načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Cukrfree -- „Více než 70 lahodných cukrfree receptů, které mi pomohly zbavit se závislosti na cukru jednou provždy!“ - Janina Černá

Cukrfree -- „Více než 70 lahodných cukrfree receptů, které mi pomohly zbavit se závislosti na cukru jednou provždy!“
-15%
sleva

Kniha: Cukrfree -- „Více než 70 lahodných cukrfree receptů, které mi pomohly zbavit se závislosti na cukru jednou provždy!“
Autor:

Inspirativní kuchařka pro všechny, kteří se rozhodli skoncovat s cukrem.
Titul doručujeme za 4 pracovní dny
doručujeme do Vánoc
Vaše cena s DPH:  299 Kč 254
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,5
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016-11-16
Počet stran: 192
Rozměr: 210 x 247 mm
Úprava: 191 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Umístění v žebříčku: 77. nejprodávanější kniha za poslední měsíc
Doporučená novinka pro týden: 2016-47
ISBN: 9788026413035
EAN: 9788026413035
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Janina Černá je oblíbená česká blogerka. Své stránky věnuje na první pohled extrémnímu životnímu stylu s jídelníčkem založeným na naprosté absenci cukru. Během relativně krátké doby nasbírala tisíce obdivovatelů, kteří se rozhodli následovat jejího příkladu a vzdát se sladkého. Obliba bezcukrového stravování v naší společnosti roste a právě proto vznikla i tato kniha.
Kuchařka je rozdělena do několika kapitol podle druhů připravovaných jídel. Obsahuje recepty na zdánlivě normální pokrmy, které ale neobsahují žádný klasický cukr a to ani v ingrediencích. V první kapitole se dozvíme, jak připravovat různá másla, ghí, jogurty, sýry, pesta, majonézy a dipy. V dalším oddíle věnovaném přílohám se naučíme jak na báječné parmazánové krekry, cuketové nebo ředkvičkové chipsy, květákovou rýži, tortilly nebo guacamole. Ve snídaňové sekci najdeme zdánlivě normální jídla jako palačinky, vaffiny, burrita, housky a různé kaše, ovšem připravené, jak jinak, bez cukru. Recepty hlavních jídel jsou nápadité svými ingrediencemi, využívají například batáty, avokádo, cukety a dýně, nejrůznější zeleninu i masa. Najdeme zde burgery, rizoto s houbami, dýňové špagety, chřestový quiche nebo bezcukrovou verzi anglického pastýřského koláče. Poslední, tématicky nejzajímavější skupinou jídel jsou dezerty, u kterých by člověk nevěřil, že to bez cukru jde. Ale ano, dorty, kokosky, lanýže či koláče vypadají skvěle a jistě i báječně chutnají.
Každý recept je doplněn seznamem ingrediencí, postupem přípravy a barevnými fotografiemi.

Popis / resumé

Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Janina Černá - další tituly autora:
Zákazníci kupující knihu "Cukrfree -- „Více než 70 lahodných cukrfree receptů, které mi pomohly zbavit se závislosti na cukru jednou provždy!“" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

28

HLAVNÍ JÍDLA

29

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

OŘECHOVÉ MÁSLO

INGREDIENCE

2–4 hrnky ořechů

1–2 lžičky kokosového oleje

LZE TAKÉ PŘIDAT

vanilková esence

koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor)

raw kakaový prášek

stévie podle chuti

POSTUP

Ořechy vložíme do nádoby mixéru a  mixujeme 2–10  minut (podle výkon

nosti mixéru), dokud se nevytvoří jemný prášek. Poté přidáme kokosový olej

a pokračujeme v mixování. Jakmile se začne ořechová hmota usazovat nastě

nách nádoby, mixér vypneme a pomocí lžíce ořechovou hmotu ze stěnseškrá

beme. Pokračujeme v  mixování, dokud se nám nevytvoří hladké ořechové

máslo. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přidat více oleje. Délka mixování

(15–25 minut) závisí na výkonnosti vašeho mixéru a na množství mixovaných

ořechů.

Pozn.: Pokud má váš mixér menší nádobu, je nutné přidat ořechy pouze v takovém množství,

aby se při mixování mohly v nádobě pohybovat, a tak i rozmixovat. Vyhněte se přidávání vody

nebo mléka do ořechových másel. Máslo bude lepkavé a  rychleji se zkazí. Pokud přidáváte

i  další ingredience jako koření nebo stévii, vždy je přidejte až do hotového másla a  vmíchejte

ručně nebo 1 minutu v mixéru.


30

HLAVNÍ JÍDLA

31

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

KOKO MÁSLO

INGREDIENCE

6 hrnků strouhaného kokosu

vanilková esence

1/2 hrnku kokosového oleje

1/4 lžičky himalájské soli

POSTUP

Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří

jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a  pomocí lžíce seškrábnout ze

stěn nádoby nerozmixovaný kokos).

Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty

vymačkat co nejvíce tekutiny – másla.

Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme

zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby.

Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo

kokosové kaše.


32

HLAVNÍ JÍDLA

33

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

GOLDEN MILK

INGREDIENCE

1 lžička čerstvě nastrouhané kurkumy

nebo

1/4–1/2 lžičky mleté kurkumy

250 ml domácího kokosového nebo mandlového mléka

1/2 lžičky mleté skořice

vanilková esence

špetka černého pepře

1 lžička kokosového oleje

POSTUP

Mléko vlijeme do menšího hrnce a  na mírném plameni zahříváme. Poté při

dáme nastrouhanou kurkumu, skořici, vanilku a  pepř a  necháme půl minuty

jemně probublávat. (Pokud používáte mletou kurkumu, nejdříve ji společně se

skořicí rozmíchejte ve skleničce s  lžící vody). Poté přidáme lžíci kokosového

oleje a směs důkladně promícháme. Golden milk podáváme teplé, poprášené

skořicí a špetkou pepře.


34

HLAVNÍ JÍDLA

35

HLAVNÍ JÍDLA

HLAVNÍ JÍDLA

DOMÁCÍ JOGURTOVÝ SÝR

INGREDIENCE

1 kg řeckého jogurtu

3/4 lžičky himalájské soli

1 lžíce extra panenského olivového oleje

bylinky (kopr, petržel, bazalka, máta)

BUDETE TAKÉ POTŘEBOVAT

plátýnko na sýr

větší cedník

hlubší mísa (dno cedníku se nesmí dotýkat dna mísy)

papír na pečení

POSTUP

Cedník položíme na okraje hlubší mísy tak, aby se jeho dno nedotýkalo dna mísy, vyložíme

ho plátýnkem na sýr a pomocí lžíce přemístíme jogurt do středu cedníku.

Poté zvedneme všechny cípy plátýnka, zatočíme je a vymačkáme z jogurtu přebytečnou

tekutinu. Plátýnko převážeme a  pověsíme na 3–4  dny do lednice. (Nezapomeňte pod

zavěšeným sýrem nechat hlubší talíř nebo misku na odkapávání).

Hotový sýr vyndáme z plátýnka a přemístíme do větší misky. Přidáme sůl, bylinky a olivový

olej a vše důkladně promícháme. Poté sýr rozdělíme na dvě části. Každou z nich vložíme

na připravený papír na pečení a zabalíme do válečků, jejichž konce zatočíme nebozavá

žeme, aby se sýr nevysušoval.

Skladujeme v chladu po dobu max. 2 týdnů.




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist