

sleva
Elektronická kniha:
Domácí kuchařka
Autor:
Magdalena Dobromila Rettigová
Nakladatelství: | » Ikar CZ |
Dostupné formáty ke stažení: | EPUB, MOBI |
Upozornění: | většina e-knih je zabezpečena proti tisku a kopírování |
Médium: | e-book |
Počet stran: | 390 |
Rozměr: | 21 cm |
Úprava: | 1 faksimile |
Vydání: | Vydání třetí |
Skupina třídění: | Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla |
Jazyk: | česky |
ADOBE DRM: | bez |
EPUB velikost (MB): | 1.71 |
MOBI velikost (MB): | 1.2 |
ISBN: | 9788024930565 |
Historická kuchařka receptů na přípravu klasických českých jídel. Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.
M. D. Rettigová (1785-1845) se stala vskutku průkopnicí nově pojaté kuchařské literatury začátku 19. století. Přinesla do stravování řadu nových myšlenek a Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské se doslova stala bestsellerem.Třebaže jsou recepty mnohdy finančně náročné, někdy méně zdravé, najde se v knize bohatý výběr čerstvých salátů a na 50 zeleninových pokrmů. Pokud tuto knihu vezme do ruky současná nápaditá kuchařka, tak "vrazí" do moučníku polovinu vajec, vynechá v přípravě omáčky tmavou tučnou zásmažku, zkrátí dobu tepelného zpracování a výsledkem je moderní chutné jídlo. Pro snazší orientaci toto vydání obsahuje Návod k použití knihy, Slovníček výrazů a převodní Tabulku měr a vah, které sestavila přední odbornice současné české gastronomie.