načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Jak počítat sacharidy? - Zdeněk Rušavý; Klára Picková;

Jak počítat sacharidy?
-14%
sleva

Kniha: Jak počítat sacharidy?
Autor: ; ;

Moderní technologie (inzulinová pera a inzulinové pumpy) a nová inzulinová analoga umožňují osobám s diabetem 1. typu přesně reagovat na příjem potravy (sacharidů) a fyzickou aktivitu. ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  295 Kč 254
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Maxdorf
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018-04-25
Počet stran: 108
Rozměr: 222 x 148 x 8 mm
Úprava: 107 stran : barevné ilustrace
Vazba: Paperback
ISBN: 978-80-7345-557-6
EAN: 9788073455576
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Moderní technologie (inzulinová pera a inzulinové pumpy) a nová inzulinová analoga umožňují osobám s diabetem 1. typu přesně reagovat na příjem potravy (sacharidů) a fyzickou aktivitu. Ukazuje se, že nejčastější nepřesnosti ve výpočtu dávky inzulinu jsou způsobeny špatným odhadem dávky požitých sacharidů.
K usnadnění odhadu použitých sacharidů připravil tým autorů z řad nutričních terapeutů a lékařů tuto knihu, ve které jsou jednoduchým a praktickým způsobem seřazeny skupiny potravin, které sacharidy obsahují. Nedílnou součástí každé skupiny jsou fotografie potravin se spočítanými dávkami sacharidů, doplněné o zasvěcené a praktické komentáře.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Rušavý; Klára Picková; - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Obsah

Teoretická část

Strava člověka s diabetem 1. typu

Zaostříme na sacharidy

Počítání dávky sacharidů v potravinách – základní škola diabetu

Glykemický index – vyšší škola diabetu

Sacharidová hustota

Glykemická nálož.

Přínos diet s nízkým glykemickým indexem

Co obsahuje naše strava

Co je to racionální dieta?

Zásady praktického odhadu a počítání sacharidů

Úvod

Metodika odhadování sacharidů

Konkrétní postup

Znalost sacharidů

Odhad porce

Správný výpočet

Specifické situace a stručné poznámky

Praktické rady závěrem

Skryté sacharidy v potravinách

Kde můžeme skryté sacharidy očekávat?

Závěrem

Praktická část

Zelenina a luštěniny

Ovoce

Pečivo

Mléčné výrobky

Polévky

Přílohy

Těstoviny

Rýže

Brambory

Knedlíky

Ořechy a semínka

Sladká jídla

Alkohol

Zásady bezpečné konzumace alkoholu

Hotová jídla

Různé




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist