načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Což takhle dát si... tvaroh - Lenka Požárová

Což takhle dát si... tvaroh
-11%
sleva

Elektronická kniha: Což takhle dát si... tvaroh
Autor:

Tato kuchařka zaručeně potěší každého, kdo miluje tvarohové mlsání, neboť tento díl je sladký. Nikoli však přeslazený, jelikož ne každá sladkost musí být zadušena lavinou ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  149 Kč 133
+
-
4,4
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Zapálená kuchařka s.r.o.
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 62
Rozměr: 20 cm
Úprava: barev. ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-871-5205-8
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Kuchařka specializovaná na jídla z tvarohu. Padesát nápaditých receptů, jejichž hlavní složkou je tvaroh. Originální výtvory, nenáročné (většinou) na přípravu a použité ingredience. Pozor, tato kuchařka neobsahuje slané pokrmy!

Popis nakladatele

Tato kuchařka zaručeně potěší každého, kdo miluje tvarohové mlsání, neboť tento díl je sladký. Nikoli však přeslazený, jelikož ne každá sladkost musí být zadušena lavinou cukru. Jde to i nápaditěji. V zimě recepty pohladí po zmrzlé duši, v létě zas ovocně osvěží. Předvádět se budou nevšední buchty a koláče, vrnět si budete u mnoha vychytaných variací na cheesecake nebo u chlazených, vařených i pařených dobrot. Kdo do kuchařky nahlédne, blaženě vydechne: „To je ale tvar… oh!“ 50 nápaditých receptů z dostupných surovin.

Předmětná hesla
tvarohová jídla
Moučníky
Zařazeno v kategoriích
Lenka Požárová - další tituly autora:
Zákazníci kupující zboží "Což takhle dát si... tvaroh" mají také často zájem o tyto tituly:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

V edici vyšlo Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Milá Lenko, o vašich kuchařkách jsem se dověděla

díky kamarádkám, které již mají doma plné futrálky

Vašich kuchařek. Jelikož jsem pracující maminka,

která dříve ráda trávila čas u sporáku, dnes ho raději

tráví se svým „malým velkým“ pokladem, tak oceňuji

Vaše rychlé a přitom vynikající dobroty. Přeji, ať se

daří. Lenka

Neodolala jsem a hned dneska jsem vyzkoušela

z celerové kuchařky „Mandlový orgasmus“. Trochu

s obavami jsem to předložila manželovi (přece jen

je zapřisáhlý odpůrce celeru) – nejenže to nadšeně

zdlabal, ale tvrdil, že celeru by tam dal více! Děti taky

ochutnaly a pak nám toho půlku snědly (s nima jsem

nepočítala vůbec, jídla s celerem se pro jistotu ani

netknou). Nechápu, jak to děláte, že to všichni jí...

Pavlína

Díky tvým kuchařkám jsem našla cestu k vaření, které

pro mě do teď bylo dost skličující a co víc, čím dál tím

víc přemýšlím, kam se vrhnu, jakým směrem, a tvoje

„zapálená“ cesta je skvělá inspirace a hlavně mi

dodává motivaci. Zuzka

Chvála lilkům ve Vašem podání! Obávám se, že dojde

k akutnímu nedostatku lilků v obchodech v mém

okolí. Protože ve Vašem podání chutnají prostě

skvěle. Evelína

Dobrý den, chtěla bych Vás moc moc pochválit –

úžasné, báječné, skvělé apod. :-) Manžel nechápavě

kroutí hlavou, že v sobotu v půl 11 večer si čtu

recepty. Opravdu tomu vaření moc nedávám, ráda

peču, ale jsem hodně sportovně založená a moc

pracuji, takže ten můj mužský si někdy musí vařit

sám, díky Vám mu udělám radost. Alice

Lenko, mám pro Vás jedno poděkování. V únoru

jsem podstoupila operaci dolní čelisti a následných

6 týdnů jsem měla povolenou jen tekutou stravu.

Po ochutnání průmyslově vyráběných koktejlů jsem

měla pocit, že asi umřu hlady. Začala jsem si tedy

vařit doma (polívčičky a koktejly). Za těch 6 týdnů

jsem uvařila snad všechny Vaše výtečné polévky

(některé několikrát), rovněž díl Pitíčka mne velmi

inspiroval. Takže Vám musím moc poděkovat, že jsem

neumřela hlady. :-))))

Pavlína Zdeňková-Kroužková, dietolog

Koupila jsem si Dýně na zkoušku jako něco nového –

jiného, že ta jedna bude stačit. Ale ne, mám je

všechny, nemají chybu, tu cenu si stoprocentně

zasloužíte. Zkrátka výborné, výborné, výborné...

Vendula

Milá Lenko, moc Vám děkuji za Vaše kuchařky, jsou

opravdu strašně hezký a hlavně recepty jsou plné

zajímavých nápadů a velmi chutné. Také moc ráda

čtu Vaše vtipné názvy jídel a poznámky. Konečně

kuchařka, podle které nejen uvařím, ale se i pobavím.

Obdivuji Váš nápad na zajímavé kuchařky. Moc Vám

fandím !!! Eva

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Tippmanová (portréty a většina receptů)

za fotoaparátem stála a chvíli i ležela Petra Hajská (obálka a některé recepty)

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

češtinu pohlídala Alena Němcová

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-13-5

Nádobí pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v prodejnách Villeroy & Boch a Homeart.

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

tvaroh


1

To je ale tvar... oh !

Otevřeně přiznávám, že trpím tvarohovou úchylkou. Miluju tvarohový buchty, koláče, taštičky. A taky rohlíčky, štrúdly, krémy

nebo zmrzlinu. Když jsem jako malá pomáhala doma péct buchtu, opakoval se můj oblíbený tvarohový trojlístek –Mokro

tvarohová, Strouhaná a Vitacitová. V pekárnách slídím po tvarohových náplních, ovšem mám svou laťku dost vysoko. Jednou

jsem se tak naštvala, že jsem se dokonce s nakousanou buchtou vrátila do krámku reklamovat to stopové množství tvarohu.

Prodavačka byla mou žádostí tak konsternovaná, že mou reklamaci okamžitě uznala...

Nejvíc vzácný jsou mi svatební koláčky, neboť ty se dají vychutnat jen na svatbách a  ty jsou v  našem okolí jen zřídkakdy.

Možná proto, že na naší vlastní svatbě nám místo svatebních koláčků upekli jakýsi dukátový buchtičky, jsem po koláčcích

na svatbách těch druhých jak divá. Nezajímají mě chody svatební tabule, ale jen ty smyslně oblé tvary koláčků. Nedočkavě

hádám, jakou budou mít náplň, a jakmile je zavětřím, nemůžu se od nich odtrhnout.

S tvarohem mám ovšem spojenou i dost bolestnou vzpomínku. To když jsem si podle babského receptu ve svých 15 letech

pomazala tvarohem tělo sežehnuté sluníčkem. Nejen že bolest neustala, ale tvaroh na mně ztuhl, nešel jen tak omýta šu

pinku po šupince jsem ho ze sebe musela oškrabávat. Skuhrala jsem ještě dost dlouho.

Michal mé tvarohové dovádění nedocení, protože sladký moc nemusí, ale naštěstí s několika mýma kamarádkama sdílíme

tvarohové šílenství a obšťastňujeme se navzájem tvarohovýma výdobytkama našich kuchyní. S kamarádkou Verčou jsme to

dovedly jednu dobu k dokonalosti. O víkendech jsme pořádaly tvarohové dýchánky, na které jsme každá donesly svétvaro

hové výtvory, nebo jsme si je u klábosení vyráběly, požíraly a naplňovaly blahem své chuťové pohárky.

Všichni naši známí se už povdávaly a poženili a pro mě nastala tvrdá realita – se svatebníma koláčkama mám nejspíš utrum.

No řekněte sami, svatební koláček ze sériové výroby v běžné pekárně se snad ani nehodí kupovat. Vynahrazuju si to aspoň

tím, že mám i v létě tvarohově bílé tělo. A taky pořád doufám, že někdo už konečně vymyslí tvarohovou pastu na zuby nebo

tvarohově něžný sprchový gel. Tvarohově smýšlejícím mužům by třeba přišla vhod tvarohová pěna na holení.

I  když jsem vám odepřela slané varianty, které by vydaly na další speciál, doufám, že všem trpícím stejnou bílou nemocí

pustím do žil trochu blahodárné tvarohové infuze.

Lenka Požárová


Chlazený cheesecake | 27

Čokoládový samet s temnou minulostí

Sušenky nadrťte v  robotu, přidejte máslo a  znovu propracujte v  robotu. Dortovou

formu o  průměru 24 cm vyložte kolečkem pečicího papíru, rozprostřete sušenky

a dnem skleničky udusejte rovné dno. Dejte předpéct na 8 minut při 180 °C(v horkovzdušné troubě při 160 °C). Nechte vychladnout.

Čokoládu nalámejte, dejte do misky a tu vložte do kastrolku s vodou. Zahřívejte, až se

čokoláda rozpustí. Vmíchejte cukr, nechte chvíli rozpustit a odstavte.

Čokoládovou hmotu ušlehejte metličkou s  pomazánkovým máslem, poté přidejte

tvaroh a znovu prošlehejte.

Část krému rozprostřete na sušenkové dno, posypte malinami a potřete zbylýmkrémem. Uložte do ledničky nejlépe přes noc.

Okraje náplně objeďte nožem, uvolněte formu a cheesecake přesuňte na tác.

příprava 20 min.

+ chlazení přes noc

krusta:

180 g kakaových sušenek

60 g másla

náplň:

750 g netučného tvarohu ve

vaničce

200 g čokolády (70 % kakaa)

200 g pomazánkového másla

200 g čerstvých malin

160 g hnědého cukru


42 | Studené sladkosti

Marinované datle v kakaovém sirupu

Do vzduchotěsné misky dejte půlené datle, pomerančovou šťávu, kakao a cukr.Uza

vřete a pořádně protřepejte.

Uložte do lednice na 24–48 hodin a  občas protřepejte, datle by měly být celé po

nořené.

Tvaroh rozdělte do misek, ozdobte marinovanými datlemi a  polijte kakaovým siru

pem.

Tip: Teprve po 24 hodinách mají datle tu správnou konzistenci, proto nedoporučuji

dobu zkracovat.

Story: Ten den mě jedna osoba totálně vytočila a sebrala dobrou náladu. V tu chvíli

jsem dostala šílenou potřebu se vybít vařením. Huhlání nadávek, jak mi bylodoporu

čeno pro lepší vylití zlosti, totiž nepomohlo. Sladká odměna byla malou náplastí...

pro 4 osoby

příprava 15 min.

+ marinování 24 hod.

500 g tvarohu ve vaničce

200 ml čerstvé pomerančové

šťávy (ze 2–3 pomerančů)

80 g vypeckovaných datlí

40 g hnědého cukru

4 lžíce neslazeného kakaa


54

Obsah

Moje sladká bílá nemoc . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1

Různé názvy, druhy, tvary i chutě . . . . . . . . . . . . 2

Buchty a koláče

Skořicová mokřadla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4

Mandlový povidlouš . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

Vanilkové ocťulky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

Strakatý perník . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

Tvá rohová buchta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

Jabloňka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9

Rozmarné léto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Lískový hnědáček . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Rebarborové cukrbliky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

Malinové rozšoupnutí . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Meruňková slunečnice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14

Zázvorové ozubené kolo . . . . . . . . . . . . . . . . . .15

Ostatní pečené

Javorová pohanka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

Tajemství ostružinového košíku . . . . . . . . . . . . . .17

Piniové křehule . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .18

Fíkové štrúdlíky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19

Hruškové koblížky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20

Rybízová dědovka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .21

Mangové půlky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .22

Anýzové kvítky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23

Fajnova meruňkova štola . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Brusinkové odlitky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .25

Chlazený cheesecake

Ledová rozpustilost . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26

Čokoládový samet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .27

Meruňkové pusiny . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .28

Dýňový životabudič . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .29

Africký úlovek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30

Skotačivé jahody . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .31

Maková panenka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .32

Borůvkový ufňukánek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .33

Studené sladkosti

Srdceryvné bonbónky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34

Jahodová tvarošáda . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .35

Meruňkové jezírko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .36

Rybízová něžnost . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37

Nastuzený černoušek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .38

Likérové broskvičky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39

Avokádo s granátem . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40

Sněhurčin ruměnec . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

Marinované datle . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42

Sezamové srdce . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43

Sexbomba s mascarpone . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Tvarohové tvárnice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45

Teplé sladkosti

Nugátkulky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46

Peprné meruňky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .47

Horký mandlový pudink . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48

Kaštanové ďolíčky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49

Čilé bábovičky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50

Tvarohové utonutí . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .51

Maková knedla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .52

Muškátové lívance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .53


V edici vyšlo Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Milá Lenko, o vašich kuchařkách jsem se dověděla

díky kamarádkám, které již mají doma plné futrálky

Vašich kuchařek. Jelikož jsem pracující maminka,

která dříve ráda trávila čas u sporáku, dnes ho raději

tráví se svým „malým velkým“ pokladem, tak oceňuji

Vaše rychlé a přitom vynikající dobroty. Přeji, ať se

daří. Lenka

Neodolala jsem a hned dneska jsem vyzkoušela

z celerové kuchařky „Mandlový orgasmus“. Trochu

s obavami jsem to předložila manželovi (přece jen

je zapřisáhlý odpůrce celeru) – nejenže to nadšeně

zdlabal, ale tvrdil, že celeru by tam dal více! Děti taky

ochutnaly a pak nám toho půlku snědly (s nima jsem

nepočítala vůbec, jídla s celerem se pro jistotu ani

netknou). Nechápu, jak to děláte, že to všichni jí...

Pavlína

Díky tvým kuchařkám jsem našla cestu k vaření, které

pro mě do teď bylo dost skličující a co víc, čím dál tím

víc přemýšlím, kam se vrhnu, jakým směrem, a tvoje

„zapálená“ cesta je skvělá inspirace a hlavně mi

dodává motivaci. Zuzka

Chvála lilkům ve Vašem podání! Obávám se, že dojde

k akutnímu nedostatku lilků v obchodech v mém

okolí. Protože ve Vašem podání chutnají prostě

skvěle. Evelína

Dobrý den, chtěla bych Vás moc moc pochválit –

úžasné, báječné, skvělé apod. :-) Manžel nechápavě

kroutí hlavou, že v sobotu v půl 11 večer si čtu

recepty. Opravdu tomu vaření moc nedávám, ráda

peču, ale jsem hodně sportovně založená a moc

pracuji, takže ten můj mužský si někdy musí vařit

sám, díky Vám mu udělám radost. Alice

Lenko, mám pro Vás jedno poděkování. V únoru

jsem podstoupila operaci dolní čelisti a následných

6 týdnů jsem měla povolenou jen tekutou stravu.

Po ochutnání průmyslově vyráběných koktejlů jsem

měla pocit, že asi umřu hlady. Začala jsem si tedy

vařit doma (polívčičky a koktejly). Za těch 6 týdnů

jsem uvařila snad všechny Vaše výtečné polévky

(některé několikrát), rovněž díl Pitíčka mne velmi

inspiroval. Takže Vám musím moc poděkovat, že jsem

neumřela hlady. :-))))

Pavlína Zdeňková-Kroužková, dietolog

Koupila jsem si Dýně na zkoušku jako něco nového –

jiného, že ta jedna bude stačit. Ale ne, mám je

všechny, nemají chybu, tu cenu si stoprocentně

zasloužíte. Zkrátka výborné, výborné, výborné...

Vendula

Milá Lenko, moc Vám děkuji za Vaše kuchařky, jsou

opravdu strašně hezký a hlavně recepty jsou plné

zajímavých nápadů a velmi chutné. Také moc ráda

čtu Vaše vtipné názvy jídel a poznámky. Konečně

kuchařka, podle které nejen uvařím, ale se i pobavím.

Obdivuji Váš nápad na zajímavé kuchařky. Moc Vám

fandím !!! Eva

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Tippmanová (portréty a většina receptů)

za fotoaparátem stála a chvíli i ležela Petra Hajská (obálka a některé recepty)

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

češtinu pohlídala Alena Němcová

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-13-5

Nádobí pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v prodejnách Villeroy & Boch a Homeart.

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

tvaroh




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist