

sleva
Kniha:
Filozofie jídla
Autor:
Irena Šímová

Nakladatelství: | » Nava |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2013 |
Počet stran: | 132 |
Rozměr: | 205 x 205 x 12 mm |
Úprava: | barevné ilustrace |
Vydání: | Vyd. 1. |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | Knihy - vázané |
Datum vydání: | 1. 10. 2013 |
Nakladatelské údaje: | Plzeň, Nava, 2013 |
ISBN: | 978-80-7211-448-1 |
EAN: | 9788072114481 |
Filozofické vysvětlení autorky, proč je pro člověka přirozené přijímat pouze nemasitou stravu. Jednoduché a rychlé recepty na přípravu vegetariánských jídel. V rozsáhlejším úvodu autorka vysvětluje, jak a proč se členové její rodiny stali vegetariány. Zda přijde doba, kdy přestane být normální a běžnou součástí života zabíjení zvířat pro potravu. Nabízí předpisy na přípravu snadných a rychlých vegetariánských hlavních jídel, příloh, polévek, salátů a pomazánek i moučníků.
Autorka v knize nabízí filozofické vysvětlení, proč je pro člověka přirozenou cestou přijímat pouze nemasitou stravu, a zároveň i recepty sedmi desítek osvědčených vegetariánských jídel, která sama již mnoho let vaří. Své názory Irena Šímová čtenářům pouze nabízí. Zda je přijmou, nebo odmítnou, si musí rozhodnout sami.