načítání...


menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Dějiny jídla ve 100 receptech – William Sitwell

Dějiny jídla ve 100 receptech
-16%
sleva

Kniha: Dějiny jídla ve 100 receptech
Autor: William Sitwell

Autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a ... (celý popis)
Titul doručujeme za 5 pracovních dní
Vaše cena s DPH:  689 Kč 579
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
19,3
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 81.5%hodnoceni - 81.5%hodnoceni - 81.5%hodnoceni - 81.5%hodnoceni - 81.5% 90%   celkové hodnocení
3 hodnocení + 1 recenze

Specifikace
Nakladatelství: » ARGO
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2014
Počet stran: 356
Rozměr: 24 cm
Úprava: ilustrace (některé barevné), portréty, faksim.
Vydání: Vyd. 1.
Název originálu: History of food in 100 recipes
Spolupracovali: z anglického originálu ... přeložily Alena Heroutová, Sylvie Čapková a Darina Křivánková
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Jazyk: česky
Vazba: kniha, vázaná vazba
Datum vydání: 04.11.2014
Nakladatelské údaje: Praha, Argo, 2014
ISBN: 9788025711842
EAN: 9788025711842
Popis / resumé

Autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

Popis nakladatele

Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

Předmětná hesla
JídloDějiny
Kuchařství – dějiny
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu



Jednička s hvězdičkou! 2015-06-13 hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%hodnoceni - 100%
Když úplně pominu detailním, strhujícím způsobem zpracovanou historii lidstva z hlediska jídla, nesu si z této knihy ještě zrnitá slova autora, který děkuje všem kolem sebe, především své rodině, protože než tuto knihu, ba až encyklopedii vyplodil, stálo to jeho ženu mnoho promarněných víkendů, kdy jen rozcuchaný, hladový a mrzutý vycházel ze své pracovny pro kus něčeho k snědku. Víc nic.
Tak přesně tak si představuji, že pracoval.
Protože dílo, které za ním zůstalo, se dá bez zbytečných příkras nazvat šperkem mezi kuchařkami a šperkem mezi historickými knihami.
 




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.