načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Fotokuchařka Josefa Drábka -- Vaříme i očima - Josef Drábek

Fotokuchařka Josefa Drábka -- Vaříme i očima

Elektronická kniha: Fotokuchařka Josefa Drábka
Autor: Josef Drábek
Podnázev: Vaříme i očima

Kniha receptů mladého amatérského kuchaře a úspěšného blogera, popsaných a podrobně zobrazených na fotografiích, seřazených od nejjednodušších po pokročilé a zdatné. Saláty, ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  297
+
-
9,9
bo za nákup

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
elektronická forma tištěná forma

hodnoceni - 33.8%hodnoceni - 33.8%hodnoceni - 33.8%hodnoceni - 33.8%hodnoceni - 33.8% 20%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Grada
Dostupné formáty
ke stažení:
EPUB, MOBI, PDF
Zabezpečení proti tisku a kopírování: ano
Médium: e-book
Rok vydání: 2014
Počet stran: 199
Rozměr: 25 cm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
Nakladatelské údaje: Praha, Grada, 2014
ISBN: 978-80-247-5243-3
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha receptů mladého amatérského kuchaře a úspěšného blogera, popsaných a podrobně zobrazených na fotografiích, seřazených od nejjednodušších po pokročilé a zdatné. Saláty, hlavní chody, dezerty, chuťovky.

Popis nakladatele

Podle této kuchařky připravíte chutná a rozmanitá jídla velice snadno. Celkem 82 receptů je tu seřazeno přehledně podle kategorií - nejjednodušší, jednoduché, složitější, pro pokročilé a pro zdatné. Každá fáze přípravy je nejen popsána, ale také zobrazena krůček po krůčku. Odpadají tak veškeré pochybnosti, zda postupujete správně. (vaříme i očima)

Předmětná hesla
Zařazeno v kategoriích
Josef Drábek - další tituly autora:
Fotokuchařka Josefa Drábka -- Vaříme i očima Fotokuchařka Josefa Drábka
Pomůcka k introspekci Pomůcka k introspekci
Magický deník Bardonova žáka Magický deník Bardonova žáka
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Vaříme i očimaVaříme i

FOTO

KUCHAŘKA

Josefa Drábka


Vaříme i očima

kucharka.indb 2 9/25/14 6:32 AM


Vaříme i očima

Josefa Drábka

FOTO

KUCHAŘKA

GRADA PUBLISHING


Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy

Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být

reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

písemného souhlasu nakladatele. Neoprávněné užití této knihy bude trestně stíháno. Josef Drábek Fotokuchařka Josefa Drábka Vaříme i očima Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, Praha 7 obchod@grada.cz, www.grada.cz tel.: +420 234 264 401, fax: +420 234 264 400 jako svou 5668. publikaci Odpovědná redaktorka Danuše Martinová Grafická úprava a sazba Q point Fotografie na obálce a v knize Josef Drábek Počet stran 200 První vydání, Praha 2014 Vytiskly Tiskárny Havlíčkův Brod, a.s. © Grada Publishing, a.s., 2014 Cover Design © Q point, 2014 Názvy produktů, firem apod. použité v knize mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků. 978-80-247-5243-3 (tištěná verze) 978-80-247-9454-9 (elektronická verze ve formátu pdf ) 978-80-247-9455-6 (elektronická verze ve formátu ePUB)

Tuto kuchařku věnuji své babičce, která mě naučila vařit

a díky níž jsem zdědil lásku k jídlu a vaření jako takovému.


OBSAH

NEJJEDNODUŠŠÍ

Meloun se šunkou ______________________________________________ 8

Zmrzlina z manga ______________________________________________ 9

Zapečené vejce se špenátem ______________________________________ 10

Pečený ovocný salát ____________________________________________ 12

Grilovaná makrela se sušenými rajčaty ______________________________ 13

Ředkvičková pomazánka ________________________________________ 14

Rybičková pomazánka __________________________________________ 16

Grilované marinované papriky s česnekem a švarcvaldskou šunkou ________ 18

JEDNODUCHÉ

Salát z červené řepy ____________________________________________ 20

Panna cotta __________________________________________________ 22

Libanonský chléb s lososem ______________________________________ 24

Jablečné pokušení _____________________________________________ 26

Banánové sušenky _____________________________________________ 28

Caesar salát __________________________________________________ 30

Jahodovo-rebarborový pohár _____________________________________ 32

Kávová pěna _________________________________________________ 34

Salát s pečenými křidélky a rajčaty _________________________________ 36

Domácí rybí prsty _____________________________________________ 39

Těstoviny s chřestem ___________________________________________ 40

Zapečené žampiony ____________________________________________ 42

Makový závin s višněmi _________________________________________ 44

Pečená cibule plněná sušenými rajčaty ______________________________ 46

Buřty na pivě _________________________________________________ 48

Kuře s čili a řapíkatým celerem v rajčatové omáčce ____________________ 50

Houbový quiche ______________________________________________ 52

Litý ovocný koláč _____________________________________________ 54

Hermelínová chuťovka _________________________________________ 56

Domácí čokoláda _____________________________________________ 58

Čokoládové pokušení __________________________________________ 60

kucharka.indb 5 9/25/14 6:32 AM


Ratatouille ___________________________________________________ 62

Salát s blanšírovanou cuketou ____________________________________ 65

Velikonoční beránek ___________________________________________ 66

SLOŽITĚJŠÍ

Chřest s holandskou omáčkou ____________________________________ 68

Masové kuličky _______________________________________________ 70

Pečené kuře s babiččinou nádivkou ________________________________ 72

Salát s lososem ________________________________________________ 74

Slaný koláč s houbami a vejcem ___________________________________ 76

Těstoviny s kuřecím masem, houbami a špenátem _____________________ 78

Zapečený fenykl s kozím sýrem a medem ___________________________ 80

Pomerančový koláč ____________________________________________ 82

Brownies s malinovým coulis _____________________________________ 84

Cuketové placičky _____________________________________________ 86

Kuřecí hamburger s domácí tatarkou _______________________________ 88

Cheesecake __________________________________________________ 90

Jahodová roláda _______________________________________________ 94

Čokoládový fondant ___________________________________________ 96

Játrová paštika ________________________________________________ 98

Krevety se špenátovým salátem a česnekovým dipem __________________ 100

Kuřecí kapsa s česnekovou kaší  __________________________________ 102

Rebarborový koláč s tvarohem ___________________________________ 104

Rizoto s krevetami ____________________________________________ 106

Salát s roštěncem a ztraceným vejcem _____________________________ 108

Vaječný koňak _______________________________________________ 110

Zapečené papriky s mletým masem _______________________________ 112

PRO POKROČILÉ

Linecké cukroví ______________________________________________ 114

Míša dort ___________________________________________________ 116

Steak s parmazánovými bramborami a smaženou cuketou ______________ 120

Tiramisu ___________________________________________________ 122

Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami _____________________________ 124

Černé (opilé) duše ____________________________________________ 126

kucharka.indb 6 9/25/14 6:32 AM


Čokoládová trubička s ovocem __________________________________ 128

Francouzská cibulačka _________________________________________ 132

Hovězí guláš ________________________________________________ 134

Kuře jako kohout na víně ______________________________________ 136

Losos s kaštanovou omáčkou ____________________________________ 138

Ukrajinský boršč _____________________________________________ 140

Pracnové rohlíčky s ořechovým krémem ___________________________ 142

Nebeské ořechové ____________________________________________ 144

Masopustní koblížky __________________________________________ 148

Dvojctihodné koláčky _________________________________________ 152

PRO ZDATNÉ

Kachna s bramborovými šiškami a zelím ___________________________ 156

Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a zelím __________________ 158

Pečený králík na slanině s domácím knedlíkem a zelím ________________ 162

Žloutkové věnečky s (ne)pudinkovým krémem ______________________ 164

Dort Červený samet (Red velvet cake) _____________________________ 168

Francouzské makronky ________________________________________ 172

Makové buchty  ______________________________________________ 174

Vietnamská polévka Pho _______________________________________ 180

Munový dort s malinami _____________________________________ 182

Lasagne ____________________________________________________ 186

Boeuf Bourguignon ___________________________________________ 190

Svíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem ________________________ 194

kucharka.indb 7 9/25/14 6:32 AM


| NEJJEDNODUŠŠÍ8

Meloun

se šunkou

2 porce

SUROVINY

1/2 žlutého melounu

(můžete použít i čerstvé fíky)

200 g kvalitní šunky, nejlépe

italské

pár kapek medu

3

Každý měsíček zvlášť obalíme šunkou a pokapeme medem.

2

Nakrájíme na měsíčky, odřízneme slupku.

1

Meloun rozřízneme a vydlabeme semínka.

TIP: Takto upravený předkrm je dobré podávat v pokojové teplotě. Lépe se tak rozvinou

vůně melounu i šunky.

kucharka.indb 8 9/25/14 6:32 AM


9

Zmrzlina z manga

na 6 nanuků

SUROVINY

1 velké zralé mango

šťáva z 1 pomeranče

3 lžíce bílého jogurtu

hrstka máty

pár kapek citronové šťávy

cukr podle chuti

3

Vložíme do mixéru spolu se všemi

ostatními surovinami a důkladně

rozmixujeme.

2

Mango nakrájíme na kousky.

1

Připravíme si čerstvé ovoce a můžeme začít.

4

Směs nalijeme do formiček na nanuky

a dáme zamrazit. V mrazáku necháme

nejlépe do druhého dne.

kucharka.indb 9 9/25/14 6:32 AM


| NEJJEDNODUŠŠÍ10 Zapečené vejce se špenátem 3 porce SUROVINY 6 vajec 1 balení čerstvého listového špenátu parmazán muškátový oříšek sůl, pepř

3

Osolíme, opepříme, přidáme špetku

muškátového oříšku.2

Špenát spaříme vařicí vodou z konvice.

Necháme lehce vychladnout a pak důkladně

vymačkáme přebytečnou vodu.

1

Připravíme si všechny suroviny, silikonové

formičky na muny a čtverce nastříhaného

pečicího papíru.

kucharka.indb 10 9/25/14 6:32 AM


NEJJEDNODUŠŠÍ | 11

TIP: Tyto netradiční muny jsou výborné s rozpečenou bagetu, potřenou směsí vymačkaného česneku

a olivového oleje.

6

Vršek pečicího papíru lehce pomačkáme, všechny formy vložíme pro lepší stabilitu do zapékací

mísy nebo na plech a pečeme 20 až 25 minut.

4

Každou formu vyložíme pečicím papírem,

na dno dáme trošku špenátu, rozklepneme

vejce, ještě jednou posolíme a znovu

přidáme špenát. Můžeme si už předehřát

troubu na 170 stupňů.

5

Navrch sypeme nastrouhaným/

rozdrobeným parmazánem.

kucharka.indb 11 9/25/14 6:32 AM


| NEJJEDNODUŠŠÍ12 Pečený ovocný salát 2 porce SUROVINY 1/2 pomela 1 pomeranč 1 hruška 1 jablko 1 mango 6 nakládaných nebo kandovaných třešní 4 plátky citronu 1 zakysaná smetana (250 g) vlašské ořechy, rozinky, skořice celá, hřebíček

3

Poklademe citronem, skořicí, hřebíčkem

a zasypeme ořechy. Pečeme cca 40 minut

v troubě nastavené na 150 stupňů.

2

Všechno ho nakrájíme na kostky a vložíme

do zapékací misky.

1

Připravíme si ovoce. Oloupeme,

oškrábeme.

kucharka.indb 12 9/25/14 6:32 AM


13NEJJEDNODUŠŠÍ |

Grilovaná makrela se sušenými rajčaty 2 porce

SUROVINY

3 lžíce olivového oleje 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy špetka čili sůl, čerstvě mletý pepř 2 makrely – 4 lety 4 až 6 cherry rajčat 50 g rukoly 20 g petrželové nati 4 sušená rajčata nakrájená na proužky 2 lžíce octa balsamico

2

Makrely nařízneme (ne tak hluboko, jako se

to povedlo mně) a na 10 minut vložíme do

marinády. Mezitím si na talíře naaranžujeme

rukolu a petržel; můžeme přidat i pár cherry

rajčátek rozkrájených na čtvrtky.

3

Makrely opékáme na rozpálené pánvi

dvě až tři minuty z každé strany. Podle

velikosti ryb. Přendáme na talíř, přidáme

nakrájená sušená rajčata. Na pánev vlijeme

zbylou marinádu, přidáme balsamicový

ocet a necháme 30 vteřin povařit. Horkým

dresinkem pokapeme rybu s rukolou.

1

Připravíme si marinádu: Do olivového oleje

přidáme čili, citronovou šťávu, sůl a pepř.

kucharka.indb 13 9/25/14 6:32 AM


| NEJJEDNODUŠŠÍ14 Ředkvičková pomazánka 4 porce SUROVINY 2 svazky ředkviček 250 g tučného tvarohu 1 jarní cibulka 1 nakládaná okurka olivový olej / na zakápnutí hrst nasekané pažitky sůl, pepř

3

Do ředkviček přidáme tvaroh.

2

Nastrouháme na jemném struhadle. Jemně

vymačkáme přebytečnou šťávu, kterou

můžeme vypít.

1

Ředkvičky opláchneme, odřízneme kořínky

a nať.

kucharka.indb 14 9/25/14 6:32 AM


NEJJEDNODUŠŠÍ | 15

TIP: Nejlépe si pomazánku vychutnáte s hrnkem studeného domácího mléka.

6

Přidáme najemno nastrouhanou okurku.

Kdo by chtěl pomazánku ostřejší, je dobré

nastrouhat i jeden stroužek česneku.

7

Pomazánku mažeme nejlépe na čerstvý

chléb a sypeme nasekanou pažitkou.

5

Nasekáme jarní cibulku, navršíme ji na

tvaroh a zakápneme kvalitním olivovým

olejem. Vše důkladně promícháme.

4

Důkladně osolíme a opepříme.

kucharka.indb 15 9/25/14 6:33 AM

+


| NEJJEDNODUŠŠÍ16

Rybičková

pomazánka

na 3 bagety

SUROVINY

Na pomazánku:

sardinky v olivovém oleji

1 Lučina

2 lžičky citronové šťávy

sůl

1 jarní cibulka

nakládaná okurka

Na dohotovení bagety:

1 žlutá paprika

3 cherry rajčata

3 ředkvičky

rukola

červená cibule

sůl (nejlépe hrubozrnná)

olivový olej

1

Připravíme si všechny potřebné suroviny.

kucharka.indb 16 9/25/14 6:33 AM


NEJJEDNODUŠŠÍ | 17

5

Bagetu rozkrojíme a mažeme pomazánkou. Dále už jen pokrájíme zeleninu,

kterou na ni navrstvíme. Na závěr pokapeme olivovým olejem a osolíme.

4

Přidáme najemno pokrájenou cibulku

a okurku, kterou nastrouháme na jemném

struhadle.

3

Spolu s Lučinou, citronovou šťávou a solí

rozmixujeme ponorným mixérem.

2

Olej ze sardinek slijeme.

kucharka.indb 17 9/25/14 6:33 AM


| NEJJEDNODUŠŠÍ18 Grilované marinované papriky s česnekem a švarcvaldskou šunkou 2 porce SUROVINY 2 červené papriky, 2 žluté a 1 zelená 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce limetkové šťávy 3 stroužky česneku pokrájené na plátky (podle chuti může být víc) 1 lžíce nasekaných rozmarýnových lístků 1 lžíce okapaných solených kaparů plátky opečené bagety příloha: 8 plátků švarcvaldské šunky, nebo i parmské

2

Do velké mísy nalijeme olej, přihodíme

česnek, kapary, rozmarýn a vlijeme

limetkovou šťávu.

1

Papriky nakrájíme na proužky široké 1 cm.

kucharka.indb 18 9/25/14 6:33 AM


NEJJEDNODUŠŠÍ | 19

s

ůl, pepř

TIP: Podáváme se šunkou a bagetkami

5

Necháme okapat v cedníku nad talířkem.

Marinádu si schováme na závěrečné polití

každé porce.

6

Na hodně rozpálené pánvi směs opékáme

15 minut. Občas promícháme, přidáme sůl

a pepř.

4

Necháme v marinádě cca 1 hodinu s tím,

že každých 20 minut vše promícháme.3

Přidáme papriky a obalíme v marinádě.

kucharka.indb 19 9/25/14 6:33 AM


| JEDNODUCHÉ20

Salát z červené řepy

1 porce

SUROVINY

80 g ledového salátu

10 g červené cibule

100 g cherry rajčátek

100 g červené řepy

1 vejce

5 g olivového oleje – a trochu

na pražení semínek

ocet na přípravu řepy

5 g hořčice

15 g slunečnicových semínek

balsamikový ocet, sůl, pepř

4

Měla by vypadat zhruba

takto. 5

Rajčata nakrájíme

na měsíčky.

3

Na pánvi rozehřejeme

olivový olej a opražíme

na něm slunečnicová

semínka do hněda.

2

Řepu omyjeme a vaříme

s octem doměkka asi

hodinu. Současně dáme

vařit vejce, které uvaříme

natvrdo.

1

Všechny suroviny si

připravíme a můžeme

začít.

kucharka.indb 20 9/25/14 6:33 AM




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist