

sleva
Kniha:
Farská kuchařka
Autor:
Miroslav Macek; Petra Macková Hrochová; Zbigniew Czendlik
Podtitul: Tradiční rok v české kuchyni
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » XYZ |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2019 |
Počet stran: | 360 |
Rozměr: | 145 x 205 mm |
Úprava: | ilustrace |
Vydání: | 1. vydání |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Vazba: | vázaná s potahem z jiného materiálu |
Datum vydání: | 22. 10. 2019 |
ISBN: | 9788075975591 |
EAN: | 9788075975591 |
Obsahuje též poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, život farářů a farských hospodyň, spojení tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a místními surovinami. Součástí je kapitola věnovaná mešním vínům a patronům vína. V závěru knihy je uveden popis jednotlivých období tradičního církevního roku.
Tato kniha není jen prostou kuchařkou, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských fa¬rách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami. Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná meš¬ním vínům a patronům vína.
Výhodou tehdejších receptů, které vám naše kniha chce nabídnout, je pak to, že až na nečetné kontrastní výjimky jde o recepty zdravé, lehké, ze surovin běžně dostupných, tedy odpovídající dnešním moderním a mód¬ním trendům.
(tradiční rok v české kuchyni)