načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jak se vaří u Šroubka? - Karel Šroubek

Jak se vaří u Šroubka?
-16%
sleva

Kniha: Jak se vaří u Šroubka?
Autor: Karel Šroubek

Sbírka kuchařských receptů majitele Grandhotelu Šroubek a restaurace na Václavském náměstí s vyhlášenou kuchyní. Reprint knihy z roku 1935. ... (celý popis)
Titul je skladem 1ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  249 Kč 209
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma


hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2%hodnoceni - 71.2% 90%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: PASEKA
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2008
Počet stran: 256
Rozměr: 24 cm
Úprava: 239, 16, xv stran, 1 list. obrazové přílohy: ilustrace, portréty
Vydání: Vyd. 6., V Pasece 1.
Jazyk: česky
Vazba: kniha, vázaná vazba
Datum vydání: 05.12.2008
Nakladatelské údaje: Praha, Paseka, 2008
ISBN: 9788071859451
EAN: 9788071859451
Popis / resumé

Sbírka kuchařských receptů majitele Grandhotelu Šroubek a restaurace na Václavském náměstí s vyhlášenou kuchyní. Reprint knihy z roku 1935.

Popis nakladatele

Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar.

1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury.

(sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně střídavě upravovaných)

Další popis

Karel Šroubek, autor této vyjímečné kuchařské knihy, se vždy řídil heslem: "Za živa v hotelu, po smrti v nebi" a pro hosta by udělal cokoli. Říkali mu "pane hoteliére" a velmi si ho vážili. Na Václavském náměstí v Praze mu patřila restaurace U Šroubků, později zakoupil celý hotel U arcivévody Štěpána. V knize Jak se vaří u Šroubka, která byla vydána poprvé již v roce 1935, čtenář objeví nejen spousty skvělých receptů, bude pozván i do kuchyně a spolu s majitelem může sledovat chování personálu k hostům. Hotel sídlící v přepychové secesní budově, byl později přejmenován na Grandhotel Evropa, název U Šroubků se však používá bezmála do dnes.


Předmětná hesla
Hotel Šroubek (Praha, Česko)
Jídla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist