načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Což takhle dát si... celer - Lenka Požárová

Což takhle dát si... celer

Elektronická kniha: Což takhle dát si... celer
Autor:

Kuchařka Což takhel dát si celer je hotový knižní bestceler! Pokud i vy patříte k těm, co třeští v obchodě své bulvy na celerové bulvy a řapíky, pak byste si měli pořídit další z ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  149
+
-
5
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: » Zapálená kuchařka s.r.o.
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku
Médium: e-book
Počet stran: 60
Rozměr: 20 cm
Úprava: barev. ilustrace
Vydání: 1. vyd.
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-871-5200-3
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis / resumé

Jako vždy nápaditá, originální kuchařka s celou škálou předpisů. Neobvyklé saláty, krémy, přílohy i hlavní chody, moučníky i chuťovky. Dostupné ingredience, snadná příprava. Padesát předpisů na celerové pokrmy.

Popis nakladatele

Kuchařka Což takhel dát si celer je hotový knižní bestceler! Pokud i vy patříte k těm, co třeští v obchodě své bulvy na celerové bulvy a řapíky, pak byste si měli pořídit další z řady zapálených kuchařek. Má-li vaše fantazie na víc než rozvařené kostičky v polívce, ocitnete se v říši divů, kde si i chlapi pomlaskávají a chválí (aniž by mnohdy tušili, že se tam ukrývá jejich nepřítel). Recepty jako Plněné létající talíře, Bulvární plátek se skořicovým máslem, Mandlový déšť, Neplechu na plechu nebo Pečené bramborové lekníny prostě stojí za to vyzkoušet. Doufám, že vám bulvy nevypadly z důlků.

Předmětná hesla
celer bulvový (kuchařství)
celer řapíkatý (kuchařství)
Zařazeno v kategoriích
Lenka Požárová - další tituly autora:
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

V edici vyšlo Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych Vám

napsala. Podle Vašich kuchařek se mi úžasně vaří,

recepty jsou jednoduché a hlavně dobře popsané.

A jídla jsou bezva, dokonce je jí i můj manžel (a to už

je co říct :)) a taky děti. Myslím, že jsem zatím z žádné

kuchařky nevyzkoušela tolik receptů jako z té Vaší.

Pavlína

Se starší dcerou Emou (2,5 roku) si prohlížíme

obrázky, rozplýváme se nad nimi a říkáme si, co

zblajzneme. Když jsme s Emou byly naposled

v knihkupectví, hned se hnala do oddělení kuchařek

a už vybírala „ty tetiny krásný barevný“ a chtěla si

je tam prohlížet. Jste jednička (nejen proto, že jste

z Brna). Veronika

Vaše kuchařky jsem si zamilovala, tak musím mít

i další. :-) Jinak už je nakoupily i moje kamarádky

a po jednom rodinném sesterském večírku u nás

doma, kdy se podávaly lahůdky podle Vašich super

receptů, je nakoupily i moje sestry. :-) No nedám na

ty kuchařky dopustit ! Tereza

Vážená paní Požárová, chtěla bych Vám moc

poděkovat za báječné recepty – nenarazila jsem

na jediný, ke kterému bych okamžitě nepocítila

výraznou náklonnost. Vlastně po přečtení každého

receptu pociťuji zoufalou touhu být teď právě ve své

kuchyni, která je až do večera v nedohlednu.

Jitka

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Kamenická

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

češtinu pohlídala Alena Němcová

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-12-8

Nádobí použité pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v prodejnách Homeart a Tesco.

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

celer


1

Kořeň k pohledání

Paní učitelka v  zeleninové škole položí prvňáčkům dotaz. V  první lavici se může přetrhnout Cuketa, jak se hlásí ostošest.

Přes uličku se pokouší upoutat pozornost se stejnou pílí dvojčata Rajčata a taky Brokolice doprovází své hlášení se zmítající

se nataženou ručičkou úpěnlivými slovy: „Sím, paní učitelko, sím!“ Mezi těmito vzorňáky sedí taky uzardělá Řepa (chudinka,

zčervená vždycky, když se na ni někdo podívá), boubelaté Zelí v jednoduchém oblečku (holt má chudší rodiče) a rozvrko­

čený Celer (no jo, zase se včera rýpal v hlíně). Ti odpověď znají samozřejmě taky, a přijde jim jen dost zbytečné se hlásit. Vždyť

se jich stejně nikdo na jejich názor nezeptá, tak co.

Paní učitelka už už kyne snaživce Cuketě, ale pak se zarazí, potutelně se usměje a překvapivě osloví malý nenápadný Celer.

Ten se zmateně rozhlíží a  sklízí nevraživé pohledy uražené Cukety, jí se přece paní učitelka měla zeptat. Celer rozpačitě

vstane, utře si ručičky od hlíny do kalhot a ještě jednou se rozhlédne po třídě. Tentokrát si všimne i povzbudivého mrkání

Řepy, která mu tiskne pěstičky, a Zelí mu ukazuje palec, že je prostě jednička. Povzbuzen kamarády se nadechne a spustí.

Mluví klidně, rozumně a nepřekotně, ne jako Cuketa, která se až zakoktává, jak se snaží vyklopit rychle, co má na jazyku.

Když skončí, získá obrovskou pochvalu od paní učitelky i svých spolužáků. Všech svých spolužáků. Zjihlá Cuketa zapomněla,

že se paní učitelka nezeptala jí, a Celeru to odpustila, dvojčata Rajčata si přestala z Celeru utahovat a krasavice Brokolice, která

Celer přehlížela, na něj začala dělat dlouhé svůdné cukrbliky. Od té doby vzrostlo Celeru sebevědomí a ostatní si ho začali víc

vážit, když poznali, co se za jeho tvrdou slupkou skrývá.

Tak Celer rostl a rostl, až zmužněl. Je z něj drsný chlapík, o svých kladech dobře ví, ale zdá se mu stejně jako dřív zbytečné

dělat na lidi dojem, když se o to snaží spousta jiných... Zkrátka kořeň k pohledání ! Drsný na pohled a jemný uvnitř.

Tuhle celerovou pohádku jsem napsala v době, kdy se ve mně hádala touha s rozumem. Bude tématem dalšího dílu opo­

vrhovaný celer, který si pozornost rozhodně zaslouží, nebo bych měla vyslyšet čtenářské tipy na nějakou oblíbenější zele­

ninku? Tak jsem si sedla, pohádku napsala a ta sama rozhodla, jak to má skončit. A tak právě držíte v ruce knižní bestCeler !

Lenka Požárová


40 | Jen zelenina

Rapperovy řapíky to je teda nářez!

Těstoviny uvařte podle návodu a 3 minuty před koncem varu přidejte pokrájené řa­

píky.

Sceďte a  vše smíchejte se smetanou a  sekanými sušenými rajčaty (okapanými od

oleje). Podle chuti osolte, vraťte na plotýnku a krátce prohřejte.

Rozdělte na talíře a ozdobte parmezánem.

Story: Nějak jsem Michalovi dala víc celeru než sobě, když jsem mu chtěla jeho

poslední kousek odebrat, tak se bránil, že mu chutná, ať mu to neberu. A to mu dřív

celer v jídle vadil ! pro 4 osoby příprava 15 min. 400 g těstovin 400 g řapíkatého celeru 200 ml smetany 60 g sušených rajčat v oleji 4 lžíce parmezánu sůl

Jen zelenina | 39

Střapatý sýrový koláč se smetanou

Ingredience na těsto a zpracujte do tvárné hmoty. Těsto vyložte do kulaté koláčové

formy (o průměru asi 28 cm) a vytvarujte nižší okraje.

Sýr a celer nastrouhejte nahrubo, osolte, promíchejte a směs rozprostřete na připra­

vené dno z  těsta. Polijte rovnoměrně smetanou a  dejte péct při 200  °C (v  horko­

vzdušné troubě při 180 °C) asi 25–30 minut, až je vše zlaté.

Hotový koláč rozkrájejte a podávejte ozdobený pažitkou se zeleninovým salátem.

Story: Koláč jsem z formy přenesla na kulatý prkýnko a na něm nakrájela řezy. Část

jsem jich vyskládala na talíř, zbylé řezy zůstaly na prkýnku. Talíř ale nebyl pořád ně­

jak moc fotogenickej. Tak jsme zkusili dát před foťák prkýnko se zbytkem a  ono to

vypadalo úžasně... Naznala jsem, že by to chtělo něčím odpíchnout, tak jsem tam

pohodila trochu pažitky v  midi verzi. Fotografka Radka do ní ještě šibalsky cvrnkla

prstíkem a ledabylé aranžmá bylo dokončeno !

pro 4 osoby

příprava 20 min. + pečení 20 min.

těsto:

400 g polohrubé mouky

200 g tuku na pečení

3 lžíce studené vody

1 lžička soli

náplň:

400 g oloupané bulvy celeru

250 g sýra čedar

200 ml smetany na vaření

sůl

pažitka na ozdobu


54

Obsah

Kořeň k pohledání . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1

Různé názvy, druhy, tvary i chutě . . . . . . . . . . . . 2

Lehkosti

Oříškové jezírko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4

Mandlovo­sýrové topinky . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

Rozesmátý croissant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

Avokádový dlabanec . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7

Chlupaté jednohubky. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8

Bulvární plátek . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9

Hedvábná omáčka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10

Cizrnový natěrač . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

Řapíková flotila . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

Neplecha na plechu . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

Saláty

Africká královna . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14

Avokádové kostky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15

Bramborový slavnosťák . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

Celerová Růženka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17

Roztoužený řapíkatec . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

Datlová mlaskačka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19

Fenyklovo­jahodový rituál . . . . . . . . . . . . . . . . . 20

Broskvový skvost . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21

Polívčičky

Mléčná dráha s lososem . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22

Mandlový déšť . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23

Sýrový krém se žampiony . . . . . . . . . . . . . . . . . 24

Kukuřičná chumelenice . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25

Ze zvířátek

Celerovo­jablečné curry . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26

Lososové balíčky s tymiánem . . . . . . . . . . . . . . . 27

Špagetový pletenec . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28

Kaštanové bocňánky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29

Lososí tažení . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30

Létající talíře . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31

Krémové česnekové misky . . . . . . . . . . . . . . . . . 32

Vyrovnané rizotko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33

Rozhárané kuře . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34

Krůtí díkůvzdání . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35

Jen zelenina

Mandlový orgasmus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36

Gorgonzolové špalíky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37

Knedlíkový comeback . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38

Střapatý sýrový koláč . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39

Rapperovy řapíky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40

Cibulové překvápko . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41

Pečené bramborové lekníny. . . . . . . . . . . . . . . .42

Ricottové mušle . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43

Kokosová rýže . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44

Petrželková pánvička . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45

Jen tak

Oříšková kolečka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46

Sardelové hranolky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47

Zlaťáky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 48

Řapíky ošplouchané v kokosu . . . . . . . . . . . . . . 49

Čedarový mazec . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 50

Maškaráda s mascarpone . . . . . . . . . . . . . . . . . 51

Kárované kostky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52

Celerová šťouchanice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53


V edici vyšlo Což takhle dát si...

Zapálená kuchařka Lenka Požárová

Lenka Požárová * 1972 Brno

Po střední škole ekonomické a ročním studiu němčiny na jazykové škole jsem si nemohla nechat ujít vzácnoupříležitost a „střihla“ jsem si ještě jednu maturitu, tentokrát na obchodní akademii v Rakousku. Krátká pracovní zkušenost mi

byla výbornou motivací pro to, abych vydržela měsíce se doučovat matiku, a zvládla tak přijímačky na obor obchodní

podnikání na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. U toho všeho jsem vtloukala němčinu do hlav

mnoha studentům coby lektorka na soukromé jazykové škole.

Několik let jsem pak pracovala jako daňový poradce ve velké poradenské firmě. Úspěchy, dobrý výdělek, práce ponocích, stres a zdravotní potíže na sebe nenechaly dlouho čekat. Tak jsem se odhodlala k nelehkému životnímu kroku,zahodila jsem vydobytou pracovní kariéru a pustila se do realizace svých snů. Začínám jako vydavatelka nápaditýchkuchařek a potají spřádám další plány.

Baví mě sport, tancování a zpívání (hlavně když mě nikdo nevidí a neslyší), cestování po dalekých zemích, noa především vaření! Moc ráda chodím do divadel a po horách. Jsem přesvědčená, že všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít

a sebrat k tomu všechnu odvahu. Že to zní trochu jako pohádka? No, málem bych zapomněla, ty mám taky moc ráda.

Jak se vám líbí?

Tak jsem se konečně dostala k tomu, abych Vám

napsala. Podle Vašich kuchařek se mi úžasně vaří,

recepty jsou jednoduché a hlavně dobře popsané.

A jídla jsou bezva, dokonce je jí i můj manžel (a to už

je co říct :)) a taky děti. Myslím, že jsem zatím z žádné

kuchařky nevyzkoušela tolik receptů jako z té Vaší.

Pavlína

Se starší dcerou Emou (2,5 roku) si prohlížíme

obrázky, rozplýváme se nad nimi a říkáme si, co

zblajzneme. Když jsme s Emou byly naposled

v knihkupectví, hned se hnala do oddělení kuchařek

a už vybírala „ty tetiny krásný barevný“ a chtěla si

je tam prohlížet. Jste jednička (nejen proto, že jste

z Brna). Veronika

Vaše kuchařky jsem si zamilovala, tak musím mít

i další. :-) Jinak už je nakoupily i moje kamarádky

a po jednom rodinném sesterském večírku u nás

doma, kdy se podávaly lahůdky podle Vašich super

receptů, je nakoupily i moje sestry. :-) No nedám na

ty kuchařky dopustit ! Tereza

Vážená paní Požárová, chtěla bych Vám moc

poděkovat za báječné recepty – nenarazila jsem

na jediný, ke kterému bych okamžitě nepocítila

výraznou náklonnost. Vlastně po přečtení každého

receptu pociťuji zoufalou touhu být teď právě ve své

kuchyni, která je až do večera v nedohlednu.

Jitka

Tiráž

celé to spískala Lenka Požárová

za fotoaparátem si broukala pohodářka Radka Kamenická

pro fotografování jídla načančala Lenka Požárová

češtinu pohlídala Alena Němcová

s grafikou a sazbou si vyhrál muž týmu Jan Tippman

pod hlavičkou vydavatelství Zapálená kuchařka

1. elektronické vydání, 2015

ISBN 978-80-87666-12-8

Nádobí použité pro aranžmá fotografií bylo zapůjčeno v prodejnách Homeart a Tesco.

Více informací o celé edici a zážitky z realizace najdete na

www.zapalena-kucharka.cz

celer




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz - online prodej | ABZ Knihy, a.s.
ABZ knihy, a.s.
 
 
 

Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist