načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Cukrfree - Janina Černá

Kniha: Cukrfree
Autor:

Zkuste život bez cukru! Je sladký! Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz ...


Kniha teď bohužel není dostupná.

»hlídat dostupnost

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: Computer press
Rok vydání: 2016-11-16
Počet stran: 192
Rozměr: 210 x 247 mm
Úprava: 191 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Doporučená novinka pro týden: 2016-47
ISBN: 9788026413035
EAN: 9788026413035
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Zkuste život bez cukru! Je sladký! Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty… Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Předmětná hesla
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

28
HLAVNÍ JÍDLA
29
HLAVNÍ JÍDLA
HLAVNÍ JÍDLA
OŘECHOVÉ MÁSLO
INGREDIENCE
2–4 hrnky ořechů
1–2 lžičky kokosového oleje
LZE TAKÉ PŘIDAT
vanilková esence
koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor)
raw kakaový prášek
stévie podle chuti
POSTUP
Ořechy vložíme do nádoby mixéru a  mixujeme 2–10  minut (podle
výkonnosti mixéru), dokud se nevytvoří jemný prášek. Poté přidáme kokosový olej
a pokračujeme v mixování. Jakmile se začne ořechová hmota usazovat na
stěnách nádoby, mixér vypneme a pomocí lžíce ořechovou hmotu ze stěn
seškrábeme. Pokračujeme v  mixování, dokud se nám nevytvoří hladké ořechové
máslo. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přidat více oleje. Délka mixování
(15–25 minut) závisí na výkonnosti vašeho mixéru a na množství mixovaných
ořechů.
Pozn.: Pokud má váš mixér menší nádobu, je nutné přidat ořechy pouze v takovém množství,
aby se při mixování mohly v nádobě pohybovat, a tak i rozmixovat. Vyhněte se přidávání vody
nebo mléka do ořechových másel. Máslo bude lepkavé a  rychleji se zkazí. Pokud přidáváte
i  další ingredience jako koření nebo stévii, vždy je přidejte až do hotového másla a  vmíchejte
ručně nebo 1 minutu v mixéru.





30
HLAVNÍ JÍDLA
31
HLAVNÍ JÍDLA
HLAVNÍ JÍDLA
KOKO MÁSLO
INGREDIENCE
6 hrnků strouhaného kokosu
vanilková esence
1/2 hrnku kokosového oleje
1/4 lžičky himalájské soli
POSTUP
Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří
jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a  pomocí lžíce seškrábnout ze
stěn nádoby nerozmixovaný kokos).
Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty
vymačkat co nejvíce tekutiny – másla.
Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme
zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby.
Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo
kokosové kaše.





32
HLAVNÍ JÍDLA
33
HLAVNÍ JÍDLA
HLAVNÍ JÍDLA
GOLDEN MILK
INGREDIENCE
1 lžička čerstvě nastrouhané kurkumy
nebo
1/4–1/2 lžičky mleté kurkumy
250 ml domácího kokosového nebo mandlového mléka
1/2 lžičky mleté skořice
vanilková esence
špetka černého pepře
1 lžička kokosového oleje
POSTUP
Mléko vlijeme do menšího hrnce a  na mírném plameni zahříváme. Poté
přidáme nastrouhanou kurkumu, skořici, vanilku a  pepř a  necháme půl minuty
jemně probublávat. (Pokud používáte mletou kurkumu, nejdříve ji společně se
skořicí rozmíchejte ve skleničce s  lžící vody). Poté přidáme lžíci kokosového
oleje a směs důkladně promícháme. Golden milk podáváme teplé, poprášené
skořicí a špetkou pepře.





34
HLAVNÍ JÍDLA
35
HLAVNÍ JÍDLA
HLAVNÍ JÍDLA
DOMÁCÍ JOGURTOVÝ SÝR
INGREDIENCE
1 kg řeckého jogurtu
3/4 lžičky himalájské soli
1 lžíce extra panenského olivového oleje
bylinky (kopr, petržel, bazalka, máta)
BUDETE TAKÉ POTŘEBOVAT
plátýnko na sýr
větší cedník
hlubší mísa (dno cedníku se nesmí dotýkat dna mísy)
papír na pečení
POSTUP
Cedník položíme na okraje hlubší mísy tak, aby se jeho dno nedotýkalo dna mísy, vyložíme
ho plátýnkem na sýr a pomocí lžíce přemístíme jogurt do středu cedníku.
Poté zvedneme všechny cípy plátýnka, zatočíme je a vymačkáme z jogurtu přebytečnou
tekutinu. Plátýnko převážeme a  pověsíme na 3–4  dny do lednice. (Nezapomeňte pod
zavěšeným sýrem nechat hlubší talíř nebo misku na odkapávání).
Hotový sýr vyndáme z plátýnka a přemístíme do větší misky. Přidáme sůl, bylinky a olivový
olej a vše důkladně promícháme. Poté sýr rozdělíme na dvě části. Každou z nich vložíme
na připravený papír na pečení a zabalíme do válečků, jejichž konce zatočíme nebo
zavážeme, aby se sýr nevysušoval.
Skladujeme v chladu po dobu max. 2 týdnů.






       

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2017 - ABZ ABZ knihy, a.s.