

Kniha: Jak funguje jídlo: Co jíme, když jíme
Kniha teď bohužel není dostupná.
»hlídat dostupnost
Nakladatelství: | Esence |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2018 |
Počet stran: | 256 |
Rozměr: | 241 x 205 x 27 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | Vydání první |
Skupina třídění: | Hygiena. Lidské zdraví |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 6. 4. 2018 |
ISBN: | 978-80-7549-585-3 |
EAN: | 9788075495853 |
Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne.
Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži.
Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby.
Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití. (co jíme, když jíme)