načítání...
nákupní košík
Košík

je prázdný
a
b

Co pijeme a jíme? - I.V. Jermakovová; G.M. Kibardin

Co pijeme a jíme?
-13%
sleva

Kniha: Co pijeme a jíme?
Autor: ;

Vliv geneticky modifikovaných potravin (GMO) na člověka a způsoby obrany
Titul doručujeme za 2 pracovní dny
Vaše cena s DPH:  30 Kč 26
+
-
rozbalKdy zboží dostanu
0,9
bo za nákup
rozbalVýhodné poštovné: 69Kč
rozbalOsobní odběr zdarma

hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2%hodnoceni - 69.2% 80%   celkové hodnocení
2 hodnocení + 0 recenzí

Specifikace
Nakladatelství: EUGENIKA
Rok vydání: 201505
Počet stran: 171
Rozměr: 180,0x120,0x10,0 mm
Úprava: tran
Vydání: První vydání
Hmotnost: 0,114kg
Jazyk: česky
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN: 978-80-8100-397-4
EAN: 9788081003974
Ukázka: » zobrazit ukázku
Popis

Potřebujeme vědět, jakou kvalitu vody a jaké množství potřebujeme. Autor dokazuje na konkrétních případech, jaké nepříznivé následky může lidem působit nedostatek vody a k čemu vede zdánlivě nevinná záměna vody za sladké nápoje. Najdete zde také informace o stříbrné, zmagnetizované, „živé“ a „mrtvé“ vodě, o minerálních vodách, přírodních šťávách či džusech. Nechybí ani rady, jak prověřovat kvalitu vody a jak získat čistou pitnou vodu. Ve druhé části kniha obsahuje množství faktů, jež se týkají produktů s geneticky modifikovanými organismy. Zároveň vysvětluje, jak tyto produkty negativně působí na náš organismus, na naše zdraví i na naše životní prostředí a jak se chránit před jejich zhoubným vlivem.

Předmětná hesla
Kniha je zařazena v kategoriích
Recenze a komentáře k titulu
Zatím žádné recenze.


Ukázka / obsah
Přepis ukázky

5
Obsah
CO PIJEME ?
1. Pitná voda jako pramen zdraví ..................10
2. Zmagnetizovaná voda a její vlastnosti .......38
2.1 Úvod .......................................................38
2.2 Vlastnosti zmagnetizované vody ............39
2.3 Praktické zkušenosti z práce
se zmagnetizovanou vodou .....................45
3. Stříbrná voda ................................................54
3.1 Historie používání stříbra
pro léčebné účely ....................................54
3.2 Působení stříbra na jednobuněčné
vodní řasy a bakterie ...............................55
3.3 Hledání účinných způsobů obohacování
vody stříbrem ..........................................57
3.4. Použití stříbrné vody pro léčebné
a další účely ...........................................58
3.5. Doporučení personálu medicinských
zařízení jak používat iontové roztoky
stříbra .....................................................62
3.6. Ionizátory stříbra ....................................64
3.7. Obecná doporučení pro přípravu
stříbrné vody ..........................................65
4. “Živá“ a „mrtvá“ voda ................................67
5. Minerální voda .............................................71
5.1. Druhy minerálních vod ..........................71
5.2. Používání minerálních vod ....................72
5.3. Péče o minerální vody ...........................75
6. Přírodní šťávy ..............................................76
6.1. Úloha přírodních šťáv v lidském životě 76
6.2. Pití mrkvové šťávy .................................84
6.3. Pití směsí šťáv ........................................91
6.4. Pití celerové šťávy .................................93
6.5. Pití bramborové šťávy ...........................96





6
6.6. Pit í okurkové šťávy ................................97
6.7. Pití rajčatové šťávy ................................98
6.8. Reakce organismu na pití šťáv ...............99
6.9. Detoxikace organismu .........................103
CO JÍME?
Úvod .................................................................110
Co jsou GMO? ................................................113
Stručná historie objevu geneticky
modifikovaných kultur.....................................116
Neplodnost semen GMO ..................................119
GMO jsou příčinou patologie vnitřních orgánů,
neplodnosti a úhynu zvířat ...............................121
Experimentální důkazy o pronikání cizorodých
příměsí ..............................................................125
Působení GMO na člověka ..............................128
Kukuřice StarLink vyvolávala alergii ..............129
L-tryptofan z GM bakterií způsobil
invaliditu a smrt lidem .....................................131
GMO a onkologie ............................................132
Pokusy s GM rýží na dětech ............................133
GMO a Morgellonova choroba ........................134
Vystoupení lékařů proti využívání GMO .........137
Vliv GMO na životní prostředí ........................139
Ubývání hmyzu a půdních organismů .............140
Genetické znečištění ........................................142
Lze využít GMO jako zbraň? ...........................144
Svět proti GMO aktivně bojuje ........................147
Podivné rozhodnutí Evropské komise .............151
Kdo a proč na vědce vyvíjí nátlak? ..................153
Jak se chránit před GMO? ................................161
Laboratorní zkoušky ........................................162
Jednoduchá doporučení pro ochranu před
geneticky modifikovanými produkty...............164
Závěr ................................................................166
Informace o postupech při vytváření
GM rostlin ........................................................169





10
1.
Pitná voda
jako pramen zdraví
Vážení čtenáři, mnozí z vás si myslí, že
o vodě všechno víte. Přitom je podstatné
množství lidských chorob spojeno s dehydratací
organismu. Co tedy o vodě víme skutečně? Víme,
že nekvalitní voda je škodlivá, a tak běžíme
do obchodu nakoupit „dobrou“ vodu nebo
chodíme či jezdíme k nejrůznějším přírodním
vodním zdrojům. Mnozí lidé používají pro očistu
vody v domácích podmínkách speciální filtry.
Tím jsou zpravidla vyčerpány naše
vědomosti o vlastnostech pitné vody a jejích funkcích
v našem organismu. Za své chybné představy
o potřebě pitné vody pro organismus dnes
lidstvo platí tu nejvyšší cenu. Ta je vyjádřena
mnohonásobnými problémy s lidským zdravím,
předčasným stárnutím a smrtí. Přitom právě
pitná voda je ve své podstatě nejlevnějším a
nejslibnějším zdrojem zdraví. Podívejme se, jaké
léčebné vlastnosti obyčejná pitná voda má.





11
Vy v šichni, vážení čtenáři, se nutně každý
den setkáváte s tím, že si mnozí lidé pletou pití
čisté vody s konzumací čaje, kávy nebo
sladkých nápojů. Jen nemnozí, jichž není víc než
osm procent, chápou, že žádný nápoj nedokáže
udržet lidský organismus v normálním stavu tak
jistě, jak to dokáže čistá voda. Nic nemůže
lidskému organismu nahradit každodenní
doplňování čistou pitnou vodou. Pamatujte, že jakákoli
náhrada pitné vody jinou tekutinou (přírodními
šťávami, džusy, čajem, kávou či limonádami)
velice často vyvolá rozsáhlé zdravotní
problémy. Velké množství lidských chorob je spojeno
s dehydratací organismu!
Mezi nejvíce rozšířené choroby, jejichž
původ tkví v nedostatku vody v lidském organismu,
patří alergie, astma, ukládání solí, různé otoky
a nádory a podobně. Mnozí lidé si myslí, že voda
se má pít jen tehdy, když člověku „vysychá“
v ústech. Jenže to je veliká chyba! Vždyť sucho
v ústech je příznakem, že dehydratace vašeho
organismu došla už příliš daleko. Je to havarijní
signál vašeho organismu a volání o pomoc.
Současně je to také obranná reakce organismu proti
procesu stárnutí.
Oficiální medicína pohlíží na vodu jako na
„rozpouštědlo“ a „dopravce“ nejrůznějších
užitečných látek po organismu. Ale to je jen část
základních funkcí vody v lidském těle. Hlavní





12
funkc í vody je udržování celkové
životaschopnosti lidského organismu. Voda skutečně nejen
„rozpouští“ a „transportuje“ po organismu
látky, jež jsou pro životaschopnost těla nezbytné.
Nejdůležitějším úkolem vody v organismu je
totiž bezprostřední účast při výrobě elektrické
a magnetické energie uvnitř buněk. Pak je tedy
voda svojí podstatou zdrojem života
lidského těla. Uvědomte si prostou pravdu – voda je
pramenem života každého člověka. Jesliže jste
to pochopili, bude řešení řady vašich
zdravotních problémů mnohem rychlejší. Při četbě této
knihy pochopíte, že je napsána s jediným
cílem – pomoci vám vyznat se v předurčení vody
v našem životě.
Většina lidí si myslí, že lidský organismus si
reguluje potřebu vody zcela samostatně. To je
ovšem naprosto nesprávné mínění! S věkem se
u lidí vytrácí pocit žízně. Lidé pijí stále menší
a menší množství tekutin. Staří lidé se šmahem
stávají oběťmi procesu dehydratace organismu.
Buňky těla starého člověka postupně
„usychají“ pro nedostatek vody a přestávají normálně
plnit své funkce. Jenže starý člověk to
nepociťuje. Stále snižuje svoji spotřebu pitné vody
a nevypije obvykle víc než jeden litr denně.
V takové situaci se začne zrychlovat proces
stárnutí celého těla. Pro nedostatek vody se kůže
staršího člověka vysuší a pokryje se šupinkami.





13
P ři chronickém nedostatku vody v těle staršího
člověka vznikají takzvané „choroby stáří“. Patří
k nim ukládání solí, hypertenze, dýchavičnost,
cukrovka, vyrážky na kůži, úporné zácpy,
poškození kloubní chrupavky a tak podobně. Jak
už bylo řečeno, naprostá většina lidí si myslí,
že může svou potřebu vody uspokojit jakoukoli
jinou tekutinou – džusy, čajem, kávou, pivem
nebo různými sycenými a sladkými nápoji.
Oficiální medicína začala sbírat údaje o hromadění
solí v močové trubici u dětí ve věku 9 – 12 let.
Analýza ukázala, že děti s takovým množstvím
uložených solí prakticky od prvních dnů života
nedostávaly na pití obyčejnou vodu. Jejich
rodiče a babičky od prvních dní života napájeli
děti zaručeně „přírodními“ šťávami a
různými nápoji, které nakoupili v obchodních
centrech. Vycházeli z nejšlechetnějších pohnutek,
ale demonstrovali svou naprostou nevědomost
v otázce potřeby pitné vody. Doporučuji,
abyste věnovali pozornost tomu, že všechny
šťávy v krásných barevných obalech vůbec nejsou
těmi přírodními čerstvými šťávami, za něž jsou
vydávány. Nejsou to šťávy přírodní, ale umělé.
Postrádají všechny příznaky života, jimiž se
čerstvé přírodní šťávy vyznačují. Šťávy nakoupené
v obchodu jsou nejrozmanitější směsi včetně
různých chemických přísad. Konzervanty a
přísady, jež jsou jejich součástí, jsou cizorodé a pro





14
lidsk ý organismus škodlivé. Jejich každodenní
a dlouholetá konzumace vede k tomu, že se
organismus už nestačí vypořádat s jejich
neutralizací a vyloučením z těla. Výsledkem je vznik
takových onemocnění, jaká nejsou u dětí obvyklá.
Podívejme se, co je na tom množství barevných
obalů, jež jsou nabízeny jako přírodní šťávy,
všechno uvedeno. Výrobci vás ubezpečují, že
máte v ruce přírodní šťávu bez konzervantů
a že doporučená doba minimální trvanlivosti je
několik měsíců. Každý biolog ví, že jakákoli
přírodní šťáva při pokojové teplotě začne
kvasit už třetí den. A hermeticky uzavřená papírová
nebo plastová nádoba s přírodní šťávou už po
několika dnech nevydrží tlak plynů, jež vznikají
při kvašení. Zpočátku se nádoba nafoukne jako
balonek a potom praskne – „exploduje“. A tak,
aby k explozím nádob se šťávami
nedocházelo už na policích obchodů, přidává výrobce do
„přírodních“ šťáv různé chemické konzervanty.
Právě tyto přidané chemické konzervanty
způsobují řadu zdravotních problémů důvěřivým
zákazníkům, kteří se domnívají, že koupili
přírodní šťávu právě vylisovanou z ovoce a
stočenou do krásného obalu. Takovými šťávami se
lze rozmazlovat. V žádném případě je ale nelze
považovat za vhodné k pravidelnému pití, nebo
dokonce k léčebným účelům, zvláště ne pro
děti! Ale s dodávkami skutečně přírodních šťáv





15
obyvatelstvu nen í všechno tak špatné. Zákony
byznysu přikazují zaplnit každou mezeru v
nabídce včetně dodávek čerstvých přírodních šťáv.
V současné době se ve velkých obchodních
centrech v jednotlivých městech začínají
nabízet rozlévané přírodní šťávy. Ty jsou lisovány
v průběhu dne přímo na místě konzumace a tam
se také prodávají. Informace o vlivu skutečně
přírodních šťáv na lidský organismus najdete
v kapitole „Přírodní šťávy“.*
Děti musí přednostně pít čistou vodu, a
nikoli různé sladké sycené nápoje, jak se to bohužel
v současné době děje. Budou-li děti pít čistou
vodu, budou se normálně vyvíjet a růst. Mozek
rostoucího dítěte potřebuje v první řadě čistou
vodu, a ne její náhražky. Například při výrobě
Coca Coly a Pepsi Coly se používá pro úpravu
pitné vody složité a drahé zařízení, jež nejdříve
vodu zbavuje všech solí a potom ji uměle
nasycuje solemi a příchutěmi. Taková voda není
vhodná pro normální vývoj dětského organismu,
i když vzhledově a chuťově může být lákavá.
Schopnost dítěte učit se je přímo
spojena s množstvím a kvalitou vody, kterou pije.
Trvalou dehydrovanost dítěte lze zjistit podle
barvy jeho moči. Pozorujeme-li u dítěte
pravidelně příliš tmavou moč, signalizuje to, že
* viz Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy: N. Walker,
Eugenika 2012





16
v jeho organismu je nedostatek vody. N
ěkteří rodiče tvrdí, že jejich dítě pije příliš mnoho
a že to není správné. Ujišťuji vás, že
normální dítě nevypije žádnou nadbytečnou vodu. Tu
jeho tělo prostě nepřijme. Každé dítě má svůj
vlastní aktivní způsob života a mnoho vody při
něm ztrácí. Kromě toho celý jeho organismus
neustále roste. To vyžaduje neustálé
doplňování vody. V žádném případě neomezujte své
dítě, jestliže chce pít vodu. V opačném
případě očekávejte za nějaký čas problémy s jeho
zdravím. Říkají-li vám ve škole učitelé, že vaše
dítě je nepozorné, nesoustředěné a doma
potřebuje mnoho času na vypracování úkolů, pak
možná jen chybí jeho mozku čistá pitná voda,
a tím i energie na ukládání nových informací.
Podívejte se, jakou vodu vaše dítě pije. Možná
ve vaší domácnosti není pití čisté pitné vody
obvyklé. Místo ní možná vaše dítě pije různé
„přírodní“ šťávy nebo sladké sycené nápoje.
Děti si velmi rychle zvyknou na sladké
náhražky vody, jež jim přinášejí fyzické uspokojení.
Děti jednoduše nepřemýšlejí o tom, co takové
náhražky způsobí. Každé dítě je přesvědčeno,
že bude vždycky zdravé a že bude žít věčně.
Připomeňte si dobu, kdy jste sami byli dětmi.
Také jste měli k životu takový vztah.
Vzpomínáte? Výborně! Tak půjdeme dál.






       

internetové knihkupectví ABZ - online prodej knih


Knihy.ABZ.cz - knihkupectví online -  © 2004-2018 - ABZ ABZ knihy, a.s. TOPlist