načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Guláše a jejich příbuzní – Alexandr Žurman

Guláše a jejich příbuzní
-16%
sleva

Kniha: Guláše a jejich příbuzní
Autor: Alexandr Žurman

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš. Najde se pravidelně na jídelníčku bezmála ... (celý popis)
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  159 Kč 134
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
4,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Arista Books
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017
Počet stran: 136
Rozměr: 215,0x150,0x8,0 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Třetí vydání
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Hmotnost: 0,208kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Datum vydání: 201710
ISBN: 978-80-87867-28-0
EAN: 9788087867280
Popis

Jestliže by se kdy konala veřejná anketa o nejpopulárnější pokrm, pak by u nás nepochybně vyhrály tři: mimo klasické knedlovepřozelo a svíčkovou by se do této bezkonkurenční trojice dostal i guláš. Najde se pravidelně na jídelníčku bezmála každé restaurace a nejen té lidové. Je oblíbenou a častou krmí i v domácích kuchyních, ovšem zhusta jen v několika málo variacích. Gulášů přitom existuje mnohem více a to ze všech možných surovin, nejen z klasického hovězího či vepřového. Alexandr Žurman (1947-2010) byl kromě své nakladatelské profese co se týče gulášů odborníkem na slovo vzatým a uznávaným. Do této kuchařské knížky, považované dnes již za klasickou příručku svého druhu, zařadil celkem 182 receptů. Ty uspořádal do dvanácti skupin - jednak podle země původu počínaje populárním gulášem po česku, jednak podle základní suroviny, tj. masa či jiného základu. Převládají guláše z hovězího a vepřového, doplňují je recepty ze skopového, drůbežího a rybího masa, ze zvěřiny, vnitřností, mletého masa a uzeného (včetně oblíbeného bramborového či buřtového guláše), z více druhů mas a nakonec několik tipů na guláše bezmasé. Soubor receptů doprovází kapitola o přílohách, přísadách a koření a řada cenných praktických rad "jak na to" a "co dělat když". Protože guláš, to není jen tak, jestliže si chceme opravdu pošmáknout, nicméně s pomocí této knížky je úspěch zaručen. (1+181 receptů)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Alexandr Žurman - další tituly autora:
Polévky Polévky
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.