načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Hotovky -- Nejoblíbenější české recepty - Alena Winnerová; Josef Winner

Hotovky -- Nejoblíbenější české recepty
-16%
sleva

Kniha: Hotovky
Autor: Alena Winnerová; Josef Winner
Podtitul: Nejoblíbenější české recepty

- HOTOVKY, nebo-li hotové pokrmy, jsou mezi českými gurmány stále populární. Kuchařka nabízí soubor nejklasičtějších receptů, které jsou napsány v krocích, aby byly snadno ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  299 Kč 251
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,4
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2%hodnoceni - 83.2% 100%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Fynbos
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 157
Rozměr: 240,0x170,0x17,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 0,595kg
Jazyk: česky
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Novinka týdne: 2018-40
Datum vydání: 201810
ISBN: 978-80-907332-0-6
EAN: 9788090733206
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

HOTOVKY, nebo-li hotové pokrmy, jsou mezi českými gurmány stále populární. Kuchařka nabízí soubor nejklasičtějších receptů, které jsou napsány v krocích, aby byly snadno zvládnutelné. Kuchařka HOTOVKY vám pomůže připravit si u vás doma v kuchyni skvělou svíčkovou, bůčkové závitky, knedlíky plněné uzeným masem a další českou klasiku...

Kuchařka pro ty,

kdo milují kvalitní a dobré jídlo kdo se chtějí naučit připravit oblíbené tradiční české pokrmy kdo mají rádi jednoduše napsané a srozumitelné recepty z dostupných surovin kterým se ještě nepovedla svíčková kdo chtějí mít v kuchyni po ruce seznam klasických českých hotovek kdo hledají vhodnou kuchařku do výbavy pro dceru i syna (nejoblíbenější české recepty)
Další popis

HOTOVKY nebo-li HOTOVÉ POKRMY patří bezesporu k českým klasikám. Ačkoliv jde o slangové slovo, snad všechny generace jej znají především z upoutávkových tabulí restaurací nabízejících tradiční českou kuchyni. A tyto restaurace stále dobře fungují.

Kniha nabízí soubor receptů, které se autorům v průběhu společných let osvědčily a jsou, jak se říká, vychytané. Protože mají tři malé děti a času na vaření je čím dál méně, jsou recepty velmi jednoduše napsané. A to má i další výhodu. Měli by je zvládnout i ti, kteří nikdy nevařili.

Některé recepty v této knize vycházejí z osvědčených receptur babiček autorů a tu a tam jsou lehce ozvláštněny. V některých je použito i populární chilli. Autoři kuchařky HOTOVKY ale nejsou zastánci velkých zásahů do tradic, a proto jsou recepty zejména u klasických hotovek napsané tak, aby chutnaly, jak opravdu mají – koprovka jako koprovka a svíčková jako svíčková.

Mohlo by se zdát, že si na hotovkách pochutnává spíš starší generace, ale je to zdání. Opravdu dobré již zmíněné svíčkové nelze odolat v žádném věku. Hotovky jsou stále oblíbené a není divu. Pokud se připraví z kvalitních surovin a správně, jsou zkrátka fantastické.

Autoři tvořili s láskou a je výsledkem mnohaletého ladění receptů. Všechny pokrmy byly uvařeny přímo v jejich kuchyni a ihned vyfotografovány v zahradním fotoateliéru. Každý pokrm byl naaranžován ještě teplý a přesně tak, jak by ho mohl kdokoli zvládnout připravit ve své domácí kuchyni.

Samozřejmě vyžaduje příprava hotových pokrmů určitou rutinu, ale věřte, že vynaložená trpělivost se vyplatí. Před vařením si recept přečtěte, abyste měli doma po ruce všechny potřebné ingredience. V převážné většině se ale hotovky připravují ze surovin, které jsou běžně dostupné ve vašem nejbližším obchůdku s potravinami.

Vyzdvihnout je třeba i výhodu přípravy hotových pokrmů pro děti. Většina z nich je zdravá a zeleninové omáčky se u dětí stanou brzy oblíbené. Hotovka je pokrm, který se vyznačuje tím, že lze před podáváním pouze přihřát, aniž by vyžadoval další úpravu. A právě tím se odlišuje. Dětem můžete snadno uvařit na druhý den, což je velmi praktické.

V neposlední řadě jsou hotovky ideálním řešením občerstvení pro nejrůznější společenské akce, od setkání s přáteli až po bankety a kongresy. I velcí manažeři si rádi pochutnají na lahodném gulášku, který jim může pomoct zapomenout na starosti všedních dnů.

Kuchařka HOTOVKY vám bude sloužit především jako pomocník při vaření. Najdete v ní inspiraci a srozumitelně napsané recepty v krocích.


Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Alena Winnerová; Josef Winner - další tituly autora:
Špagety -- rychlé, chutné a vyzkoušené recepty Špagety
Papouščí básničky -- Pro kluky a holčičky Papouščí básničky
Pomazánky -- rychlé, dobré a vyzkoušené recepty Pomazánky
Nátierky Nátierky
Těstoviny -- 270 vyzkoušených receptů Těstoviny
Cestoviny -- 270 vyskúšaných receptov Cestoviny
Recepty do stovky pro 4 osoby Recepty do stovky pro 4 osoby
 
Ke knize "Hotovky -- Nejoblíbenější české recepty" doporučujeme také:
Vaříme pro kojence a batolata -- 222 nejlepších receptů české kuchyně Vaříme pro kojence a batolata
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

4

Obsah

Vepřové výpečky s knedlíkem a se zelím ...........................................10

Moravský vrabec se špenátem a knedlíkem .....................................12

Vepřový bůček na černém pivu ...........................................................14

Bůčkový závitek plněný slaninou a zelím ...........................................16

Tradiční vepřové koleno .......................................................................18

Vepřové koleno se zelím na bílém víně ..............................................20

Vepřová plec na kmíně se žampiony ..................................................22

Zbojnická pečínka .................................................................................24

Vepřové maso v mrkvi ..........................................................................26

Vepřové v kapustě ................................................................................28

Vepřová kýta s dýňovou omáčkou ......................................................30

Vepřová kýta na houbách ....................................................................32

Vepřová pečeně s křenovou omáčkou ...............................................34

Vepřová plec s bratislavskou omáčkou ..............................................36

Vepřové s hamburskou omáčkou .......................................................38

Vepřový guláš s paprikou .....................................................................40

Segedínský guláš ...................................................................................42

Chalupářský guláš s kmínem a majoránkou .....................................44

Zapečená vepřová krkovice s brambory podle babičky Zdenky .....46 Hovězí na česneku ................................................................................48

Pečená hovězí roštěná s pepřovou omáčkou ...................................50

Mexický guláš ........................................................................................52

Hovězí závitky se špenátem .................................................................54

Španělský ptáček ..................................................................................56

Hovězí kližka na zelenině .....................................................................58

Hovězí kližka na červeném víně ..........................................................60

Svíčková na smetaně ...........................................................................62

Štěpánská hovězí pečeně.....................................................................64

Cikánská hovězí pečeně .......................................................................66

Znojemská hovězí pečeně ...................................................................68

Hovězí s koprovou omáčkou ...............................................................70

Hovězí v rajské omáčce ........................................................................72

Hovězí s frankfurtskou omáčkou ........................................................74

Klasický hovězí guláš ............................................................................76

Telecí ragú s nakládanými lesními houbami .....................................78

Jehněčí medailonky na majoránce ......................................................80

Jehněčí kýta na česneku .......................................................................82

Králík na smetaně .................................................................................84

Králík na zelenině .................................................................................86

Srnčí roláda z hájenky ..........................................................................88

Srnčí kýta na víně ..................................................................................90

Daňčí ragú s liškami ..............................................................................92

Kančí se šípkovou omáčkou ...............................................................94

Špízy se zeleninou .................................................................................96


5

Pečené krůtí stehno ..............................................................................98

Pečené citronové kuřátko s bylinkami .............................................100

Kuřecí kapsa se sušenými rajčaty .....................................................102

Špecle s drůbežím masem a žampiony ............................................104

Kuře na paprice ...................................................................................106

Pečená kachna ....................................................................................108

Svatomartinská husa .........................................................................110

Čevabčiči ..............................................................................................112

Paprikový lusk s rajskou omáčkou ....................................................114

Mleté maso v zelném listu .................................................................116

Zelné závitky s rýží ..............................................................................118

Domácí sekaná s vejcem ....................................................................120

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem ...............................122

Uzené maso s bramborovým knedlíkem a se zelím .......................124

Moravské halušky se zelím a uzeným ..............................................126

Čočka na kyselo s uzeným masem a okurkou ................................128

Bramborák se slaninou a lesními houbami .....................................130

Šunkofleky ...........................................................................................132

Francouzské brambory ......................................................................134

Hrachová kaše s klobásou .................................................................136

Buřty na pivu .......................................................................................138

Zeleninové lečo ..................................................................................140

Fazolky na smetaně ............................................................................142

Luštěninový guláš ...............................................................................144

Švestkové knedlíky ..............................................................................146

Šišky s mákem .....................................................................................148

Dukátové buchtičky ............................................................................150

Přílohy k hotovkám ........................................................................152

Houskový knedlík ................................................................................152

Špekový knedlík...................................................................................152

Karlovarský knedlík .............................................................................154

Chlupatý knedlík .................................................................................154

Bramborový knedlík ...........................................................................154

Bramborové noky ..............................................................................155

Bramborové dolfy ..............................................................................155

Bramboráčky ......................................................................................156

Vařené brambory ...............................................................................156

Šťouchané brambory .........................................................................156

Bramborová kaše ...............................................................................157

Gratinované brambory ......................................................................157

Dušená rýže ........................................................................................157

Těstoviny .............................................................................................157

Vepřové výpečky s knedlíkem a se zelím ...........................................10

Moravský vrabec se špenátem a knedlíkem .....................................12

Vepřový bůček na černém pivu ...........................................................14

Bůčkový závitek plněný slaninou a zelím ...........................................16

Tradiční vepřové koleno .......................................................................18

Vepřové koleno se zelím na bílém víně ..............................................20

Vepřová plec na kmíně se žampiony ..................................................22

Zbojnická pečínka .................................................................................24

Vepřové maso v mrkvi ..........................................................................26

Vepřové v kapustě ................................................................................28

Vepřová kýta s dýňovou omáčkou ......................................................30

Vepřová kýta na houbách ....................................................................32

Vepřová pečeně s křenovou omáčkou ...............................................34

Vepřová plec s bratislavskou omáčkou ..............................................36

Vepřové s hamburskou omáčkou .......................................................38

Vepřový guláš s paprikou .....................................................................40

Segedínský guláš ...................................................................................42

Chalupářský guláš s kmínem a majoránkou .....................................44

Zapečená vepřová krkovice s brambory podle babičky Zdenky .....46

Hovězí na česneku ................................................................................48

Pečená hovězí roštěná s pepřovou omáčkou ...................................50

Mexický guláš ........................................................................................52

Hovězí závitky se špenátem .................................................................54

Španělský ptáček ..................................................................................56

Hovězí kližka na zelenině .....................................................................58

Hovězí kližka na červeném víně ..........................................................60

Svíčková na smetaně ...........................................................................62

Štěpánská hovězí pečeně.....................................................................64

Cikánská hovězí pečeně .......................................................................66

Znojemská hovězí pečeně ...................................................................68

Hovězí s koprovou omáčkou ...............................................................70

Hovězí v rajské omáčce ........................................................................72

Hovězí s frankfurtskou omáčkou ........................................................74

Klasický hovězí guláš ............................................................................76

Telecí ragú s nakládanými lesními houbami .....................................78

Jehněčí medailonky na majoránce ......................................................80

Jehněčí kýta na česneku .......................................................................82

Králík na smetaně .................................................................................84

Králík na zelenině .................................................................................86

Srnčí roláda z hájenky ..........................................................................88

Srnčí kýta na víně ..................................................................................90

Daňčí ragú s liškami ..............................................................................92

Kančí se šípkovou omáčkou ...............................................................94

Špízy se zeleninou .................................................................................96


16

Bůčkový závitek plněný slaninou a zelím Suroviny:  500 g vepřového bůčku  4 plátky slaniny  200 g kysaného zelí  1 cibule  3 bobkové listy Postup: 1. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Maso nakrájíme na stejně silné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme

a na každý dáme plátek slaniny. 3. Kysané zelí vymačkáme, okořeníme kmínem a rovnoměrně rozprostřeme

na slaninu. 4. Z jednotlivých plátků vytvoříme závitky, okraje zahneme nahoru

a zpevníme párátkem. 5. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Závitky dáme do ohnivzdorné

nádoby, přidáme cibuli, bobkové listy, sádlo a vývar. Pečeme dozlatova

(cca 50–70 minut). Závitky v polovině pečení otočíme.

Podáváme s máslovými brambory. pro 4 osoby

 1 lžička celého kmínu

 1 lžíce sádla

 100 ml vývaru

 sůl

 pepř

Náš tip:

Pokud máte rádi ostré, můžete zelí v závitku posypat

nasekanou chilli papričkou.


17


19


27


39


149


EDICE

V roce 2018 vydalo jako 1. publikaci Nakladatelství FYNBOS s.r.o.

edice foodmix.cz

Sídlo společnosti a ateliér: Dubné 168, 373 84 Dubné

Redakce nakladatelství: Husova 500/66, 370 05 České Budějovice

www.fynbos.cz

Fotografie a food styling: © Alena Winnerová

Příprava pokrmů a recepty: Josef Winner

Tisk: EUROPRINT a.s., Praha

Ilustrativní fotografie: Adobe Stock

Všechna práva vyhrazena. Žádná část této knihy nesmí být reprodukována

elektronickým, optickým, audio, mechanickým či jiným způsobem

bez písemného souhlasu vydavatele.

ISBN 978-80-907332-0-6 HOTOVKY NEJOBLÍBENĚJŠÍ ČESKÉ RECEPTY Alena Winnerová & Josef Winner



       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist