

sleva
Kniha:
Zácpa
Autor:
Pavel Kohout
Podtitul: Dieta a rady lékaře
Ihned také k odběru: Ostrava

Nakladatelství: | » Medica Publishing |
Médium / forma: | Tištěná kniha |
Rok vydání: | 2000 |
Počet stran: | 88 |
Rozměr: | 204 x 146 x 8 mm |
Vydání: | 1. vyd. |
Skupina třídění: | Patologie. Klinická medicína |
Vazba: | Knihy - paperback |
Datum vydání: | 1. 10. 2000 |
Nakladatelské údaje: | Čestlice, Pavla Momčilová - Medica Publishing, 2000 |
ISBN: | 80-85936-31-3 |
EAN: | 9788085936315 |
Informace o zácpě, jejích příčinách a léčbě - především vhodnou dietou. Kniha určená široké veřejnosti je rozdělená na dvě části. První část objasňuje, co je zácpa a jaké jsou její nejčastější příčiny, informuje o diagnostice, léčbě a prevenci, která spočívá především v návratu přirozených reflexů a v návratu k přirozené stravě, na kterou byly zvyklé generace našich předků. Druhou část knihy tvoří recepty na pokrmy, které jsou chutné a přitom odpovídají zásadám zdravé, vyvážené výživy. Kniha je doplněna tabulkami a obsahem základních živin, energetickými hodnotami potravin apod.
Zácpa je nemocí civilizační, je způsobena sedavým způsobem života, dietou s malým obsahem vlákniny a tekutin, potlačováním defekčního reflexu, změnou režimu. Tato kniha by měla být o prevenci zácpy a o pokusu vrátit tělu v dnešní uspěchané době možnost přirozených reflexů a také stravu, na kterou bylo zvyklé v dřívějších dobách. (dieta a rady lékaře)
Zácpa jako civilizační choroba trápí dnes okolo 50 % ženské a 25 % mužské populace. Zkušený gastroenterolog radí, jak nahradit rychlá, ale škodlivá „opatření“ pomocí projímadel apod. správnými stravovacími návyky a změnou životního stylu. To vše přispívá i k prevenci zácpy. Nutriční terapeutka doplnila asi 80 receptů s vyšším obsahem vlákniny a vypočtenými výživovými hodnotami pokrmů, radami k výběru vhodných potravin a komplexními tabulkami výživových hodnot potravin.