načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Dobrá sezóna na jaře - Denisa Sýkorová; Michaela Riedlová

Dobrá sezóna na jaře
-12%
sleva

Kniha: Dobrá sezóna na jaře
Autor: ;

Tipy na recepty, květinové dekorace a sezónní tvoření Kniha je již druhým počinem Dobré sezóny. Zatímco první, s názvem „Dobrá sezóna v kuchyni“, se zaměřila na květinové ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  299 Kč 263
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,8
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 44.6%hodnoceni - 44.6%hodnoceni - 44.6%hodnoceni - 44.6%hodnoceni - 44.6% 40%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2017-01-04
Počet stran: 128
Rozměr: 200 x 200 mm
Úprava: 128 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Spolupracovali: fotografie: Michaela Riedlová, Adam Zupko
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Doporučená novinka pro týden: 2017-02
ISBN: 9788026413745
EAN: 9788026413745
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kniha začíná kapitolou věnovanou Velikonocům, svátkům jara, ve které najdete nejen výborné recepty na velikonoční dobroty, ale také velikonoční dekorace a květinové výrobky. Druhá kapitola se točí kolem období, kdy všechno kvete a příroda nám začíná nabízet první bylinky a ovoce. Třetí kapitola se soustředí na čas před létem, kdy začíná grilování, zavařování a výroba letních floristických dekorací. Tipy na recepty, květinové dekorace a sezónní tvoření.

Popis nakladatele

Tipy na recepty, květinové dekorace a sezónní tvoření Kniha je již druhým počinem Dobré sezóny. Zatímco první, s názvem „Dobrá sezóna v kuchyni“, se zaměřila na květinové dekorace do kuchyně, jedlé dárky a dekorování svátečních tabulí, vhodné k použití a obměňování po celý rok, kniha „Dobrá sezóna na jaře“ se zaměřuje výhradně na radosti pojící se s tímto nádherným ročním obdobím. Kniha začíná kapitolou věnovanou Velikonocům, svátkům jara, ve které najdete nejen výborné recepty na velikonoční dobroty, ale také velikonoční dekorace a květinové výrobky na výzdobu sváteční tabule nebo verandy. Druhá kapitola se točí kolem nádherného období, kdy všechno kvete a příroda nám začíná nabízet první bylinky a ovoce. I zde můžete objevit řadu zapomenutých nápadů od vazeb z tradičních květin, přes zpracovávání prvních darů lesa až po výrobu malovaných květináčů na první malé sazeničky. Třetí kapitola se soustředí na období před létem, kdy začíná čas prvního grilování, zavařování a výroby letních floristických dekorací. Jako bonus kniha obsahuje malý herbář mapující nejčastěji používané bylinky. Cílem Dobré sezóny bylo vytvořit knihu plnou rad a nápadů ze sezónních a především lehce a běžně dostupných surovin, které vám pomůžou příjemně a kreativně strávit toto nádherné roční období, jakým jaro bezpochyby je.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Denisa Sýkorová; Michaela Riedlová - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Všechno kvete

Jaro je v plném proudu. Je to tak. Jen co odkvetly petrklíče a sněženky, už vykukují ze záhonků

narcisy a tulipány. Na stromech se nalévají pupeny, v nichž se schovávají ty nejvoňavější

růžové kvítky, lesy se pomalu probouzí a zelenají se konvalinkami a medvědím česnekem. Ptáci

v korunách rozkvétajících stromů nesměle prozpěvují a všichni zamilovaní netrpělivě vyhlížejí

první rozkvetlou třešeň. Stojí za to si tohle období naplno užít. Podle nás je nejvoňavější z celého

roku – je cítit sakurami, kvetoucími jabloněmi, tulipány a svěžím čerstvým vzduchem. Slunce sílí

a my si pomalu dopřáváme první kávu na zahrádce či verandě. Teď už je to bez debat – byl by

zkrátka hřích nevyužít květů a plodů, které nám nyní příroda nabízí. V této kapitole jsme pro

vás hezky přehledně nachystaly návody a tipy, ve kterých zužitkujete hlavní dary ze zahrady či

z lesa. Z všudypřítomných tulipánů si vyrobíme krásnou zahrádku v květináči, na stůl si můžeme

nachystat vypichovanou májovou misku, a protože právě nastává čas mladých bylinek, můžeme

si osadit malou bylinkovou zahrádku, jež nás celé léto bude těšit na balkóně nebo verandě. Les

a okolí nám nabízí medvědí česnek, který je jako stvořený pro výrobu pesta, na jeho krajích pak

kvetou voňavé a bohaté květy černého bezu, z nichž si připravíme šťávu plnou slunce, vitamínů

a zdraví. Z právě dozrávajícího rybízu si pak upečeme zamilovaný sladkokyselý koláč, lehký jako

májový polibek. Abychom si trochu vyzdobili parapet, namalujeme si květináčky na sazeničky

a vyrobíme si do nich zápichy, díky nimž si už bylinky nikdy nespleteme.



46 Všechno kvete


Všechno kvete 47

Bezový sirup

Je tady konec dubna a ten přináší jednu obrovskou radost, na kterou se my v Dobré sezóně vždy

těšíme celý rok. V tomto období už i v těch nejvyšších polohách a nejtemnějších lesích rozkvétají

květy černého bezu. Rozkošné drobné bílé kvítky, voňavé a křehké, umístěné na pevných zelených

stopkách, které vytváří obrovské talíře nádhery a jarní radosti. Květy černého bezu mají široké

využití, ale my je máme nejradši v podobě domácího sirupu, jenž oceníme hlavně na podzim do

čaje proti prvním nachlazením a jiným neduhům. Nám bohužel nikdy tak dlouho nevydrží –

limonáda z něj je totiž skvělým letním osvěžením a do podzimu už obvykle nic nezbude.

Jak je z výše uvedeného patrné,

na přípravu sirupu budete

potřebovat především květy

černého bezu. Na jednu dávku

si jich nachystejte asi 25 kusů.

Květy sbírejte na čistých

místech, ideálně v lesích.

Nedoporučujeme používat

keře podél cest, protože pro

zachování pylu květy čistíme

ideálně jen ofoukáním, ale

neumýváme.

48 Všechno kvete

Dále si nachystejte kilo cukru a dva nakrájené citrony. Můžete přidat i kyselinu citronovou, ale pro dobrou

konzervaci sirupu postačí i šťáva z citronu.

Všechno kvete 49

Květy bezu zalijeme

ve velké míse horkou

vodou (ne vařící) – asi

litrem a půl, přidáme

šťávu z citronu a kolečka

citronu, přikryjeme

utěrkou a necháme přes

noc odpočívat. Pyl se

do vody krásně uvolní.

Ráno květy přecedíme

přes jemné síto, získanou

tekutinu smícháme

v hrnci s kilem cukru

a povaříme. Hotový sirup lijeme ještě horký do čistých sklenic, ve kterých ho necháme vychladnout. Na temném místě nám vydrží až do další sezóny. Po otevření skladujeme v lednici a konzumujeme do dvou měsíců.



       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist