

sleva
Kniha:
Fresh kuchyně
Autor:
Zdeněk Pohlreich
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » Sevruga |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2018 |
Počet stran: | 222 |
Rozměr: | 260 x 211 x 26 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | Vydání první |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Novinka týdne: | 2018-43 |
Datum vydání: | 25. 10. 2018 |
ISBN: | 978-80-906893-4-3 |
EAN: | 9788090689343 |
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti.
Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů.
Sekce snídaně - batátové vafle se svatojánskými ořechy, karamelizovaný jogurt s lesním ovocem, celozrný sendvič s avokádem a ančovičkou nebo quinoa s ovocem a medem. Kapitola nápoje přináší například angreštovou limonádu s citrónovou trávou, brusinkovou syrovátku s jogurtovou pěnou, melounový drink s limetkou a několik receptů na různé smoothie. Mezi malými jídly najdeme šalotkový tarte tatin, grilované houby s česnekovou omáčkou, pěnu z kozího sýra s rajčatovou omáčkou, pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou nebo plněnou pečenou cibuli s flank steakem.
V královské kategorii polévek najdeme tentokrát chřestovou polévku s hlívou ústřičnou, jarní minestrone, studenou okurkovou polévku s burratou, květákovou s lískovými ořechy nebo polévku z bílé cibule s krevetami. Mezi saláty se můžeme dát inspirovat recepty na salát z bulguru s mozzarellou, chřestový salát s houbami a pecorinem, cizrnový salát s fetou, salát z černého kořene s králičím hřbetem, čekankový salát s jablky a uzeným pstruhem, ostrý mangový salát s krevetami nebo salát z fíků a hrušek s pečeným jelením hřbetem. Hlavní jídla zastupují například dýňové suflé s bramborovými nočky, polentová placka s jarním salátem a burratou, kachní prsa s kukuřičnou kaší, iberico kotleta s teplým cizrnovým salátem, hovězí žebra s okurkovým salátem s pomeranči, dančí hřbet s portskou omáčkou a kořeněnou mrkví, síh v kořeněné krustě s křenovými bramborami, pražma na páře s mátovou omáčkou a kuskusem či cuketové lasagne s krevetami.
A opět uzavíráme sekcí dezerty, ve které můžeme připravit třeba hruškovou polévku s černým bezem, kefírovou bublaninu s rybízem nebo zmrzlinu ze zeleného čaje.
U každého receptu je uvedeno, jak dlouho trvá příprava a kolik kcal připadá na jednu porci.
Publikace je doplněna barevnými fotografiemi připravených pokrmů.
Naučná literatura > Jídla, kuchyně a kuchařství > Jídla
Naučná literatura > Třídění dle formy > Recepty > Kuchařské recepty
Levné knihy – slevy a akce
Katalog vybraných autorů > P > Pohlreich – Zdeněk Pohlreich
Katalog nakladatelství > S > Sevruga
Vybrané knižní novinky

ZDENĚK POHLREICH
10. 4. 1957
Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.
Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.
Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací