načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Domácí kváskové pečení – Gabriela Hradecká

Domácí kváskové pečení
-15%
sleva

Kniha: Domácí kváskové pečení
Autor: Gabriela Hradecká

Autorka popisuje své zkušenosti s pečením domácího kváskového pečiva - příprava kvásku, zápary, proces kynutí atd. Věnuje se velmi podrobně časovému rozvrhu a pracovnímu postupu pečení. Kniha obsahuje 16 vyzkoušených receptů na přípravu ... (celý popis)

hodnoceni - 72.9%hodnoceni - 72.9%hodnoceni - 72.9%hodnoceni - 72.9%hodnoceni - 72.9% 83%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 88
Rozměr: 167 x 225 mm
Úprava: barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Datum vydání: 24. 10. 2016
ISBN: 9788026412809
EAN: 9788026412809
Popis / resumé

Autorka popisuje své zkušenosti s pečením domácího kváskového pečiva - příprava kvásku, zápary, proces kynutí atd. Věnuje se velmi podrobně časovému rozvrhu a pracovnímu postupu pečení. Kniha obsahuje 16 vyzkoušených receptů na přípravu chleba a dalšího slaného pečiva. Rady, návody a recepty na pečení klasického kváskového pečiva.

Popis nakladatele

Naučte se péct domácí kváskový chleba, Chleban s An!

Pokud máte chuť vrátit se ke kořenům, udělat si radost a vyrobit si doma něco opravdového, voňavého a lahodně dobrého, jste tady správně. Upečete si domácí kváskový chleba, prostě Chleban s An!

Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Zvládá to s láskou, radostí a s přehledem i bez vymožeností dnešní doby – bez strojů a kuchyňských robotů. Používá klasické pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám.

V této knize vás také naučí, jak kvásek udržovat živý a zdravý, jak ho skladovat, starat se o něj, či jak jej zachránit, je-li „hladový“.

Ukáže vám, jak si rozvrhnout čas – zrání kvásku a kynutí těsta je tak trochu alchymie.

A samozřejmě – v části Recepty naleznete návody, jak si upéct spousty druhů kváskového pečiva!

Autorka Gabriela Hradecká v současnosti jezdí po celé ČR, navštěvuje různá města v Čechách i na Moravě, a pořádá kurzy pečení chleba (kurzypecenichleba.cz) a kurzy bezlepkového kváskového pečení, o které je čím dál větší zájem. Má vlastní facebookovou stránku Chleban s An - kurzy pečení chleba. Žije se třemi dětmi a manželem v malebném koutě na jihozápadě Moravy.

Předmětná hesla
Související tituly dle názvu:
Hradecký architekt Hradecký architekt
Pencák Marcel
Cena: 342 Kč
Středověké venkovské kostely východních Čech. I. Archidiakonát hradecký do roku 1378 Středověké venkovské kostely východních Čech. I. Archidiakonát hradecký do roku 1378
Prix Dalibor, Racková Eliška, Slavík Jiří
Cena: 572 Kč
Domácí kváskové pečení Domácí kváskové pečení
Hradecká Gabriela
Cena: 129 Kč
Bezlepkové kváskové pečení Bezlepkové kváskové pečení
Hradecká Gabriela
Cena: 149 Kč
Velké dny hradecké pevnosti za války 1866 Velké dny hradecké pevnosti za války 1866
Dvořák Jaroslav
Cena: 502 Kč
Ke knize "Domácí kváskové pečení" doporučujeme také:
Kváskový chleba -- aneb Kváskománie v Čechách a na Moravě Kváskový chleba
Kváskové pečivo slané -- Kompletní průvodce kváskovým pečivem Kváskové pečivo slané
Kvásek - Zázrak z vody a mouky Kvásek
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.