Vydání: | Vyd. 6., V Pasece 1. |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Jazyk: | česky |
Vazba: | pevná |
Nakladatelské údaje: | Praha, Paseka, 2008 |
EAN: | 9788071859451 |
Sbírka kuchařských receptů majitele Grandhotelu Šroubek a restaurace na Václavském náměstí s vyhlášenou kuchyní. Reprint knihy z roku 1935.
Karel Šroubek, autor této vyjímečné kuchařské knihy, se vždy řídil heslem: "Za živa v hotelu, po smrti v nebi" a pro hosta by udělal cokoli. Říkali mu "pane hoteliére" a velmi si ho vážili. Na Václavském náměstí v Praze mu patřila restaurace U Šroubků, později zakoupil celý hotel U arcivévody Štěpána. V knize Jak se vaří u Šroubka, která byla vydána poprvé již v roce 1935, čtenář objeví nejen spousty skvělých receptů, bude pozván i do kuchyně a spolu s majitelem může sledovat chování personálu k hostům. Hotel sídlící v přepychové secesní budově, byl později přejmenován na Grandhotel Evropa, název U Šroubků se však používá bezmála do dnes. (sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně střídavě upravovaných)
Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar. 1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury.
Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar. 1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury.
Jídla