načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Dieta při vleklém onemocnění slinivky břišní - Eva Patlejchová; MUDr. Olga Marečková CSc.; Markéta Hovorková

Dieta při vleklém onemocnění slinivky břišní

Elektronická kniha: Dieta při vleklém onemocnění slinivky břišní
Autor: ; ;

- Mezi nejčastější onemocnění zevně sekretorické části pankreatu patří akutní a vleklá pankreatitida. Účelem této publikace je seznámit pacienty, kteří se dozvěděli, že trpí ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  49
+
-
1,6
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: TRITON
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF, EPUB, MOBI, PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku a kopírování
Médium: e-book
Rok vydání: 2004
Počet stran: 80
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-725-4412-7
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Mezi nejčastější onemocnění zevně sekretorické části pankreatu patří akutní a vleklá pankreatitida. Účelem této publikace je seznámit pacienty, kteří se dozvěděli, že trpí vleklou pankreatitidou, s dietními zásadami při tomto onemocnění. Autorky odpovídají v úvodních kapitolách na otázky, proč je třeba omezovat právě tuky, jaká je úloha pankreatu při trávicích pochodech a které funkce budou při onemocnění pankreatu nejdříve postiženy. Hlavním těžištěm knihy je však bohatý rejstřík receptů, neboť dieta je při chronické pankreatitidě podstatnou součástí léčby.

Zařazeno v kategoriích
Eva Patlejchová; MUDr. Olga Marečková CSc.; Markéta Hovorková - další tituly autora:
Dieta při cukrovce Dieta při cukrovce
 (e-book)
Dieta při cukrovce -- 2.vydání Dieta při cukrovce
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

TRITON



Olga Marečková, Eva Patlejchová

Markéta Hovorková

Dieta při vleklém onemocnění

slinivky břišní



Olga Marečková, Eva Patlejchová, Markéta Hovorková

Dieta při vleklém onemocnění slinivky břišní

Vyloučení odpovědnosti vydavatele

Autorky i vydavatel věnovali maximální možnou pozornost

tomu, aby informace o léčivech odpovídaly aktuálnímu stavu

znalostí v době přípravy díla k vydání. I když tyto informace

byly pečlivě kontrolovány, nelze s naprostou jistotou zaručit

jejich úplnou bezchybnost. Doporučujeme proto řídit se údaji

a instrukcemi výrobců uvedenými na příbalovém letáku pří

slušného přípravku. Z těchto důvodů se vylučují jakékoli ná

roky na úhradu ať již přímých, či nepřímých škod.

Tato kniha, ani žádná její část, nesmí být kopírována, rozmnožová

na, ani jinak šířena bez písemného souhlasu vydavatele.

© O. Marečková, E. Patlejchová, M. Hovorková, 2003

© TRITON, 2003

Cover © Renata Ryšlavá, 2003

Vydalo nakladatelství TRITON s.r.o., Vykáňská 5,

100 00 Praha 10, www.triton-books.cz

ISBN 80-7254-412-8


– 7 –

Obsah

1 Úvod................................................................................9

2 Funkce slinivky břišní .................................................11

Slinivka břišní (pankreas)

jako součást trávicího ústrojí .............................................11

Pankreatická šťáva ..................................................................12

3 Vleklá onemocnění slinivky břišní ............................13

4 Zásady dietní léčby.....................................................15

1. Energetická hodnota .........................................................15

2. Snížený obsah tuků a změněný poměr živin..................17

Tuky........................................................................................17

Sacharidy .............................................................................18

Bílkoviny................................................................................18

3. Přepálené tuky ....................................................................19

4. Technologická úprava........................................................19

5. Výběr potravin .....................................................................20

6. Zákaz alkoholu ....................................................................20

7. Frekvence jídel, životní styl................................................21

5 Technologie přípravy pokrmů....................................22

6 Předpisová část ..........................................................25

Polévky ......................................................................................25

Masa ..........................................................................................32

Samostatné pokrmy slané.....................................................46




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2019 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist