načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jak se dělá cidre, calvados, pommeau – Helena Uhrová

Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
-16%
sleva

Kniha: Jak se dělá cidre, calvados, pommeau
Autor: Helena Uhrová

Publikace seznamuje nejen s postupy při výrobě cidru a calvadosu, ale přináší též zajímavé informace o historii výroby těchto oblíbených nápojů. Pomůže s výběrem vhodných odrůd jablek, upozorní zároveň na chyby při přípravě calvadosu. Kniha ... (celý popis)
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  269 Kč 226
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
7,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9%hodnoceni - 66.9% 73%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Víkend
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 96
Rozměr: 209 x 150 x 10 mm
Úprava: barevné ilustrace, 1 mapa, faksimile
Skupina třídění: Průmysl nápojů. Kvasný průmysl. Průmysl pochutin
Vazba: Knihy - vázané
Novinka týdne: 2016-18
Datum vydání: 28. 4. 2016
ISBN: 978-80-7433-151-0
EAN: 9788074331510
Popis / resumé

Publikace seznamuje nejen s postupy při výrobě cidru a calvadosu, ale přináší též zajímavé informace o historii výroby těchto oblíbených nápojů. Pomůže s výběrem vhodných odrůd jablek, upozorní zároveň na chyby při přípravě calvadosu. Kniha též usnadní orientaci na trhu těchto výrobků a vysvětlí údaje z jejich etiket. Seznamuje čtenáře s přísnými požadavky, které pro výrobu značkových destilátů stanovují francouzské zákony. Doplněno recepty zajímavých jídel připravovaných s použitím calvadosu. Příručka obsahuje návody na výrobu nápojů připravovaných z jablek: cidru (jablečného vína), calvadosu a pommeau (aperitiv na bázi moštu a calvadosu).

Popis nakladatele

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici.

Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu?

Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.

Předmětná hesla
calvados
cidre
pommeau
Výroba alkoholických nápojů
Kniha je zařazena v kategoriích
Helena Uhrová - další tituly autora:
Ke knize "Jak se dělá cidre, calvados, pommeau" doporučujeme také:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.