načítání...
menu
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

E-kniha: Cooking with Šůša – Michaela Šupáková

Cooking with Šůša

Elektronická kniha: Cooking with Šůša
Autor: Michaela Šupáková

– Ať už jste vegetarián, trpíte alergií na lepek nebo jednoduše milujete zdravý životní styl, je pro vás tato kniha přesně ta pravá. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny, abyste vykouzlili báječné a chuťově dokonalé jídlo. V kuchařce naleznete ... (celý popis)
Titul je skladem - ke stažení ihned
Médium: e-kniha
Vaše cena s DPH:  169
+
-
5,6
bo za nákup

hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%hodnoceni - 0%   celkové hodnocení
0 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: CPress
Dostupné formáty
ke stažení:
PDF
Upozornění: většina e-knih je zabezpečena proti tisku a kopírování
Médium: e-book
Rok vydání: 2017
Počet stran: 144
Jazyk: česky
ADOBE DRM: bez
ISBN: 978-80-264-1726-2
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Ať už jste vegetarián, trpíte alergií na lepek nebo jednoduše milujete zdravý životní styl, je pro vás tato kniha přesně ta pravá. Nemusíte v kuchyni trávit hodiny, abyste vykouzlili báječné a chuťově dokonalé jídlo. V kuchařce naleznete přes 60 bezlepkových a bezmasých receptů na každý den, pro různé příležitosti a rozličné chutě. Jejich příprava je rychlá, jednoduchá a bude vás především bavit.

Zařazeno v kategoriích
Michaela Šupáková - další tituly autora:
Cooking with Šůša Cooking with Šůša
 
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

Cooking

with Šůša

Michaela Šupáková

Cooking with Šůša

Michaela Šupáková

Cooking with Šůša

Michaela Šupáková

Michaela Šupákov

á

Michaela Šupáková

Ať už jste vegetarián, trpíte alergií

na lepek nebo jednoduše milujete

zdravý životní styl, je pro vás tato kniha

přesně ta pravá. Nemusíte v kuchyni

trávit hodiny, abyste vykouzlili báječné

a chuťově dokonalé jídlo. V kuchařce

naleznete přes 60 bezlepkových

a bezmasých receptů na každý den, pro

různé příležitosti a rozličné chutě. Jejich

příprava je rychlá, jednoduchá a bude vás

především bavit.

Objednávky knih:

www.albatrosmedia.cz

eshop@albatrosmedia.cz

Bezplatná linka:

800 555 513

CZ

V kompletní nabídce naleznete

již více než

8 000

knižních titulů

z mnoha zajímavých oborů.

Navštivte náš

web!

www.albatrosmedia.cz

CZ: 299 Kč SK: 11,99 €

ISBN 978-80-264-1641-8

9788026 416418


Cooking with Šůša

Vyšlo také v tištěné verzi

Objednat můžete na

www.cpress.cz

www.albatrosmedia.cz

Michaela Šupáková

Cooking with Šůša – e-kniha

Copyright © Albatros Media a. s., 2017

Všechna práva vyhrazena.

Žádná část této publikace nesmí být rozšiřována

bez písemného souhlasu majitelů práv.


O knize

– 3 –


O knize Nejlepší způsob stravování je ten, který vám přináší pocit štěstí. Nemusíte držet žádné drastické diety, abyste se cítili skvěle. Stačí při vaření zapojit fantazii a jídlo si užívat.

Taková je i má kniha. Recepty jsou sestaveny tak, abyste u jejich přípravy nemuseli trávit hodiny. Ráda vařím z čerstvých surovin. Nepoužívám žádná umělá dochucovadla nebo chemicky a průmyslově zpracované potraviny. Veškeré pokrmy jsou připraveny bez lepku, bez masa a s minimem přidaného cukru.

Nebojte se v kuchyni experimentovat a zkoušet nové chutě. Věřte mi, že jakmile se naučíte vařit zdravě, nejenže budete vědět, co jíte, ale zároveň na sebe budete pyšní, že jste to zvládli. A o tom přece celé vaření je.

O knize

– 3 –


Obsah

– 5 –

Obsah

– 4 –

Obsah

Snídaně . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .7

Banánové lívance s arašídovým máslem..................................8

Espresso jáhlová kaše .................................................10

Fermentovaná ovesná kaše s mangem ..................................12

Chia pudink s jahodami a bazalkou .....................................14

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem ..............................16

Ovocný crumble ......................................................18

Pohanková granola ...................................................20

Pohankovo-hrušková kaše.............................................22

Pomerančová polentová kaše ..........................................24

Quinoa kaše s jahodami ...............................................26

Tofu kokosový „jogurt“ ................................................28

Nápoje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31

Banánovo-špenátové smoothie ........................................32

Jahodové smoothie s goji a bazalkou ...................................34

Kávové mojito........................................................36

Kešu kakao...........................................................38

Malinová limonáda ...................................................40

Polévky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43

Cuketová polévka.....................................................44

Dýňová polévka s arašídovým máslem ..................................46

Chřestová polévka s limetkou ..........................................48

Kokosová kari polévka ................................................50

Květákovo-celerový krém..............................................52

Luštěninová polévka se zeleninou ......................................54

Melounové gazpacho .................................................56

Pikantní kukuřičná polévka ............................................58

Rajčatovo-bazalková polévka . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 60 Zeleninová polévka s quinoou .........................................62

Hlavní jídla, snacky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65

Brokolicovo-parmazánové kuličky......................................66

Citronové jáhloto s hráškem ...........................................68


Obsah

– 5 –

Obsah

– 4 –

Fazolové chilli s batáty ................................................70

Kari z červené čočky...................................................72

Kokosová rýže s mangem a kešu........................................74

Květákové kari .......................................................76

Květákové placičky s černým sezamem..................................78

Pohanka s červenou řepou.............................................80

Rajčatové rizoto s černými olivami......................................82

Semínkové krekry ....................................................84

Saláty . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87

Ananasovo-okurkový salát.............................................88

Bramborový salát s majonézou z červené čočky ..........................90

Čočkový salát se sýrem feta ............................................92

Jarní salát se slzovkou a koprem........................................94

Květákový tabbouleh .................................................96

Salát panzanella......................................................98

Pomazánky . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 101

Avokádovo-vajíčková pomazánka .....................................102

Baba ganuš .........................................................104

Hummus z červené čočky .............................................106

Hummus z červené řepy ..............................................108

Pomazánka z bílých fazolí ............................................110

Pomazánka z pečeného květáku.......................................112

Dezerty, sladkosti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 115

Ananasovo-limetková zmrzlina .......................................116

Banánovo-oříškové muffiny s drobenkou...............................118

Banánový flapjack ...................................................120

Borůvkové řezy......................................................122

Brownies z červené řepy..............................................124

Domácí müsli tyčinky.................................................126

Grilované nektarinky s vanilkovou kešu omáčkou .......................128

Koko-čoko koláč .....................................................130

Malinová marmeláda s chia semínky...................................132

Mrkvový dortík s kokosovou šlehačkou.................................134

Polentový koláč .....................................................136

Sladká avokádová pomazánka ........................................138

Švestkovo-makové kuličky............................................140


Banánové lívance s arašídovým máslem

Espresso jáhlová kaše

Fermentovaná ovesná kaše s mangem

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Ovocný crumble

Pohanková granola

Pohankovo-hrušková kaše

Pomerančová polentová kaše

Quinoa kaše s jahodami

Tofu kokosový jogurt


Snídaně


Snídaně

– 8 –

Banánové lívance s arašídovým máslem Každé ráno se těším, až vstanu a udělám si pořádnou snídani . Většinou vítězí různé kaše s ovocem nebo müsli s mlékem . Ale když mám čas, dám si na snídani záležet, a pak přichází na řadu lívance . Miluji je v jakékoliv kombinaci, ale nejraději mám ty banánové . Jsou jednoduché, zdravé a chutnají úžasně . Banány jsou navíc přirozeně sladké, a proto už nemusíte přidávat žádný cukr . Suroviny: • 2 zralé banány • 2 vejce • 1 lžíce pohankové mouky • 1 lžička prášku do pečiva

• špetka soli

• přepuštěné máslo

• arašídové máslo Pos tup: Banány rozmixujeme společně s vejci na hladký krém. Přidáme lžíci pohankové mouky, prášek do pečiva a špetku soli. Pokud se Vám bude těsto zdát moc husté, můžete přidat trošku rostlinného mléka. Pánev vymažeme lehce přepuštěným máslem a na mírném plameni smažíme lívance. Hotové lívance potřeme arašídovým máslem, ozdobíme nakrájenými banány a nasekanými oříšky.

15 ks

25 min


Snídaně

– 8 –


Snídaně

– 10 –

Espresso jáhlová kaše Jáhlová kaše patří mezi mé oblíbené snídaně . Vařím si ji většinou o víkendu, kdy mám spoustu času a nikam nespěchám . Receptů na jáhlovou kaši existuje celá řada . Já jsem si ovšem zamilovala tuhle krémovou, do které přidávám navíc i malé espresso, hořkou čokoládu a lžíci arašídového másla . Suroviny: • 150 ml vody • malé espresso • 4 vrchovaté lžíce jahel • 200 ml mandlového nebo jiného

rostlinného mléka

• 1 lžíce arašídového másla

• kvalitní hořká čokoláda

• borůvky na ozdobu

• špetka soli Pos tup: V hrnci přivedeme k varu vodu společně s espressem a špetkou soli. Ztlumíme plamen, do hrnce vsypeme jáhly a pod pokličkou je necháme vařit. Po 5–7 minutách přidáme mléko a za občasného míchání vaříme dalších 10 minut. Teplou kaši naservírujeme do misky, přidáme hořkou čokoládu, lžíci arašídového másla a hrst borůvek.

1 porce

20 min


Snídaně

– 10 –


Snídaně

– 12 –

Fermentovaná ovesná kaše s mangem Fermentací (neboli kvašením) se jídlo stává stravitelnější a výživnější . V průběhu fermentace se vytvářejí vitaminy B, včetně kyseliny listové a rozkládají se hůře stravitelné složky potravin . V dnešním receptu jsem fermentovala ovesné vločky . Nejenže vločky přirozeně zesládnou, ale odpadne vám také jejich zdlouhavé vaření . Suroviny: • 3/4 hrnku bezlepkových ovesných

vloček

• 3/4 hrnku vody

• 1/2 zralého manga

• nasekané ořechy Pos tup: Vločky nasypeme do misky, zalijeme je stejným množstvím vody a při pokojové teplotě je necháme namáčet (nejlépe přes noc). Mango oloupeme, nakrájíme na větší kousky a rozmixujeme na pyré. Hotovou kaši naservírujeme do misek nebo skleniček, přidáme pyré z manga a vše na závěr ozdobíme nasekanými oříšky. * (bez namáčení)

2 porce

10 min*


Snídaně

– 12 –


Snídaně

– 14 –

Chia pudink s jahodami a baz alkou Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie . Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení . Přidávám je do sušenek, těsta nebo do ovesné kaše . Hlavní vlastností chia semínek je ovšem to, že do sebe dokáží vstřebat zhruba desetkrát tolik tekutiny, co samy váží . Po nabobtnání tak vznikne hmota gelové konzistence, která svým vzhledem připomíná pudink . A protože samotná chia semínka nemají žádnou chuť, můžete si výsledný pudink ochutit podle své fantazie . Suroviny: • 25 g chia semínek • 200 ml rostlinného mléka

(doporučuji kokosové)

• jahody

• 2 lžíce medu nebo javorového

sirupu

• pár bazalkových lístků Pos tup: Semínka vsypeme do větší misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe přes noc nabobtnat. Druhý den do pudinku vmícháme med nebo javorový sirup a rozdělíme ho do skleniček. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. K jahodám přidáme nasekanou bazalku a vše promícháme. Takto připravenými jahodami s bazalkou ozdobíme hotový pudink a podáváme. * (bez namáčení)

2 porce

10 min*


Snídaně

– 14 –


Snídaně

– 16 –

Kokos ovo-rýžová kaše s červeným grepem Jako malá jsem zbožňovala mléčnou rýži se skořicí a cukrem . Dokázala jsem spořádat vrchovatou misku a pořád jsem neměla dost . Láska k mléčné rýži mi zůstala doposud, jen už ji tolik nesladím a na závěr přidávám šťavnatý červený grep . Suroviny: • 100 g rýže arborio • 450 ml kokosového mléka • 1 lžíce medu

• špetka soli

• červený grep Pos tup: V hrnci přiveďte k varu mléko společně s rýží a špetkou soli. Ztlumte plamen a za občasného míchání vařte 25–30 do zhoustnutí. Kaši oslaďte medem a naservírujte ji do misek. Hotovou kaši ozdobte oloupaným červeným grepem a podávejte.

4 porce

35 min


Snídaně

– 16 –


Snídaně

– 18 –

Ovocný crumble Nejjednodušší dezert, který můžete upéct na tisíc způsobů, a pokaždé bude chutnat dokonale; to je crumble . Oblíbila jsem si ho jednak proto, že je rychlý, jednak, že v něm můžete skvěle využít jakékoliv sezónní ovoce . Upečte si ho den předem a těšte se na skvělou snídani . Suroviny: • 400 g ovoce

(maliny, rybíz, ostružiny, borůvky)

• 100 g mandlí • 100 g pekanových ořechů • 50 g strouhaného kokosu

• 3 lžíce kokosového cukru

• 3 lžíce javorového/datlového sirupu

• 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém

stavu)

• špetka soli Pos tup: Na dno zapékací mísy rozprostřeme ovoce, pokapeme ho javorovým nebo datlovým sirupem a vše společně promícháme. Mandle vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou „mouku“. Pekanové ořechy nasekáme nahrubo. Mandle i pekanové ořechy vsypeme do mísy, přidáme strouhaný kokos, cukr, rozpuštěný kokosový olej, špetku soli a pomocí rukou vypracujeme drobenku. Drobenku rozprostřeme na ovoce a zapékací mísu vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut do zhnědnutí drobenky.

4 porce

55 min


Snídaně

– 18 –


Snídaně

– 20 –

Pohanková granola Není nad domácí granolu, kterou si můžete dát ráno ke snídani . Mou oblíbenou je křupavá pohanková granola s mandlemi . Vždy ji připravuji do zásoby ve větším množství, protože vím, že u nás doma rychle mizí . Vynikající je v kombinaci s kokosovým jogurtem a čerstvým ovocem . Suroviny: • 150 g pohanky (v suchém stavu) • 120 g mandlí • 100 g slunečnicových semínek • 30 g sezamových semínek • 45 g chia semínek

• 2 lžíce rozpuštěného kokosového

oleje

• 100 ml javorového nebo

kokosového sirupu

Pos tup: Pohanku a mandle zalijeme vodou a necháme namáčet přes noc při pokojové teplotě. Druhý den vodu slijeme, přidáme ostatní suroviny a vše promícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a pohankovou směs na něj rovnoměrně rozprostřeme. Granolu pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut až hodinu dozlatova. Během pečení ji několikrát promícháme, aby se nepřipálila. Hotovu granolu uchováváme v uzavíratelné sklenici.

450 g

55 min




       
Knihkupectví Knihy.ABZ.cz – online prodej | ABZ Knihy, a.s.