načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Fresh kuchyně – Zdeněk Pohlreich

Fresh kuchyně
-81%
sleva

Kniha: Fresh kuchyně
Autor: Zdeněk Pohlreich

Volné pokračování úspěšné kuchařky Lehká kuchyně od našeho populárního kuchaře Zdeňka Polreicha, která vybízela k nenásilné změně životního stylu na zdravější variantu.
Titul je na partnerském skladu >50ks - doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  459 Kč 88
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
2,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 74Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4%hodnoceni - 81.4% 97%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Sevruga
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2018
Počet stran: 222
Rozměr: 260 x 211 x 26 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: Vydání první
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Knihy - vázané
Novinka týdne: 2018-43
Datum vydání: 25. 10. 2018
ISBN: 978-80-906893-4-3
EAN: 9788090689343
Literární ceny
Kniha byla nominována na literární cenu "Cena Český Bestseller – 2018 – Kuchařky".
Více informací o prestižních literárních oceněních lze nalézt na stránce » literární ceny.
Popis

Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti.

Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů.

Sekce snídaně - batátové vafle se svatojánskými ořechy, karamelizovaný jogurt s lesním ovocem, celozrný sendvič s avokádem a ančovičkou nebo quinoa s ovocem a medem. Kapitola nápoje přináší například angreštovou limonádu s citrónovou trávou, brusinkovou syrovátku s jogurtovou pěnou, melounový drink s limetkou a několik receptů na různé smoothie. Mezi malými jídly najdeme šalotkový tarte tatin, grilované houby s česnekovou omáčkou, pěnu z kozího sýra s rajčatovou omáčkou, pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou nebo plněnou pečenou cibuli s flank steakem.

V královské kategorii polévek najdeme tentokrát chřestovou polévku s hlívou ústřičnou, jarní minestrone, studenou okurkovou polévku s burratou, květákovou s lískovými ořechy nebo polévku z bílé cibule s krevetami. Mezi saláty se můžeme dát inspirovat recepty na salát z bulguru s mozzarellou, chřestový salát s houbami a pecorinem, cizrnový salát s fetou, salát z černého kořene s králičím hřbetem, čekankový salát s jablky a uzeným pstruhem, ostrý mangový salát s krevetami nebo salát z fíků a hrušek s pečeným jelením hřbetem. Hlavní jídla zastupují například dýňové suflé s bramborovými nočky, polentová placka s jarním salátem a burratou, kachní prsa s kukuřičnou kaší, iberico kotleta s teplým cizrnovým salátem, hovězí žebra s okurkovým salátem s pomeranči, dančí hřbet s portskou omáčkou a kořeněnou mrkví, síh v kořeněné krustě s křenovými bramborami, pražma na páře s mátovou omáčkou a kuskusem či cuketové lasagne s krevetami.

A opět uzavíráme sekcí dezerty, ve které můžeme připravit třeba hruškovou polévku s černým bezem, kefírovou bublaninu s rybízem nebo zmrzlinu ze zeleného čaje.

U každého receptu je uvedeno, jak dlouho trvá příprava a kolik kcal připadá na jednu porci.

Publikace je doplněna barevnými fotografiemi připravených pokrmů.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Zdeněk Pohlreich - další tituly autora:
Grilování - 140 moderních grilovacích receptů Grilování
Moje domácí kuchyně Moje domácí kuchyně
Lehká kuchyně Lehká kuchyně
Kulinárium Kulinárium
Taková normální kuchařka Taková normální kuchařka
Super jednoduše Super jednoduše
 
Ke knize "Fresh kuchyně" doporučujeme také:
Kuře - Jednoduše & dokonale Kuře - Jednoduše & dokonale
Zelenina a luštěniny - Jednoduše & dokonale Zelenina a luštěniny
Železnice v srdci Evropy Železnice v srdci Evropy
Český ráj Český ráj
Cukrfree -- „Více než 70 lahodných cukrfree receptů, které mi pomohly zbavit se závislosti na cukru jednou provždy!“ Cukrfree
Nejlepší víkend Nejlepší víkend
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




Zdeněk Pohlreich

ZDENĚK POHLREICH


10. 4. 1957

Zdeněk Pohlreich je český šéfkuchař, gastronom, moderátor a publicista.

Vystudoval učební obor kuchař a po škole působil v pražském hotelu Stop. V roce 1989 emigroval do Holandska a následně do Austrálie, kde pracoval v Adelaide v restauraci La Guillotine jako sous-chef a později jako šéfkuchař. Po návratu z emigrace působil v Praze v hotelech Renaissance, Villa Voyta nebo Marriot. Dnes vede vlastní úspěšné restaurace - Café Imperial zaměřenou na českou tradiční kuchyni a pohostinství, italskou Divinis a na japonskou kuchyni orientovanou Yamato. Během své bohaté kariéry absolovoval řadu mezinárodních kulinářských školení, mezi jinými i cukrářský kurz a kurz čínské a thajské kuchyně. Za své umění rovněž získal několik ocenění.

Pohlreich – Zdeněk Pohlreich – více informací





       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.