načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Kniha: Čtyři roční období na talíři – Jaroslav Sapík; Jiří Babica

Čtyři roční období na talíři
-11%
sleva

Kniha: Čtyři roční období na talíři
Autor: Jaroslav Sapík; Jiří Babica

Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k ... (celý popis)
Titul doručujeme za 3 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  349 Kč 311
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
10,4
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 49Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » EMINENT
Médium / forma: Tištěná kniha
Rok vydání: 2016
Počet stran: 192
Rozměr: 250 x 175 x 16 mm
Úprava: barevné ilustrace
Skupina třídění: Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
Vazba: Vázaný
Novinka týdne: 2016-42
Datum vydání: 14. 10. 2016
ISBN: 978-80-7281-509-8
EAN: 9788072815098
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. „Byl to náš progresivní elév,“ vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: „Už tehdy jsem si uvědomil, že se pro tohle povolání narodil.“

Jejich životní cesty se pak obloukem osudově protnuly na Barrandově. Čtyři roční období jsou jejich prvním společným knižním projektem. Jaroslav Sapík, špička v kuchařském oboru a propagátor české kuchyně doma
i v zahraničí, vaří pro širokou veřejnost a hlavně pro hosty ve svojí rodinné restauraci. Jiří Babica je jeden z našich nejoblíbenějších televizních kuchařů a jeho doménou je vaření určené pro všechny. „Vždycky jsem chtěl, aby si moje recepty zvládnul připravit každý doma sám a měl z vaření radost.“

Rytmus střídajících se ročních období provází i jejich společnou knihu a lahodně se vine celým rokem. Používají při tom hodně surovin, které jsou v dané roční době přirozeně dostupné a patří do ní. K jaru patří kozí sýr, mladé telecí nebo šťovík, k létu třešně a ryby, k podzimu švestky a zvěřina – a zima, to je samozřejmě česká zabijačka. Pokud tomu rozumíte, stane se vám tato kniha radostí i inspirací. (čtyři roční období na talíři)

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Jaroslav Sapík; Jiří Babica - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

OBSA H

7 Ú v o d

1 1 Jaro

1 3 K e d lu b n o v ý b r a m b o r á č e k s p a ž í t k o v ý m k r é m e m

1 5 Š u n k o v ý z á v i t e k s c h ř e s t e m

1 7 P y r é z č e r v e n é ř e p y

1 9 K o p řiv o v ý k r é m s n o č k y z u z e n é h o m a s a

2 1 P e č e n é s e l á t k o v c e lo z r n n é h o řč ic o v é o m á č c e

2 3 P e č e n ý k r á l í k s b ů č k e m n a c ib u li

2 5 J e h n ě č í k o l í n k a s m á s lo v o u d ý n í a r e s t o v a n ý m b r a m b o r e m

27 S m a ž e n é j a r n í k u ř á t k o

2 9 B y lin k o v á s e k a n á v e f o r m ě b e r á n k a s v e jc i

3 1 K a c h n i č k a n a j a b l k á c h

3 3 C u k e t o v ý m a s o v ý k o r n o u t e k s b r a m b o r o v o u k a š í

3 5 C a n d á t s c itr ó n o v o u p ě n o u

3 7 S m a ž e n é h r a c h o v é n o k y s j o g u r t e m

3 9 T ele cí k o t l e t d le B e d ř ic h a S m e t a n y

4 1 B ílá t r e s k a v z e le n in o v é m r a g ù

4 3 N a d ív a n é h o lo u b ě s o m á č k o u z e s m r ž ů

4 5 C h le b íč e k s v e p ř o v o u p a n e n k o u a p e s t e m

4 7 Š k u b á n k y s m á k e m

4 9 G r a t i n o v a n é ja h o d y s m a r c i p á n e m

5 1 J a h o d o v é k n e d l í k y s t v a r o h e m

5 3 Léto

5 5 P a p r i k a p l n ě n á t u ň á k o v ý m k r é m e m

5 7 K ozí s ý r s p a m p e l i š k o v ý m m e d e m

5 9 C h le b o v á r a j č a t o v á s t u d e n á p o lé v k a

6 1 T a r a t o r ( s t u d e n á o k u r k o v á p o lé v k a )

6 3 K a r a b á č e k s b u jó n o v ý m i b r a m b o r a m i a b y lin k o v ý m d ip e m

6 5 F ia k r g u l á š

6 7 Š a š l i k p o d le H o n z y D ů r a s e

6 9 P s t r u h n a l e t n í m s a l á t u

7 1 K ř u p a v ý g r ilo v a n ý b ů č e k n a t y m i á n o v é k r é m o v é c ib u li

7 3 R o š tě n á A m b a s s a d o r

7 5 K e d lu b n a v p e č ic í f o r m ě s e s ý r e m a š u n k o u

7 7 P e č e n á p e r lič k a

7 9 C ib u lo v é k o lá č e s o r e g a n e m

8 1 T e le c í j á t r a n a g r ilu

8 3 Ž a m p io n y P o rto b e llo p l n ě n é š p e n á t e m a f e t a s ý r e m

8 5 J e h n ě č í š p íz n a d iv o k o

8 7 S a l á t ze z e le n é h o c h ř e s t u s j a h o d a m i a z e le n ý m p e p ř e m

8 9 O k u r k o v ý s a l á t s e s m e t a n o u a k o p r e m

9 1 V o d n í m e lo u n s p i s t á c i o v ý m j o g u r t e m

9 3 M e r u ň k o v é k n e d l í k y s o p r a ž e n o u s t r o u h a n k o u

9 5 P iv o v a r S t a r o p r a m e n v a ř í v ý b o r n é pivo...

ČTYŘI ROČNÍ OBDOBÍ NA TALÍŘI


O BSA H

9 9 Podzim

1 0 1 H r á š k o v ý t a t a r á č e k n a t o p i n c e

1 0 3 P i k a n t n í z v ě ř in o v ý s a l á t

1 0 5 H u s t á s le p ič í p o lé v k a s n u d le m i

1 0 7 H o u b o v ý k r é m

1 0 9 Z a je č í s t e h n o p r o t k a n é s l a n i n o u a s u š e n ý m i š v e s t k a m i

1 1 3 B a ž a n t s h u s í m i j á t r y a la n ý ž i

1 1 5 P e č e n é k u ř e p l n ě n é z e lím n a p a p r ik o v é s m e t a n o v é o m á č c e

1 1 7 Z a jíc n a s l a n i n ě a č e s n e k u

1 1 9 T m a v á s v íč k o v á m é b a b i č k y s b r u s i n k o v ý m k n e d l í k e m

1 2 3 P e č e n á k a c h n a s č e r v e n ý m z e lím

1 2 5 K ř u p a v é m l e t é p l a c i č k y v b r a m b o r o v é k r u s t ě

1 2 7 L e d v in k y n a v ín ě

1 2 9 O p e č e n é h o u b y n a b r a m b o r o v o - c e le r o v é m a č k a n i n ě

1 3 1 D iv o k á k a c h n a n a s m e t a n ě

1 3 3 T ě s to v in o v á b á b o v k a s u z e n ý m m a s e m

1 3 5 K lo k o č e n s k ý v e p ř o v ý š p íz s p i k a n t n í z e le n in o v o u s m ě s í

1 3 7 P i k a n t n í p e č e n ý s ý r o v ý k n e d l í k v h o u b o v é m b u jó n u

1 3 9 T v a r ů ž k o v á p o m a z á n k a

1 4 1 J a b l k a z a p e č e n á s d r o b e n k o u

1 4 3 Š v e s tk o v é k n e d l í k y s m á k e m

145 Zima

1 4 7 D o m á c í s a l á t z h o v ě z íh o m a s a s m a jo n é z o u

1 4 9 V e p řo v ý s u l c n a c ib u lo v é m s a l á t u

1 5 1 K ré m o v á b r a m b o r a č k a s k a p u s t o u

1 5 3 Z a b ija č k o v á p o lé v k a

1 5 5 K a c h n a p e č e n á n a b r u s i n k o v é m zelí s lo k š e m i

1 5 7 V e p řo v é n o ž ič k y n a m a ď a r s k ý z p ů s o b

1 5 9 R a j s k á o m á č k a s t r h a n ý m h o v ě z ím a k n e d l í k e m

1 6 1 V e p řo v á p e č e n ě s e z e lím

1 6 3 V e p řo v á j á t r a p o z n o je m s k ú s p a p r ik o v o u rý ž í

1 6 5 H o v ě z í o h á ň k a s d ijo n o m á č k o u

1 6 7 S m a ž e n ý k a p ř í k v t ě s t í č k u s č e s n e k o v o u m a jo n é z o u

1 6 9 U z e n ý j a z y k s k ř e n o v o u o m á č k o u

1 7 1 K rů tí k o s t k y v k ře n o v é s m e ta n o v é o m á č c e s e š u n k o u a z e le n in o u

1 7 3 T e le c í p líč k y p o v í d e ň s k u

1 7 5 D o m á c í š p e n á t o v é s p ä t z l e s k ř u p a v o u c ib u lk o u

1 7 7 R o ž m b e r s k ý k a p r

1 7 9 B u le tk y z č e r v e n é ř e p y s jo g u r t o v ý m d ip e m

1 8 1 Š k v a r k o v á p o m a z á n k a

1 8 3 S n ě h o v é b a n á n o v é p u s i n k y s e š l e h a č k o u

1 8 5 P a l a č i n k y s o ř e c h o v o u n á p l n í p ř e lité h o r k o u č o k o lá d o u

1 8 7 B o n u s - K n e d lík y

ČTY ŘI RO ČN Í OBDOBÍ NA TALÍŘI




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2020 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist