načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Což takhle dát si... fazole - Lenka Požárová

Což takhle dát si... fazole

Elektronická kniha: Což takhle dát si... fazole
Autor:

Fazole i fazolky hrají prim v kuchařce Což takhle dát si fazole. V receptech se představí fazole bílé, fialové, máslové, žíhané, nebo exotičtější mungo a adzuki. Nápadité recepty z ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  149
+
-
5
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Zapálená kuchařka s.r.o.
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 58
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-903-6445-5
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Fazole i fazolky hrají prim v kuchařce Což takhle dát si fazole. V receptech se představí fazole bílé, fialové, máslové, žíhané, nebo exotičtější mungo a adzuki. Nápadité recepty z dostupných surovin jsou doplněné lákavými fotkami a vtipnými textem. Ochutnat můžete recepty jako Mr. Bean v akci, Zeleninka na solárku, Ňadra slepičky Emilky, Losos s natvrdlýma vajíčkama, Calverova léčku nebo Tanec s větry.

Zařazeno v kategoriích
Lenka Požárová - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Tak fantastickou kuchařku jsem už dlouho nekoupila.

Právě jsem nasadila dietní kúru a už jsem se

nemohla na zeleninu ani podívat. Když tu náhle

přišla k nám do obchodu tvoje kuchařka. Od té doby

pořádám lukulské hody každý den. I má 16letá dcera

se přidala. Pánská část rodiny zatím jenom pokukuje,

ale já je časem dostanu... Soňa

Moc se mi to líbí. Jen při listování mi bylo hned

jasné, že tímhle by nepohrdl ani mlsný jazýček mé

drahé polovičky, a že je to pěkný mlsoun! Jsem fakt

nadšená. Kačka

První dojem – no, kuchařka vypadá lákavě, ale ta

cena... druhý dojem – hele, ty recepty vypadají

dobře... třetí dojem – tu musím mít, jinak to bez ní

nepřežiju... Je mi v celku jasné, že takováhle pěkná

knížka, kdy člověk z fotek skoro cítí, jak ty dobroty

voní, něco stojí. Tak já se teda kvůli každému dílu

vzdám příslušného množství čokolády ;-)))

Diana

Kuchařka se mi moc líbí a moc Ti fandím. Jsem

nadšená, jak jsi odhodila zakořeněné předsudky

a pustila se do kulinářských experimentů a že jsi

dokázala svou fantazii takto zúročit. Je to dílko velice

vtipné, nápadité a vkusné. Držím Ti palce.

Magda

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Kamenická

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

o bezchybnou češtinu se postarala Barbora Hošková

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-09-8

Nádobí použité pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v de.co, Tesco a Debenhams.

fazole

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

V edici vyšlo


1

Indiánka z Větrova

Přiznám se, že bych občas chtěla být indiánem. Fascinuje mě jejich klid a  závidím jim, že se mohli cpát fazolema denno

denně. Vychutnávala bych si je u nich při pohledu na okolní majestátní velehory, civilizace v nedohlednu... Pravda, pak by

stačil jeden nájezd nepřátelského kmene a bylo by po idylce...

Tak zpátky k realitě. Můj vztah k fazolím je i přes jejich vlastnost, kterou by odborník nazval plynatostí, nadmíru kladný. No,

když už jsme probrali močopudnost chřestu a prohnanost švestek, tak vás asi už nepřekvapí, že nic neopomenu. Kdo by si

myslel, že jsme v době fazolového vyvařování explodovali, tak toho musím uklidnit, že jsme to zvládli v pohodě...

Zamilovala jsem se do nich při návštěvě Ameriky, kde jsme byli odkázaní na papkání ve fastfoodech, které rozhodně k mým

oblíbeným nepatří. Měli tam ale i jeden mexický a ten se stal mým favoritem. Nacpávali jsme se tam fazolema plněnýma do

tortillových placek. S mexickou příchutí to bylo přímo geniální, i bezmasé variantě nebylo co vytknout. Po čase jsem pakdo

stala od Michala k narozeninám sadu ingrediencí na přípravu těchto placek s návodem přímo od pravého Mexičana.Do

dávám, že to bylo za dob, kdy tady nešlo něco podobného koupit, a tudíž jsem byla nevýslovně šťastná a vůbec mněne

vadilo, že si na mém dárku pochutnala celá rodina.

Když o tom tak přemýšlím, tak znám spoustu ingrediencí, které někomu nechutnají. Ale neznám vlastně nikoho, kdo by se

ošklíbal nad fazolema. Naopak je mi jasný, že s luskovýma fazolkama to u mnohých asi nevyhraju. Ale vězte, že ty bylyi Mi

chalovou noční můrou z dětství (ve srovnání s nima byla koprovka nebo špenát „hadra“), ale pevnou vůlí a hlavně chuťovými

zážitky se mi ho podařilo obměkčit a ode mě je už baští bez reptání.

Taky jsem řešila dilema, jestli vyhlásit jako téma pouze fazole nebo kompletní luštěniny. Ale luštěniny jsou tak širokáa roz

manitá oblast, že by se vytratilo to kouzelné, co mě tak moc baví – jenom z jedné ingredience vymyslet tu škálu možných

i nemožných receptíků. Dost mě mrzelo rozloučení s čočkou (zvlášť s tou superrychlou červenou) nebo božsky oříškovouci

zrnou. Sójomily bych asi stejně nepotěšila, protože v té si zrovna nelibuju. A hráškožrouti by taky nejspíš přišli zkrátka,pro

tože hrášek baštím v  tunách hlavně čerstvej, a  to i  přesto, že jsem se jím jako malá na  táboře otrávila. Holt při pajtlování

na poli jsem si nějak nevšimla té spadlé cedule s lebkou a zkříženýma hnátama a postřik tenkrát účinkoval skvěle nejen proti

hlodavcům...

Zkrátka a  dobře, čeká vás opět zacílení na  jednu famózní ingredienci, ze které se dá vytvořit mexická, středomořská, ori

entální nebo česká krmě. Odstartujme to tedy společně hurónským pokřikem:tři-dva-jednaal!

Lenka Požárová


40 | Zelenina nepečená

Tanec s větry velkolepá podívaná

Na velké pánvi prohřejte na troše oleje fazole spolu se sterilovanými i krájenýmičerstvými rajčaty.

Do horké směsi nakrájejte plátky mozzarelly a nechte rozpustit.

Hotové posypte tenkými plátky česneku a oreganem. Podávejte s bílým pečivem.

Tip: Pánev servírujte na  stůl s  nerozmíchanou směsí. Nebo pokud máte možnost,

servírujte malé pánvičky na každou porci.

Story: Tuto pánvičku nadšeně při focení vylizoval grafik Honza a stala se pro nějhitem Nr. 1. Jako znalého a náročného fazoložrouta ho nadchla prý i jednoduchost...

pro 4 osoby

příprava 15 min.

800 g sterilovaných krájených

rajčat

480 g vařených fialových fazolí

200 g mozzarelly

4 rajčata

4 stroužky česneku

sůl

oregano na ozdobu

olivový olej


Jen tak | 47

Zázvorky cácorky

Cibuli nakrájejte na  dílky, oloupaný zázvor na  drobné kostičky a  vše opečte na ro

zehřátém másle smíchaným s olejem.

Fazolky pokrájejte, povařte 3 minuty, sceďte a smíchejte s máslovou směsí.

Dle chuti osolte a podávejte teplé.

Story: To, co vidíte na fotce, je až druhej pokus. To první aranžmá bylo dost hrozný.

Tenký fazolky na talířku s kostičkama cibulky a zázvoru. Dost nevzhledná změť čehosi.

I  když to chutnalo, bylo to takové ošklivé káčátko. Mrzelo mě to a  pořád jsem pře

mýšlela, jak to přichystat líp. Když jsem ten večer usínala, to jídlo jsem najednouuvi

děla. Ne talířek, ale žlutá miska! Ne tenké fazolky, ale ty velký placatý a pokrájený! Ne

žlutá cibulka na kostičky, ale fialová a na dílky! Jako mávnutím kouzelného proutku

káčátko rozkvetlo a změnilo se k nepoznání. Že mě to nenapadlo hned!

pro 4 osoby

příprava 10 min.

600 g fazolových lusků

40 g másla

4 malé fialové cibule

2 lžíce olivového oleje

čerstvý zázvor velikosti

vlašského ořechu

sůl


54

Obsah

Indiánka z Větrova . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1

Různé názvy, druhy, tvary i chutě. . . . . . . . . . . . . .2

Lehkosti

Mr. Bean v akci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4

Fazolky v zavinovačce . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5

Zeleninka na solárku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6

Křupavé toustíky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .7

Red hot chilli peppers . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .8

Celozrnné lasturky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9

Saláty

Brokolicová nádhera . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Lusky na mandarinkách . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Avokádové kapsičky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12

Zalévaný salátek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Svatba po italsku . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .14

Pestrobarevný svět . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Polívčičky

Nivová rozkoš . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .16

Horoucí aromalázeň . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .17

Fenyklový krém . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Osvěžující Tahiťanka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .19

Drůbež a ryby

Ňadra slepičky Emilky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .20

Přímořské těstoviny . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21

Krevetos s fazolkos . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22

Náčelník pálivá huba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23

Meruňková stehýnka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Losos s natvrdlýma vajíčkama . . . . . . . . . . . . . . .25

Zaoceánská plavba . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26

Jen počkej zajíci . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27

Krůtí steak na hruškách . . . . . . . . . . . . . . . . . . .28

Pipka na tortillách . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29

Zelenina pečená

Špenátovo-oříškový koláč . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

Gratinované fazolové pyré . . . . . . . . . . . . . . . . .31

Sýrový raneček . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32

Calverova léčka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .33

Kukuřičné bagetky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34

Fazolové Eldorado . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .35

Sýrové dortíky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36

Zlaté polentové cihličky . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37

Zelenina nepečená

Rudochův rýžový kotlík . . . . . . . . . . . . . . . . . . .38

Fazole ovčí babičky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39

Tanec s větry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40

Cizrnové smaženky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

Citrónový kuskus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .42

Kapsičky s lilkem . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .43

Báječné burito . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Orientální žíznivé brambory . . . . . . . . . . . . . . . .45

Jen tak

Náměsíčné fazole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46

Zázvorky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .47

Aztécký poklad . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .48

Rozmarýnové oblázky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49

Karibská pohoda . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .50

Fazolková seznamka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51

Arafazolky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52

Nabitá worchestrovka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53


Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Tak fantastickou kuchařku jsem už dlouho nekoupila.

Právě jsem nasadila dietní kúru a už jsem se

nemohla na zeleninu ani podívat. Když tu náhle

přišla k nám do obchodu tvoje kuchařka. Od té doby

pořádám lukulské hody každý den. I má 16letá dcera

se přidala. Pánská část rodiny zatím jenom pokukuje,

ale já je časem dostanu... Soňa

Moc se mi to líbí. Jen při listování mi bylo hned

jasné, že tímhle by nepohrdl ani mlsný jazýček mé

drahé polovičky, a že je to pěkný mlsoun! Jsem fakt

nadšená. Kačka

První dojem – no, kuchařka vypadá lákavě, ale ta

cena... druhý dojem – hele, ty recepty vypadají

dobře... třetí dojem – tu musím mít, jinak to bez ní

nepřežiju... Je mi v celku jasné, že takováhle pěkná

knížka, kdy člověk z fotek skoro cítí, jak ty dobroty

voní, něco stojí. Tak já se teda kvůli každému dílu

vzdám příslušného množství čokolády ;-)))

Diana

Kuchařka se mi moc líbí a moc Ti fandím. Jsem

nadšená, jak jsi odhodila zakořeněné předsudky

a pustila se do kulinářských experimentů a že jsi

dokázala svou fantazii takto zúročit. Je to dílko velice

vtipné, nápadité a vkusné. Držím Ti palce.

Magda

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Kamenická

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

o bezchybnou češtinu se postarala Barbora Hošková

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-09-8

Nádobí použité pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v de.co, Tesco a Debenhams.

fazole

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

V edici vyšlo




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist