načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Cukrfree - Janina Černá

-14%
sleva

Kniha: Cukrfree
Autor:

Zkuste život bez cukru! Je sladký! Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz ...
Titul je skladem >3ks - odesíláme ihned
Ihned také k odběru: Ostrava
Vaše cena s DPH:  299 Kč 257
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
8,6
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 39Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

ukázka z knihy ukázka

Titul je dostupný ve formě:
tištěná forma elektronická forma

hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7%hodnoceni - 75.7% 100%   celkové hodnocení
1 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Computer press
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016-11-16
Počet stran: 192
Rozměr: 210 x 247 mm
Úprava: 191 stran : barevné ilustrace
Vydání: 1. vydání
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
ISBN: 9788026413035
EAN: 9788026413035
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Zkuste život bez cukru! Je sladký! Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty… Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Janina Černá - další tituly autora:
Zákazníci kupující knihu "Cukrfree" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky
28 HLAVNÍ JÍDLA 29 HLAVNÍ JÍDLA HLAVNÍ JÍDLA OŘECHOVÉ MÁSLO INGREDIENCE 2–4 hrnky ořechů 1–2 lžičky kokosového oleje LZE TAKÉ PŘIDAT vanilková esence koření (skořice, muškátový oříšek, zázvor) raw kakaový prášek stévie podle chuti POSTUP Ořechy vložíme do nádoby mixéru a  mixujeme 2–10  minut (podle výkonnosti mixéru), dokud se nevytvoří jemný prášek. Poté přidáme kokosový olej a pokračujeme v mixování. Jakmile se začne ořechová hmota usazovat na stěnách nádoby, mixér vypneme a pomocí lžíce ořechovou hmotu ze stěn seškrábeme. Pokračujeme v  mixování, dokud se nám nevytvoří hladké ořechové máslo. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přidat více oleje. Délka mixování (15–25 minut) závisí na výkonnosti vašeho mixéru a na množství mixovaných ořechů. Pozn.: Pokud má váš mixér menší nádobu, je nutné přidat ořechy pouze v takovém množství, aby se při mixování mohly v nádobě pohybovat, a tak i rozmixovat. Vyhněte se přidávání vody nebo mléka do ořechových másel. Máslo bude lepkavé a  rychleji se zkazí. Pokud přidáváte i  další ingredience jako koření nebo stévii, vždy je přidejte až do hotového másla a  vmíchejte ručně nebo 1 minutu v mixéru. 30 HLAVNÍ JÍDLA 31 HLAVNÍ JÍDLA HLAVNÍ JÍDLA KOKO MÁSLO INGREDIENCE 6 hrnků strouhaného kokosu vanilková esence 1/2 hrnku kokosového oleje 1/4 lžičky himalájské soli POSTUP Všechny ingredience vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota (občas je nutné mixér vypnout a  pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos). Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník a pomocí vařečky se pokusíme z hmoty vymačkat co nejvíce tekutiny – másla. Zbylou hmotu vložíme znovu do mixéru a mixujeme, dokud z hmoty nezískáme zbylé máslo. Poté máslo opět přecedíme a přelijeme do uzavíratelné nádoby. Zbylou kokosovou hmotu lze použít na pečení, do jogurtů, smoothies nebo kokosové kaše. 32 HLAVNÍ JÍDLA 33 HLAVNÍ JÍDLA HLAVNÍ JÍDLA GOLDEN MILK INGREDIENCE 1 lžička čerstvě nastrouhané kurkumy nebo 1/4–1/2 lžičky mleté kurkumy 250 ml domácího kokosového nebo mandlového mléka 1/2 lžičky mleté skořice vanilková esence špetka černého pepře 1 lžička kokosového oleje POSTUP Mléko vlijeme do menšího hrnce a  na mírném plameni zahříváme. Poté přidáme nastrouhanou kurkumu, skořici, vanilku a  pepř a  necháme půl minuty jemně probublávat. (Pokud používáte mletou kurkumu, nejdříve ji společně se skořicí rozmíchejte ve skleničce s  lžící vody). Poté přidáme lžíci kokosového oleje a směs důkladně promícháme. Golden milk podáváme teplé, poprášené skořicí a špetkou pepře. 34 HLAVNÍ JÍDLA 35 HLAVNÍ JÍDLA HLAVNÍ JÍDLA DOMÁCÍ JOGURTOVÝ SÝR INGREDIENCE 1 kg řeckého jogurtu 3/4 lžičky himalájské soli 1 lžíce extra panenského olivového oleje bylinky (kopr, petržel, bazalka, máta) BUDETE TAKÉ POTŘEBOVAT plátýnko na sýr větší cedník hlubší mísa (dno cedníku se nesmí dotýkat dna mísy) papír na pečení POSTUP Cedník položíme na okraje hlubší mísy tak, aby se jeho dno nedotýkalo dna mísy, vyložíme ho plátýnkem na sýr a pomocí lžíce přemístíme jogurt do středu cedníku. Poté zvedneme všechny cípy plátýnka, zatočíme je a vymačkáme z jogurtu přebytečnou tekutinu. Plátýnko převážeme a  pověsíme na 3–4  dny do lednice. (Nezapomeňte pod zavěšeným sýrem nechat hlubší talíř nebo misku na odkapávání). Hotový sýr vyndáme z plátýnka a přemístíme do větší misky. Přidáme sůl, bylinky a olivový olej a vše důkladně promícháme. Poté sýr rozdělíme na dvě části. Každou z nich vložíme na připravený papír na pečení a zabalíme do válečků, jejichž konce zatočíme nebo zavážeme, aby se sýr nevysušoval. Skladujeme v chladu po dobu max. 2 týdnů.


       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.